NBA сезона 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Паднаа и Санси:vozbud::vozbud::vozbud:
Следни на листата Голден Стејт:)

а дали некој го виде резултатот од 1 и 2 четвртина од натпреварот Филаделфија-Кливленд :vozbud::vozbud:1/4 заврши со резултат 49-52 :vozbud::nesum: додека 2/4 заврши со резултат 8-8 :tapp:.Oвој резултат е објавен на www.livescore.com и нормално е грешен :smir:

Се врати кралот со 23 поени, 10 асистенции и 6 скока. Мо со 21 поен, а Вест со 17.
Утре ќе има колање. :D

Pocnuva pravata,borba za podobra pozicija vo playoffot!!!

Miami se podobar i podobar,vo zavrsnicata na sezonata,nesto sto raduva,
Jermaine O'Neal so 25 poena,i od utakmica na utakmica,se podobro igra.
Chicago poradi povredi se po katastrofa i katastrofa,Derrick Rose,Joakim Noah,
i Luol Deng,bas cela nedela gi gledam,mizerija 7 poraz po red.
Koj raspored go ima Washington: igraa vo Cetrvtokot so Atlanta doma,ja gledav,
Vcera so Detroit, a deneska Doma so Orlando,pa na TV,muabetot mi dali nekoj,
pamti vakov raspored,3 dena 3 utakmici odmor nema,prvpat gledam vakov raspored.
Na Zapad DENVER,igra strasna kosrka,kako samo si melat,kakvi atrakcii,da ne
recam,kako da se na trening,mesec March e mesec na Melo prosek po 30 poena,
vcera 32 poena,J.R.Smith prodolzuva da pravi cuda od zabivanja,WoW Man.
Portland poleka no sigurno,si go osiguruvaat 8 mesto na Zapad,za playoffs.
Ali po koj pat moze 40 utakmica na TV,sega samo nagosti,kako od Lakers da sum:),Suns-Lakers-ja mislam deka Arizona izgore,kaj gostuva L.A.e ramno na
klanica,brilijantna NBA utakmica,Lou Amundson zivotna partija,ali klucnite
momenti koga go udvojuvaa Kobe,Artest i Fisher klucni poeni na krajot,
no dvete gresi na NASH,ns 96-100,1:30 promasi 3-ka,pa na istiot rezultat,
topka prokocka,za da pobedi L.A.102-96,i kraj na serijata vo korist nivna 3-1.

И ја првпат глеам вакво нешто 3 утакмици у 3 дена..
Ова е бек то бек то бек гејм :nesvest:

Како што прочитав сеа ова е ради тоа што им била одложена утакмицата со Атланта пред 2-3 недели ради снегот.. па затоа ја ставиле у четвртокот,пошто е ептен заебано да се погоди празен термин во НБА мн работи треба да се поклопат..

А уште потрагично и после слободниот ден кој им пага у Недела ,пак имаат бек то бек во понеделник и вторник..

Така да.. 5 утакмици во 6 дена.. Машала :))

Vecer e starata skola na NBA-Cleveland-Boston od 20:30,1-1 e serijata,kakva utakmica

И ја првпат глеам вакво нешто 3 утакмици у 3 дена..
Ова е бек то бек то бек гејм :nesvest:

Како што прочитав сеа ова е ради тоа што им била одложена утакмицата со Атланта пред 2-3 недели ради снегот.. па затоа ја ставиле у четвртокот,пошто е ептен заебано да се погоди празен термин во НБА мн работи треба да се поклопат..

А уште потрагично и после слободниот ден кој им пага у Недела ,пак имаат бек то бек во понеделник и вторник..

Така да.. 5 утакмици во 6 дена.. Машала :))
Da Da bas taka,zaboraviv deka ja odlozija so Atlanta,poradi snegot,za toa sega,ke se otepaat od igranje,5 utakmici za 6 dena,toa znam,Utah i Lakers.
Sto bese nainteresno vodea so 33-20,vo 1 cetvrtina,stegna Orlando,gazenje.
Golden State-Toronto,kako tone Toronto od 9 utakmici 8 porazi,site igraat,
Bosh malku padna vo igrata,poradi povredata i stomacniot virus,teski utakmici
gi cekaat.Jasno e deka rooki godinava e TYREKE EVANS,99.9% tuka nema dilema,vo golemata 4 e po Asistenci,Poeni i Skokovi,vo rooki sezona,golemite 3,OSCAR ROBERTSON,MICHAEL JORDAN i LeBron JAMES i TYREKE EVANS.
Kakov uspeh e voa,kakva kariera,nema zborovi,muabetot mi ova detence ili,
rookito na Golden State,Stephen Curry 35 poena i 10 asistenci,koj oset za asistencija,go ima,brzina,mek sut posebno za 3 poena,edno mnogu talentirano,
detence,kakva partija so Toronto,skoro sekoja utakmica mu e strasna,mnogu
dobro dete za gledanje,Baby Face,on e zamene rooki na godinata,ama zamene,denes polni samo 22 godini,doprva ke se zboruva za nego,ja uzivam
gledajki ki tie utakmici od nego sezonava,samo napred Baby Face!!!

Хмм мора и Џенингс да е тука за Руки, Милвоки се 5-ти на Истокот, да Богут игра феноменално ама и Брендон е супер. Останува да видиме...

Изгубија моите од овој Даниелс-7 ми се повраќа, јас подобро од него ќе играм !:tapp:

Ако продолжат да ја пуштаат 2рата постава тешко дека ке тепаат Бостон! :nenene:

Boston-Detroit,cto e so timov,na Boston,Golden-Lakers fantazija,run and gan,utakmica.

Хмм мора и Џенингс да е тука за Руки, Милвоки се 5-ти на Истокот, да Богут игра феноменално ама и Брендон е супер. Останува да видиме...
Ne be L.A.jasno e tuka za rooki,nema zbor ne,veruvam nema sansi,ili mnogu mali,ma na Bogut vaa mu e zivotna sezona,tuka nema zbor.
Oklahoma kako igraat deckive,ma nemozese Utah da mrdne,Durant e neznam
site komentatori vikaat masina za poeni,cudesija 35 poena pa gi zdrma,vodi so igraci cto imaat,Nad 30 poena,Durant ima 37 utakmici takvi,2 e LeBron so 34 utakmici,kako igra celiot tim,blagodarenie na K.D.i Westbrook,RESPEKT.
Russell Westbrook 30 i od nego i plus 11 asistencii,2va e ludilo,timot cudesija.
MVP za mene KEVIN DURANT,trener na Godinata SCOTT BROOKS,na OKLAHOMA.
Najdobar 6 igrac tuka e se jasno,JAMAL CRAWFORD,eve prosek baska kolku jas,
go gledav do sega,17.5 poeni sezonava,za 3 sut 38%,od pole 45% igra 30 minuti,na utakmica ako ne bese on nemase timot na Atlanta da e so vakov skor kako sto e sega,istoto go kaza i Mike Woodson trenerot nivni.
Interesno e koj ke bide najdobar defensev igrac,Josh Smith moj favorit.Dwight
Howard ili LeBron James,90% e definitifno vaka treba da bide,voj muabet
go pravat i na TNT i ESPN,i mnogu od komentatorite na NBA timovite.
Ostanuva da vidime,utakmicite se kaj nas,1 saat,porano od vcera,taka pocna,
sigurno e smeneto vremeto kaj niv,odlicni utakmici za gledanje.

Да и јас за MVP се сложувам!

durantula_credit.jpg
http://images.dailyradar.com/media/uploads/ballhype/story_large/2009/03/06/durantula_credit.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom