Не ми се јасни некои работи ...

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
јас колку што знам, бог ѓи создал адам и ева, првите луѓе, им дал вечен живо им рекол да не јдат од плодот на дрвото во средината на градината, ѓаволот ја излажал ева дека ќе стане бог ако јади од дрвото, ева се полакомила и јадела, го прекршила единственото правило коа бог им го дал, и така бог ѓи казнува со тоа што нивните деца и потомци ќе страдат, значи ќе има смрт, ќе има болести, ќе има војни и триста друѓи лоши работи, е сеа преку пророците со текот на времето бог им кажува на луѓето дека ќе го прати својот син за да ги спаси, а спас ќе добијат оние кој што ќе поверуваат во боѓјиот син(исус)дека е син божји и кој веруваат дека бог постои, и оние кој што ќе бидат цврсти да му служат на бог во свет во кој владее ѓаволот. ете тоа е се, барем така мене што ме научиле и така јас ко што имам сфатено, затоа денес има страдања и болести и смрт и се, зашто ева погрешила, и нели ние сме сите потомци на адам и ева и затоа и ние страдаме.
http://forum.kajgana.com/showthread.php?4394-%D0%92%D0%B5%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D0%BB%D0%B8-%D0%B2%D0%BE-%D0%93%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D0%94%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B8&p=3784758&viewfull=1#post3784758
http://forum.kajgana.com/showthread...-Дали-постои&p=3787419&viewfull=1#post3787419

види вака, јас мислам дека имаш една грешка, цитатот што го имаш извадено, ете адам постана еден од нас, значи на тоа се мисли дека е како оној што го има напишано тоа во библијата, мислам дека е од првата книга на мојсеј, а мојсеј е потомок на адам и ева, а ти го имаш сфатено тоа као демек бог тоа го вика, ете адам стана како нас

види вака, јас мислам дека имаш една грешка, цитатот што го имаш извадено, ете адам постана еден од нас, значи на тоа се мисли дека е како оној што го има напишано тоа во библијата, мислам дека е од првата книга на мојсеј, а мојсеј е потомок на адам и ева, а ти го имаш сфатено тоа као демек бог тоа го вика, ете адам стана како нас
Епа погрешно мислиш! Многу јасно е ставено на дознаење дека тоа се зборови на бог, а не на Мојсеј! Отвори ја библијата, прочитај самиот и ќе видиш!
Еве како пишува буквално до точка и запирка:
И Господ Бог рече: "Ете Адам стана како еден од нас, знаејќи што е добро а што зло, но сега да не ја испружи раката своја и да земе од дрвото на животот па да заживее вечно!Тогаш Господ Бог го изгони од Едемската градина за да ја обработува земјата од која беше земен.

епа бог рекол дека никој не му е рамен, а адам и ева се полакомиле и сакале да станат како него, го направиле првиот грев и затоа бог ги казнил, нивните потомци ќе страдаат, тоа е божјата казна за гревот што го направиле, затоа и после го праќа својот син Исус на земјата како човек, како жртва, и секој што ќе поверува дека тој е син божји и му служи на бог ќе биде спасен, тоа е целиот одговор на ова, лошите работи и страдањата на човекот се дело на адам и ева, нашите претци, и да ја покаже бог својата љубов спрема човекот што го создал го дава својот единороден син исус како жртва за сите оние што ќе поверуват во него да се спасат и да наследат живот вечен

епа бог рекол дека никој не му е рамен, а адам и ева се полакомиле и сакале да станат како него, го направиле првиот грев и затоа бог ги казнил, нивните потомци ќе страдаат, тоа е божјата казна за гревот што го направиле, затоа и после го праќа својот син Исус на земјата како човек, како жртва, и секој што ќе поверува дека тој е син божји и му служи на бог ќе биде спасен, тоа е целиот одговор на ова, лошите работи и страдањата на човекот се дело на адам и ева, нашите претци, и да ја покаже бог својата љубов спрема човекот што го создал го дава својот единороден син исус како жртва за сите оние што ќе поверуват во него да се спасат и да наследат живот вечен
Дискусијата за ова веќе постои на линковите кои ти ги посочив! Прочитај и самиот заклучи дали ако некому му ја ускратиш способноста да распознава добро и зло, дали тој е одговорен за своите постапки!
Бог како сезнаен ентитет многу добро знаел дека им го ускратил сознанието за спознавање на доброто и злото, а сепак ги казнил! Тоа е јасен показател за злата природа на богот опишан во библијата!

твое право твое мислење, ама ако е така ај сите богови да станеме, јас иам сфатено дека тој е еден, и тој одлучува, тој не создал и тој ќе прави што намерил и како заповедал, а сеа кој мисли спротивно дека не треба така, тоа си е негово право. неам нишо против тоа, секој си има право на свое размислување и сфаќања

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom