NBA сезона 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Многу сумливи одлуки на судиите, премногу.

Имаш муабет. Како и во се друго во светот и во НБА несомнено постојат теории на заговор. Намерно го извадија Перкинс затоа што тој беше единствен што можеше да го сопре Хауард.

Абе дајте ви се молам...

--- надополнето ---

Незнам зашто би било тоа чудно??? НБА е бизнис пред се и не им одговара баш да завршуваат утакмициве по 4-0... А тоа се случи многу пати оваа сезона.

И ти ли сине Бруте?

100% и тие левите тројки што ги дадоа и Нелсон и Редик ... судиите со помош на ласери во очите ги пикнаа во кош. Неколку од тие тројки го пресекоа Бостон, таман кога ќе се помислеше оти можат да ја обрнат работата. Среќа, не велам не, само среќа и ништо друго беа тие тројки. Ама одбраната проработи, нападот уште повеќе. Како да играат Бостон и Шарлот Бобкетс коментирате ...

Имаш муабет. Како и во се друго во светот и во НБА несомнено постојат теории на заговор. Намерно го извадија Перкинс затоа што тој беше единствен што можеше да го сопре Хауард.

Абе дајте ви се молам...

--- надополнето ---

И ти ли сине Бруте?

100% и тие левите тројки што ги дадоа и Нелсон и Редик ... судиите со помош на ласери во очите ги пикнаа во кош. Неколку од тие тројки го пресекоа Бостон, таман кога ќе се помислеше оти можат да ја обрнат работата. Среќа, не велам не, само среќа и ништо друго беа тие тројки. Ама одбраната проработи, нападот уште повеќе. Како да играат Бостон и Шарлот Бобкетс коментирате ...

Како прво, не ја оспорувам добрата игра на Орландо, беше подобар во цел натпревар, но... Перкинс го исклучија за ништо, ако мислиш дека не е така, или имаш проблеми со видот или сме гледале различна утакмица. Второ, фаловите во првото полувреме штп ги досудуваа против Бостон беа шега поголема дури и од 1 Април. Премногу "меки" фалови досудени без врска. Ова е NBA, а не WNBA.

И ова доаѓа од фан на Лејкерс.

И ти ли сине Бруте?

100% и тие левите тројки што ги дадоа и Нелсон и Редик ... судиите со помош на ласери во очите ги пикнаа во кош. Неколку од тие тројки го пресекоа Бостон, таман кога ќе се помислеше оти можат да ја обрнат работата. Среќа, не велам не, само среќа и ништо друго беа тие тројки. Ама одбраната проработи, нападот уште повеќе. Како да играат Бостон и Шарлот Бобкетс коментирате ...[/QUOTE]

Нема врска муабетов... Јас баш сакам да гледам повеќе утакмици и во оваа серија меѓу Орландо и Бостон сум за Орландо така да баш ми одговара што победија и проработе нападот. Ама немој да кажеш дека не и одговара на Асоцијацијата да се играат повеќе натпревари. Премногу се очекуваше од овој плеј оф за 2те финалиња да заврашат така брзо. Не вика сеа дека судиите ги решаваат утакмиците ама сепак има некои сомнителни одлуки.

Како прво, не ја оспорувам добрата игра на Орландо, беше подобар во цел натпревар, но... Перкинс го исклучија за ништо, ако мислиш дека не е така, или имаш проблеми со видот или сме гледале различна утакмица. Второ, фаловите во првото полувреме штп ги досудуваа против Бостон беа шега поголема дури и од 1 Април. Премногу "меки" фалови досудени без врска. Ова е NBA, а не WNBA.

И ова доаѓа од фан на Лејкерс.

Убаво што си фан на Лејкерс, никаде не спомнав дека си фан на бостон или на било кој друг тим. Тоа не е битно.
И се убаво што не ја оспоруваш играта на Орландо, а и никаде јас не спомнав дека Перкинс заслужи да биде исклучен. И не беа одлуките за фаули само против Бостон туку и обратно.
The bottom line is ништо не ги спасуваше Бостон од пораз синоќа, и се ежам кога некој пробува да го стави тоа на грб на судиите. Не само во кошарката, во сите спортови.

--- надополнето ---

Нема врска муабетов... Јас баш сакам да гледам повеќе утакмици и во оваа серија меѓу Орландо и Бостон сум за Орландо така да баш ми одговара што победија и проработе нападот. Ама немој да кажеш дека не и одговара на Асоцијацијата да се играат повеќе натпревари. Премногу се очекуваше од овој плеј оф за 2те финалиња да заврашат така брзо. Не вика сеа дека судиите ги решаваат утакмиците ама сепак има некои сомнителни одлуки.

Има сомнителни одлуки да, ги имало, и ќе ги има. На НБА и одговара сигурно, не велам не, ама нема блага веза со учинокот на утакмицата. Сме гледале и финалиња со по 4-0 досега, а сигурно и ќе ги има. И што? Каде се тогаш муабетите за Асоцијацијата и што и одговара. Орландо и во двете рунди ги збриша противниците со по 4-0.
Едноставно не држи.
Се иритирам од вакви работи, Орландо победи зошто заслужи. It's as simple as that.

1. Убаво што си фан на Лејкерс, никаде не спомнав дека си фан на бостон или на било кој друг тим. Тоа не е битно.
2. И се убаво што не ја оспоруваш играта на Орландо, а и никаде јас не спомнав дека Перкинс заслужи да биде исклучен.3. И не беа одлуките за фаули само против Бостон туку и обратно.
4. The bottom line is ништо не ги спасуваше Бостон од пораз синоќа, и се ежам кога некој пробува да го стави тоа на грб на судиите. Не само во кошарката, во сите спортови.

1. Епа не знам колку знаеш но Бостон - Лејкерс релација ти е исто како Интер - Милан, Реал - Барса, Вардар - Пелистер. И затоа донекаде битно е што се бунам за Бостон, да.

2. Хах па викаш дека немало врска судиите со натпреварот, немало никакви местенки, а кој го извади Перкинс? Вратарот? Маскотата?

3. Стварно не знам што утакмица си гледал, ако мислиш дека во првото полувреме беа досудувани фалови кој не беа во корист на Орландо. Сите сомнителни контакти што не ги свиреа во претходните 4 натпревари, сега ги свиреа нон- стоп! Се гледаше од авион, ако си ја прател цела серија, сигурно ќе забелеше дека има нешто труло во Флорида.

4. Пак ќе ти напишам, Орландо заслужи да победи, беше подоминантен и подобар тим цела утакмица, но имаше многу фалови кој беа очигледни, за мене лично срамни,кој беа досудувани во едно Kонференциско финале.

P.S Еве ја тргнаа техничката на Перкинс.

The NBA announced that his second technical foul (with 36.1 seconds to play before halftime) has been rescinded, helping him avoid an automatic suspension and keeping him in uniform.

Не знам полаички да се изразам да ме разберете...

Тргната е втората техничка на Перкинс да, ама онаа на Пирс (што не беше ни како техничка судена на натпреварот) е означена како намерна и неспортска или како и да доаѓа (што е полошо од техничка, ако не се лажам)

Еве нешто што испуштиле судиите!!!! Мајко мила!

Незнам како сеуште не сфаќате дека сеуште во нба на прво место се парите па после кошарката :).Не за играчите туку за нба воопшо како лига,како функционира.Ако завршеше во 4 натпревари кој ке ги откупуваше правата за пренос итнт...далеку повеќе пари ке се свртат во 6 или 7 натпревари него во 4ри.А тоа со орландо дека ги збришал со 4-0 4рт и осмина финале беше така затоа што имаше доволно натпревари...Иначе секој неутрален гледач би се радувал да има и 7ми натпревар и во двете финалиња.

Најмерак ќе ми биде Бостон да тепа во седмата утакмица на гости,пошто Орландо би биле попалени,а Бостон се искусна екипа,ипак да не си ризикуваат мислам дека утре вечер ќе го имаме првиот финалист :)

Следната утакмица Феникс - Лејкерс кога е ?

Најмерак ќе ми биде Бостон да тепа во седмата утакмица на гости,пошто Орландо би биле попалени,а Бостон се искусна екипа,ипак да не си ризикуваат мислам дека утре вечер ќе го имаме првиот финалист :)

Грешка си брат, НБА ќе среди орландо да победи пак, па во 7-мата утакмица што биде нека биде. И така ќе е последна па ќе немора да местат ...

Иначе според вас, колку подалеку стигаме во плеј-офот толку повеќе утакмици? Што значи финалето МОРА да е со полни 7?
Еве малку историја:

2009 Los Angeles Lakers Orlando Magic 4-1 Kobe Bryant, L.A.
2008 Boston Celtics Los Angeles Lakers 4-2 Paul Pierce, Bos.
2007 San Antonio Spurs Cleveland Cavaliers 4-0 Tony Parker, S.A.
2006 Miami Heat Dallas Mavericks 4-2 Dwyane Wade, Miami
2005 San Antonio Spurs Detroit Pistons 4-3 Tim Duncan, S.A.
2004 Detroit Pistons Los Angeles Lakers 4-1 Chauncey Billups, L.A.
2003 San Antonio Spurs New Jersey Nets 4-2 Tim Duncan, S.A.
2002 Los Angeles Lakers New Jersey Nets 4-0 Shaquille O'Neal, L.A.
2001 Los Angeles Lakers Philadelphia 76ers 4-1 Shaquille O'Neal, L.A.
2000 Los Angeles Lakers Indiana Pacers 4-2 Shaquille O'Neal, L.A.

Само во 2005 во последнава декада се играле 7 утакмици. (не зимам поназад да не речете други времиња биле тоа)

За крај ... судиите не беа на ниво синоќа, точно, ама далеку беа од клучни за победата на Орландо.
Па сега можете да почнете со тоа дека и целата екипа на Бостон намерно промашуваше, и не можеше да се снајде во одбраната на Орландо.

--- надополнето ---

Следната утакмица Феникс - Лејкерс кога е ?

Вечер во 3:00 по полноќ.

Ја незнам што си се фатил за тоа почнете да се буните за победата на Орландо, Орландо заслужи да победи и незнам што... Значи ти кажаа сите, заслужена победа на Орландо, судењето какво такво ама дискусијата е дека на НБА и требаа повеќе натпревари. Не викам дека Штерн им става нешто на Бостон у водата или па им го спушта кошот на Орландо. Само сакав да кажам дека парите се најбитни, а пари ќе земат ако се играат повеќе натпревари:smir:

Ја незнам што си се фатил за тоа почнете да се буните за победата на Орландо, Орландо заслужи да победи и незнам што... Значи ти кажаа сите, заслужена победа на Орландо, судењето какво такво ама дискусијата е дека на НБА и требаа повеќе натпревари. Не викам дека Штерн им става нешто на Бостон у водата или па им го спушта кошот на Орландо. Само сакав да кажам дека парите се најбитни, а пари ќе земат ако се играат повеќе натпревари:smir:

А јас за што дискутирам? :toe:

Видов дека рекоа сите заслужена победа на орландо, тоа е решено, а тоа што ти не разбираш е најверојатно тоа дека јас не се сложувам дека НБА го одредува бројот на натпревари... Како што не верувам во никакви други conspiracy theories затоа што се бесцелни. Одговара, нормално дека одговара да има повеќе натпревари и за гледачите и за бизнис ама не верувам дека тоа е намерно направено. И тука си го завршувам мојот дел од дискусијата. Се си изнакажавме :smir:

Не знам полаички да се изразам да ме разберете...

Тргната е втората техничка на Перкинс да, ама онаа на Пирс (што не беше ни како техничка судена на натпреварот) е означена како намерна и неспортска или како и да доаѓа (што е полошо од техничка, ако не се лажам)

Еве нешто што испуштиле судиите!!!! Мајко мила!

Ок извини што ние обичните смртници не можеме да те разбереме. Мајко мила!

Ај молимте информирај се за финалето на западот 2002 па после кажувај. Какви последици извлекоја судиите ради судењето и зошто судеа така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom