темава можеби на многумина ќе ви е чудна,но јас морав да ја отворам
проблемот е :
мајка ми имаше вода на плуќата и половина година имаше преседено во болница. Беше на степен пред умирање. Тоа беше пред 4-5години,но никогаш повторно таа не отиде на лекар за да ги прави потребните анализи. И беше страв,а и на некој начин ја сфаќам
Сега,дојде до степонот на кој се наоѓаше и порано .. а можеби и на полош степен стигна.
Отиде и ги направи сите потребни прегледи и што се не и пронајдоа,уште рак или леукемија да и кажаа дека има НЕ ДАЈ БОЖЕ
вака:
левиот бубрег и е спуштен под нормалата,а и двата и се полни со цисти
јајниците и се оштетени, а и во внатрешноста има некое топче кое кога би пукнало би можело да предизвика крварење.
Во главата и пронашле некои жили кои се во големина на показелецот и се зголемуваат со нервоза ( поради ова се чустувам и јас виновно бидејќи знам дека ја имам честопати изнервирано )
јас сум само средношколка а мајка ми е млада жена.. има само 39години.
незнам да ви објаснам убаво,бидејќи некои работи таа ми ги нема кажано и ги крие од мене..
објаснив како знаев и умеев
а сега барем совет од вас .. што да правам за да помогнам?
се чустувам уништено, не би знаела што ќе правам ако не дај боже ја изгубам ..
можеби мојава тема ќе ја прочита и некој лекар,па ќе ми даде и стручно мислење..
едноставно,секој совет добро ќе ми дојде .
ве молам коментирајте,
бидејќи секој што ја сака својата мајка ќе ме сфати зошто го правам ова.
благодарам однапред
проблемот е :
мајка ми имаше вода на плуќата и половина година имаше преседено во болница. Беше на степен пред умирање. Тоа беше пред 4-5години,но никогаш повторно таа не отиде на лекар за да ги прави потребните анализи. И беше страв,а и на некој начин ја сфаќам
Сега,дојде до степонот на кој се наоѓаше и порано .. а можеби и на полош степен стигна.
Отиде и ги направи сите потребни прегледи и што се не и пронајдоа,уште рак или леукемија да и кажаа дека има НЕ ДАЈ БОЖЕ
вака:
левиот бубрег и е спуштен под нормалата,а и двата и се полни со цисти
јајниците и се оштетени, а и во внатрешноста има некое топче кое кога би пукнало би можело да предизвика крварење.
Во главата и пронашле некои жили кои се во големина на показелецот и се зголемуваат со нервоза ( поради ова се чустувам и јас виновно бидејќи знам дека ја имам честопати изнервирано )
јас сум само средношколка а мајка ми е млада жена.. има само 39години.
незнам да ви објаснам убаво,бидејќи некои работи таа ми ги нема кажано и ги крие од мене..
објаснив како знаев и умеев
а сега барем совет од вас .. што да правам за да помогнам?
се чустувам уништено, не би знаела што ќе правам ако не дај боже ја изгубам ..
можеби мојава тема ќе ја прочита и некој лекар,па ќе ми даде и стручно мислење..
едноставно,секој совет добро ќе ми дојде .
ве молам коментирајте,
бидејќи секој што ја сака својата мајка ќе ме сфати зошто го правам ова.
благодарам однапред