Не ми работи десниот звучник!

• Креатор на темата Креатор на темата mrkac
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 мај 2008
Мислења
67
Поени од реакции
2
momci imam kompiuterce ama poveke nesto denovive me zeza ne mi raboti desniot zvucnik koga pustam muzika imam DELUX zvucki mislev deka e do drajverot pa odam go preinstalirav inae plocata koristi REALTEK drajveri ne e ni do plocata ima zvuk samo na woofer i na lev zvucnik i na muzika i a se i a film dajte nekoj sovet sto moze da bide vo prasane hitno e ve molam za pomos se izvinuvam ako ja utnav temava ako ne e za ovde ve molam premestete ja samo mi bese hita si mislam da e e zezata plocata nesto

Расипан ти е звучникот :toe:
Штом си сменил драјвери, а левиот и вуферот работат... тоа ќе да е

П.С. PC, а не PS :helou:

momci imam kompiuterce ama poveke nesto denovive me zeza ne mi raboti desniot zvucnik koga pustam muzika imam DELUX zvucki mislev deka e do drajverot pa odam go preinstalirav inae plocata koristi REALTEK drajveri ne e ni do plocata ima zvuk samo na woofer i na lev zvucnik i na muzika i a se i a film dajte nekoj sovet sto moze da bide vo prasane hitno e ve molam za pomos se izvinuvam ako ja utnav temava ako ne e za ovde ve molam premestete ja samo mi bese hita si mislam da e e zezata plocata nesto
Ако не е до балансот на звучниците т.е да те заебава на сите програми расипан е звучникот.

Тресни го и левиот. :helou:

fala momci i se izvinuvam a greskata so ps atrebase pc no nabrzia pisuvav mislev deka e locata crknata no dvata rabotat samo desniot probav i so drugi zvucnici isto e ne e do zvucnikot i drajver poonovo instalirav no da ne e do plocata da ne ima dva kanali na nea pa da mi e crknat edniot znae nekoj nestoo vo toa da se odbira znaci kabelot od zvuckiite e povrzan i dvata rabotat a tretiot ne od odgovorite pogore se probav nema ni prekin i drajverot ponovo iistiot go preinstalirav e sega da ne e nesto do plocata da ne ima dva kanalii pa da zaebava edniot mnogu slabo sviri edniot a dvata drugite pojako na pesii koga ke pustam probav i so drugi zvucniici isto e

fala momci i se izvinuvam a greskata so ps atrebase pc no nabrzia pisuvav mislev deka e locata crknata no dvata rabotat samo desniot probav i so drugi zvucnici isto e ne e do zvucnikot i drajver poonovo instalirav no da ne e do plocata da ne ima dva kanali na nea pa da mi e crknat edniot znae nekoj nestoo vo toa da se odbira znaci kabelot od zvuckiite e povrzan i dvata rabotat a tretiot ne od odgovorite pogore se probav nema ni prekin i drajverot ponovo iistiot go preinstalirav e sega da ne e nesto do plocata da ne ima dva kanalii pa da zaebava edniot mnogu slabo sviri edniot a dvata drugite pojako na pesii koga ke pustam probav i so drugi zvucniici isto e

Пробај мрдај го џекот позади, што влага во звучната. Кога ќе го вклучиш, мрдај го лево-десно, види дали ќе има промена на едниот звучник (тој што не работи)

Пробај и со слушалки.

Пробај на предните џекови што се на куќиштето.

Ај може ќе се најдам на помош... колку звучника имаш 2.1 или 5.1?

Звучната сигурно ти е 6 канална.

Види во Control Panel мора да имаш иконче од звучната картица кое иде со драјверите кога ќе ги инсталираш, и тоа е софтверче за подесување на звучната, е сеа ваљда ќе најдеш таму колку канали да свират, и имаш да одбереш 2.0 stereo, 2.1 stereo + woofer, 5.1. surround... или можеби пише 2 channels, 4 channels, 6 channels.

Ако не е ова ондак незнам шо е. :)

imam dva plus wufer DELUX na prednite djekovi svirat a na zadniot ne od plocata se molam samo da ne e plocata zeznata odnosno izlezot

imam dva plus wufer DELUX na prednite djekovi svirat a na zadniot ne od plocata se molam samo da ne e plocata zeznata odnosno izlezot

Епа ќе да ти е зезнат излезот, не плочата, чим ти работи на предните излези. Пробај да го мрдаш џекот, би требало да се опраи зашто нема добар контакт излезот со џекот.

Aко ништо друго, ќе си поврзуваш од напред, тоа ти е :)

I kaj mene skros isto zaebeva nekogas.I kaj mene bas desniot isklucuva,i da znaes vo pravo e KORUN,bananceto 7mm sto e ne ti faka dobro kontakt,mrdaj go podstegni go dobro da ne ne e do vlezeno,vo megu vreme neka ti svirat zvucnicite da vidis dali ke fati.najdobro e da probas(ako ne ti e krivo za zicata:)),ako imas nekoe drugo banance(dzekce)7mm,skini ja zicata na krajot od zvucnicite,i so nekoe drugo povrzi nastavi ja zicata,mozi i do bananceto da e :smir:

Balansot proveri go. Da ne ti e softverski zategnat edniot zvucnik vidi, ako slusas muzika vo Winamp proveri da ne ti e staveno se na eden zvucnik.

P.S

Sto im pravite na dzekovite be? Kako moze da ti se rasipe dzek na zvucnik ne mozam da sfatam.

Balansot proveri go. Da ne ti e softverski zategnat edniot zvucnik vidi, ako slusas muzika vo Winamp proveri da ne ti e staveno se na eden zvucnik.

P.S

Sto im pravite na dzekovite be? Kako moze da ti se rasipe dzek na zvucnik ne mozam da sfatam.

Не е расипан џекот, туку излезот каде што влага џекот (бабанчето)

ima li resenie na ovoj moj problem ili kazete kolku se zvucnite kartii onaka za iinformacija

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom