NBA 2025/26

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    40
Во регуларна сезона само со Лејкерс, ама во плејофов горе долу ги пратам. Сосема доволно за да видам што се дешава, истото што и лани само уште поексплицитно. Едноставно како никој друг тим, многу успешно злоупотребуваат правила. И не само физички туку многу прљаво и опасно играат, и почесто им поминуваат срања отколку на другите тимови. Има и други тимови што играат прљаво, како Минесота, но ОКЦ се на прво место, плус шампиони во флопинг и бејтинг. И повторно било кој клуб би го правел ова, да можат и да имаат толку бројни и талентирани/вољни глумци како во ОКЦ.

На крај прљаво е прљаво, ама титула си е титула. Повеќе титулата ќе се запамти. Така да повеќе ги разбирам ОКЦ, отколку НБА. Нив воопшто не ги разбирам, освен дека самите се доведоа во ваква замка со правилата.

Ова ти го кажувам како некој што одамна гледа НБА, и некој кој се обидува аналитички да го прави тоа, не само навивачки.

Па од тоа што постираш и пишуваш се гледа слабо само по твитер као неколкумина овде.

Значи те прашувам уште од серијата со Лејкерси како ги злоупотребуваат правилата плус најголем флопер и бејтер ти е Дончич.
Околу ова "прљаво" ти не ни знаеш да го дефинираш намера она што Вембањама му го нашрави на Рид е "прљаво" ако си го гледал клипот се гледа како се врти и у милисекунда стопира и подолжува со замавот тоа ти е со намера да го повреди. Кај гледаш намера да се повреди играч у тие 3-4 контакти кои ги спомнуваш?
А овие останативе од истоков не глумат или овие од Сан Антонио?
Па не гледам јас кошарка од кога почнав да пишувам на форумов.
Ајде да прашам што ти аналитички кажа у последниве 2 недели?
Со овој другиов (за него знам дека е трол уште пред 3 години одкога пишуваше демек Самсонова имала добар прв сервис) Оклахома ви е rent free in your head само чекате твитер експертите да ви постават клип или сесија после секоја победа и да поставете тука, како печурки после дожд едно е да тролаш и да хејташ али не и да пишуваш небулози.

Eве ја не сум ги гледал цели двете утакмици. Што може да ми смени гледањето после ова:

дај не заебавајте, каков кловн...

704697673_1407316721426300_3769079997112271190_n.jpg

Последно уредено:
Eве ја не сум ги гледал цели двете утакмици. Што може да ми смени гледањето после ова:

ММЕ, абе имаат регулативи за флопинг - само не ги применуваат.
Ова сите се очигледни флопинзи, без сомнеж, и треба да се казнуваат... Ама наместо казнување, они го наградуваат.

Оскарите кога ке се?Мислам отие е без конкуренција.Ајде нека испаднат ебат флопот.

Па од тоа што постираш и пишуваш се гледа слабо само по твитер као неколкумина овде.

Значи те прашувам уште од серијата со Лејкерси како ги злоупотребуваат правилата плус најголем флопер и бејтер ти е Дончич.
Околу ова "прљаво" ти не ни знаеш да го дефинираш намера она што Вембањама му го нашрави на Рид е "прљаво" ако си го гледал клипот се гледа како се врти и у милисекунда стопира и подолжува со замавот тоа ти е со намера да го повреди. Кај гледаш намера да се повреди играч у тие 3-4 контакти кои ги спомнуваш?
А овие останативе од истоков не глумат или овие од Сан Антонио?
Па не гледам јас кошарка од кога почнав да пишувам на форумов.
Ајде да прашам што ти аналитички кажа у последниве 2 недели?
Со овој другиов (за него знам дека е трол уште пред 3 години одкога пишуваше демек Самсонова имала добар прв сервис) Оклахома ви е rent free in your head само чекате твитер експертите да ви постават клип или сесија после секоја победа и да поставете тука, како печурки после дожд едно е да тролаш и да хејташ али не и да пишуваш небулози.

Лука е голема плачипичка и дефинитивно квалитетно флопериште уште поизразено сезонава, но те молам не го споредувај со Шаи. Играта на Шаи се темели буквално да изнуди фал. Тоа му е пред поентирање и како да се стигне до обрачот. Затоа и Харден не сум го сакал никогаш , одвратно беше за гледање. Овој сеа ги надминува сите што биле пред него, секој шут скоро гледам како театрално паѓа или праи вежби за кичма.

На Лука флопинг му е дел од репертоарот, да. Ама повеќе кога играат пофизичка или прљава одбрана... А не дека имаат многу избор, пошто тие што го чуваат, кога играат фер одбрана - немаат многу шанси да го задржат.

Не знам зошто во иста реченица ги ставаме Лука и Шеј, тука има неколку нивоа разлика. И МВП треба да доделуваат пред почеток на плејоф, да биде индивидуална награда, не тимска награда за стигање во финале на конференции.

На Лука флопинг му е дел од репертоарот, да. Ама повеќе кога играат пофизичка или прљава одбрана... А не дека имаат многу избор, пошто тие што го чуваат, кога играат фер одбрана - немаат многу шанси да го задржат.

Не знам зошто во иста реченица ги ставаме Лука и Шеј, тука има неколку нивоа разлика. И МВП треба да доделуваат пред почеток на плејоф, да биде индивидуална награда, не тимска награда за стигање во финале на конференции.
Стварно не знам зашто се споредуваат Шеј и Лука. Шеј е 2x MVP, со прстен и Finals MVP. Лука е обичен флоппер

Стварно не знам зашто се споредуваат Шеј и Лука. Шеј е 2x MVP, со прстен и Finals MVP. Лука е обичен флоппер
После видеана со падавичарот како падавичари на секој шут, ти имаш образ за друг да зборуваш дека бил флопер?
Лука со овој состав на ОКЦ (добар 3, плус добар Д), долги години не би го симнале од шампионат - и тоа без флопање и бејтање. Во контраст - Шеј без флопање и бејтање, не постои. Просечен нигер од улица.

Лука е голема плачипичка и дефинитивно квалитетно флопериште уште поизразено сезонава, но те молам не го споредувај со Шаи. Играта на Шаи се темели буквално да изнуди фал. Тоа му е пред поентирање и како да се стигне до обрачот. Затоа и Харден не сум го сакал никогаш , одвратно беше за гледање. Овој сеа ги надминува сите што биле пред него, секој шут скоро гледам како театрално паѓа или праи вежби за кичма.

Не го споредив јас кај можеш ти да споредиш флопер кој има 23 шута од игра притоа шутира 11 тројки по утакмица има речиси 2 продори помалку од Шеј, а има 1.1 слободно фрлање повеќе.

Овој горе што го постирал клипов не верувам дека ги знае правилата али битно е да постави па 70% ти се landing space фаули што чисто сумљам знаеш што е.

Ова како да го читам Ник Рајт најверојатно од него си го позајмол тоа околу флопингот на дотичниов, али изговорот ти е chatgpt "фер одбрана".
Дај дефинирај "фер одбрана" како се игра?

Што ти кажа лошо типов ништо ти спореди достигнувања ти наместо да напишеш Дончич има МВП Еуролига и др. ти тука пак пишуваш небулози.
Види вака идеш на гугл и пишеш "criteria for mvp regular season".
Е сеа таму убаво ти пишува дека е индивидуален и тимски успех, да ти образложам се гледа колку победи има тимот у рег сезона и индивидуална статистика тоа што тие го објавуваат пред финалето у конференција нема никаква додирна точка па трофејот е MVP regular season, за ова у плејофот си имаш.друг MVP трофеј ако стигнеш у финале и го носиш тимот до титулата.
Така да прочитај малце пред да напишеш пак некоја небулоза мада познати сте вие 99% од љубителите на кошарката по тоа misinformations.

Back
На врв Bottom