Нè брка полиција од парк, што со тоа?

• Креатор на темата Креатор на темата pomarandza
  • Време на започнување Време на започнување
Па да се почне од некаде и за некоја година да има декларативна забрана за движење во ниедно време насекаде. Нешто како што е низ цела Европа по нивните главни градови Едноставно да се промени менталитетот за доцни излегувања. Повеќе да се дружат луѓето преку ден, а вечерите да бидат за одмарање.

Вау Европа на голема врата. Навиките да ни се направат Европски а другото се да си биде како порано. Закон се. Тоа ке го променам кога добијам Европа од државата па јас ке понашам Европски.

Си бил во парк? И зошто сереш ако не?!

Сум бил во парк и ноќе и после следниот ден сабајлето, кога ѓубре е расфрлено по сите страни, пикавци од цигари да не зборам, разни шишиња и по некој искршен инвентар...

Казнета али не превентивно однесена во станица или пак избркана од парк. Стереотип владее во полицијата. Па и кај вас што не идете во парк. Наркомани, пијаници my ass. Да ме видиш мене и моето друштво ке помислиш дека сме од библиотека излезени па и така се однесуваме во парк. А тоа со кршење на работите околу паркот се средуваат по дејствувањето а не превентивно зашто смешно е мене да ме уапсат полицијаци со кола зашто сум можел да поминам на црвено (а не сум пијан исто како што ги апсеа и некои во парк)
Епа не може цајканот да мисли дека ти си нормален човек, макар и да си најуредно облечен, како и обратно, па затоа мора да те однесе во полициска станица или пак да ти направи алко-тест, ако се сомнева нешто во тебе. Тоа е нормална процедура и ако си пијан ќе те носи, ако не, ништо...

Вау Европа на голема врата. Навиките да ни се направат Европски а другото се да си биде како порано. Закон се. Тоа ке го променам кога добијам Европа од државата па јас ке понашам Европски.

Не се работи за европско однесување, се работи за нормално однесување.
Човекот е дневно суштество и најголемиот дел од енергијата и потенцијалот го има преку денот.
Поентата е да се смени она спиење по цел ден и живеење во ноќта.
Сега, секој како сака нека си прави, но да имаме едно друго гледање на светот околу нас, бидејќи постојниот кој поголемиот дел го практикуваат не носи здрави општествени навики.

Зборувај во еднина , јас не шкртам по туѓ труд.
Вчера да бевте ќе се смеевте како јас.Сите седеа и го гледаа Борат.
Никој немаше на сепарињата.Гледаа како мали деца филм и ЌУТЕА.
Глас не им се слушаше.А наркоманите треба да се затвораат , и јас сум за тоа.Не сакам да ги гледам нивните речиси мртви лица низ парк.
Браво, така треба да биде, убаво што на некој му текнало тоа да го направи.
Јас кажав кои се проблем, пијаниците и наркоманите. На нив највеќе им смета полициските испитувања, на никој друг.

Сум бил во парк и ноќе и после следниот ден сабајлето, кога ѓубре е расфрлено по сите страни, пикавци од цигари да не зборам, разни шишиња и по некој искршен инвентар...

Епа не може цајканот да мисли дека ти си нормален човек, макар и да си најуредно облечен, како и обратно, па затоа мора да те однесе во полициска станица или пак да ти направи алко-тест, ако се сомнева нешто во тебе. Тоа е нормална процедура и ако си пијан ќе те носи, ако не, ништо...
Поставија канти со пепелници на секој чекор.Никој не фрла доле цигара.
Нема ништо скршено , паркот е реновиран.Сите го почитуваат тоа , па дури и скејтерите кои шкртаа по спомениците и клупите.Им поставија шипка за да „грендаат“ и они како мали деца со бомбончиња се со неа.
Од тоа произлегуваат вицовите.Ако се движам нормално , трезно и не правам ништо страшно , смее да ме собере само затоа што сум во парк?

Па ти пред малце рече дека сите во парк се наркомани и пијаници!!!
Оф мори мајко. Во парк има секакви луѓе. Јас сум против пијанчење, дрогирање, кршење, дерење и слично. Парк е да си седнеш со друштво релаксирано муабет или со девојка да си бидеш на само. Али тоа превентивното од полицијата ме нервира.
-Аха металец сигурно ке кршиш.
-Аха скинер. Ти ке се тепаш.
-Види го во црноно. Наркоман!

Стереотип без причина. Генерализација. Тоа ме нервира. Кој се фати дека пие, крши, дрогира - одма во полиција. За нив нема место во парк.

Нема ништо скршено , паркот е реновиран.Сите го почитуваат тоа , па дури и скејтерите кои шкртаа по спомениците и клупите.Им поставија шипка за да „грендаат“ и они како мали деца со бомбончиња се со неа.
Од тоа произлегуваат вицовите.Ако се движам нормално , трезно и не правам ништо страшно , смее да ме собере само затоа што сум во парк?
Koга ќе видиш подобро таа шипка не е баш за скејтерите и блејдерите туку за постарите лица да можат да се потпрат на нешто додека о искачуваат патот.

Обично, не е се онака како што пишува во учебниците. Обично, постои нешто повеќе од стереотипи и предрасуди и ,,мене ми кажа другар ми". Ако воопшто некогаш си бил во парков, тогаш тоа мора да било во периодот на Чернобил, кога уште не беше ни реставриран ни изгланцан. Откако тоа се направи, паркот свети! Уште пред да дојдат џандарите и да се изживљаваат. Ебати полициската држава со 40% невработено население. Паркот се одржува чист, но не благодарение на полицајците. Они обично доаѓаат последниот ден од месецот да попунат ,,пропуштени часови". Се засекираа тие, за празнолетничкото психосоматско здравје... И ај ако не, коментирај си го твојот град, пошто жими сите лавови морски и тигрови прекуокеански, ти ниси одавде(Скопје).

A замисли да те собере ако пиеш сокче на сепаре оти така му прднало.
Глуп народ-силна држава бе. Им дале за право да го одржуваат паркот во ред и сега просераваат и малтретираат и кај што треба и кај што не треба.

Може да те потпраша ако нешто се сомнева во тебе. Ако ти ништо не си направила, нема од што да се плашиш.

Па ти пред малце рече дека сите во парк се наркомани и пијаници!!!
Не сум рекол такво нешто, прочитај неколку постови од мене поназад.
Пак ќе кажам, ако не си направил ништо, нема од што да се плашиш. На полицаецот функцијата е секој да го потпраша кој е сомнителен.
Додека постојат меѓу вас, што седите кај паркот пијаници и наркомани, полицијата ќе биде секогаш таму.

ја овоа не го разбрав.

Jас ќе ти го објаснам :)
Момичево посочи дек полицијава ги бркала и тие шо не кршеле шишиња и не оставале шприцој.
Е сеа, јас реков дек полицаецот не мојт да предвидит кој од љуѓето го напрајл то и зато за сите следит казна.

Jас ќе ти го објаснам :)
Момичево посочи дек полицијава ги бркала и тие шо не кршеле шишиња и не оставале шприцој.
Е сеа, јас реков дек полицаецот не мојт да предвидит кој од љуѓето го напрајл то и зато за сите следит казна.

е не може за сите казна ова не е монопол за тутун па нормата да не ја напрајт и ајт казни!!!!

кој фрла шприцој...па тој шо е избоден...значи тој шо се секса со шприцој нема бегање!!!

а овије шо имаат алкохол па тоа се мери кој пиел кој не

сега јасно дека не може да се најдат сите ама некој невин не смее да плака:toe:

Може да те потпраша ако нешто се сомнева во тебе. Ако ти ништо не си направила, нема од што да се плашиш.

Не сум рекол такво нешто, прочитај неколку постови од мене поназад.
Пак ќе кажам, ако не си направил ништо, нема од што да се плашиш. На полицаецот функцијата е секој да го потпраша кој е сомнителен.
Додека постојат меѓу вас, што седите кај паркот пијаници и наркомани, полицијата ќе биде секогаш таму.
значи според тебе скоро сите што седат навечер во парк се пијаници и наркомани??ако добро те разбрав со овој пост!!!
80% си излага во парк(кој пие,кој шета,кој седи),која е таа институција која мене ќе ме брка ако шетам или седам во паркот???(не зборам за пиење) и јас кога седам и пијам во парк со друштво си го собирам ѓубрето(шишињата,кесите од грицки,кеси и хартии) и ги фрлам во канта,ПРЕД се е до самите луѓе,кои немаат никаква култура...........,и паркот е место каде што се излегува од 90-те од страна на андерграунд луѓето од Скопје!!!
ТРЕБА ДА СЕ ОРГАНИЗИРА НЕКОЈ ВИД КОНЦЕРТ на ШКОЛКА,каде што ќе докажеме дека пред се сме цивилизиран народ,а не како што не опишува полицијата и новините,НЕ МОЖАТ една пијана багра(од кои пола татини и мамини синови и ќерки) да прават лом низ паркот,а после вртат броеви!!!!

е не може за сите казна ова не е монопол за тутун па нормата да не ја напрајт и ајт казни!!!!

кој фрла шприцој...па тој шо е избоден...значи тој шо се секса со шприцој нема бегање!!!

а овије шо имаат алкохол па тоа се мери кој пиел кој не

сега јасно дека не може да се најдат сите ама некој невин не смее да плака:toe:

Полека де, смири се.
Ти ја читаше пред то та шо пишеше?
Дека сакала ко нормален чоек да сејт да пијат и да се дрогират. Под тие СИТЕ се подразбираја личностите шо пиет и се дрогирет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom