NBA 2025/26

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    32
Остајте го коњот ,овој Лука каков конус е во одбрана мака ми е више да го глеам.
Може да има и 40/10/10 просек, времето покажува дека е ко провинцијалец у 15ка назад. Не знае да превзема му ебам тоа.
Јас навистина незнам што имаш против Лука , кога губи Лејкерс критики за Лука , кога победува ни збор. Не е негова примарна работа игра дефанзива туку чат пат да помага, си има играчи за тоа но очигледно не го прават, робот да е неможе да игра и во двата правци , за слободните , лани Шаи ( незнам за оваа година ) од 40 поени 20 од слободни и тоа мене како гледач срам ме фајќа што се му судат.

Јас како навивач на Лејкерс од 99та некаде знам дека со Брон нема да им титула Лејкерс и ако не се смени цела резервна клупа, јас баш тоа го сметам за успех и титула. Неможе првиот тим да даде 60 - 70 поени а клупата едвај 10 - 15, со ваква игра титула нема.

Јас како навивач се надевам на целосна промена на тим од наредната година со исклучок на Лука и Остин , да се покаже новиот газда што знае и умее оти го утепаа од фалење.

Јас навистина незнам што имаш против Лука , кога губи Лејкерс критики за Лука , кога победува ни збор. Не е негова примарна работа игра дефанзива туку чат пат да помага, си има играчи за тоа но очигледно не го прават, робот да е неможе да игра и во двата правци , за слободните , лани Шаи ( незнам за оваа година ) од 40 поени 20 од слободни и тоа мене како гледач срам ме фајќа што се му судат.

Јас како навивач на Лејкерс од 99та некаде знам дека со Брон нема да им титула Лејкерс и ако не се смени цела резервна клупа, јас баш тоа го сметам за успех и титула. Неможе првиот тим да даде 60 - 70 поени а клупата едвај 10 - 15, со ваква игра титула нема.

Јас како навивач се надевам на целосна промена на тим од наредната година со исклучок на Лука и Остин , да се покаже новиот газда што знае и умее оти го утепаа од фалење.

Лука има 12 слободни у просек иначе , Шаи дали 9. Важи дека сите врз Лука се чисти фаули , класични глупости што судат на сите супер ѕвезди.
Лејкерс ќе победува ако се врати Ривс , така се квалитетни офанзивно и се вадат со повеќе поени од противникот. Нешто ко Нагетс со години.
Не било примарна работа дефанзивата :pos:
Све шо праи у напад (помалку ефикасно од Шаи btw) паѓа у вода пошо е конус назад.
Никаков +- секоја текма.
Ми се допаѓа Лука и неговата игра , но ај да глеаме објективно особено сезонава.

Овој можеше да биде многу повеќе но го утепаа повредите.

Утната е концепцијата на составот, плус Редик не е добар тренер за тим со шампионски амбиции. Треба уште многу леб да јаде.

И да, не можеш плејоф да играш со 5 играчи и да правиш неславни рекорди за ниедна замена во утакмици. Ретардирано, само ќе си ги повредиш играчите и ќе направиш многу поголема беља. А секако ќе изгубиш серија против било кој барем осредно компетентен плејоф тим.

Дап, Лејкерс нема бел ден да видат додека Леброн не си оди.

Утната е концепцијата на составот, плус Редик не е добар тренер за тим со шампионски амбиции. Треба уште многу леб да јаде.

И да, не можеш плејоф да играш со 5 играчи и да правиш неславни рекорди за ниедна замена во утакмици. Ретардирано, само ќе си ги повредиш играчите и ќе направиш многу поголема беља. А секако ќе изгубиш серија против било кој барем осредно компетентен плејоф тим.

Дап, Лејкерс нема бел ден да видат додека Леброн не си оди.
Редик е добар , но , го нема тоа најважното , искуство,од подкастер го ставија тренер. Реков со Леброн не гледаме титула додека е тој тука и се прави и тренер и ГМ , и во што е подобар по ефикасен Шаи од Лука во напад?

Лани Шаи на секој допир ( и да не го допрат беше фаул ) барем да се признае тоа оти е срамно што му судеа. И само заради тие слободни Јокич не зеде МВП . Ако не е рака поправи ме, зборам на Камбек.

Редик е добар , но , го нема тоа најважното , искуство,од подкастер го ставија тренер. Реков со Леброн не гледаме титула додека е тој тука и се прави и тренер и ГМ , и во што е подобар по ефикасен Шаи од Лука во напад?

Лани Шаи на секој допир ( и да не го допрат беше фаул ) барем да се признае тоа оти е срамно што му судеа. И само заради тие слободни Јокич не зеде МВП . Ако не е рака поправи ме, зборам на Камбек.

Јебига ништо ново во НБА. Судиите секогаш си имаат свои миленици, сега му е редот на Шаи. И јас не можам да гледам што судат и затоа и ОКЦ имаат поише хејтери , но ништо не се менува...
И дај со прашањево за Шаи за ефикасноста... 55% шутира како гард што доказ поише ти треба.
А да ме убедиш дека Лука не добива фаули кои сака да ги добие повеќе од вообичаено скоро секој натпревар, нема шанси. Финти ко Харден праи на шут цело време , али убаво викаат тоа веќе за скил се рачуна. Фановите на кошарката се помалку трошат време пред ТВ ради тие срања.
Кога сме кај Харден , ако не се сменат некои работи драстично кај Лука еве наредната сезона да речеме го чека иста кариера ко брадата. Може да ги има најаките статистики , ништо не прави во плејоф.

Јебига ништо ново во НБА. Судиите секогаш си имаат свои миленици, сега му е редот на Шаи. И јас не можам да гледам што судат и затоа и ОКЦ имаат поише хејтери , но ништо не се менува...
И дај со прашањево за Шаи за ефикасноста... 55% шутира како гард што доказ поише ти треба.
А да ме убедиш дека Лука не добива фаули кои сака да ги добие повеќе од вообичаено скоро секој натпревар, нема шанси. Финти ко Харден праи на шут цело време , али убаво викаат тоа веќе за скил се рачуна. Фановите на кошарката се помалку трошат време пред ТВ ради тие срања.
Кога сме кај Харден , ако не се сменат некои работи драстично кај Лука еве наредната сезона да речеме го чека иста кариера ко брадата. Може да ги има најаките статистики , ништо не прави во плејоф.
Е тука се согласуваме веќе , правилата за фаул мора од корен да се сменат , Трае Јанг ке го земам за пример добар играч но заради тие работи неможам да го поднесам .Не да го бранам Лука но и другите играчи го користат истите финти што мора да се стави крај на тоа.

Незнам која година си ама јас 2000та па до некаде 2010 гледав здрава убава кошарка , да не зборам за деведесетите кој гледал знае какви фаули и тепачки имало, сега несмее играч на играч да му каже некој збор одма техничка, си мислиш на балет се . Плус кошарката се смени од корен што и е нормално да се губи на гледаност само ради пички од играчи ,со прст ке го допреш си мислиш со палка го имаш мавано.

Гарнет имаше алфа менталитет и големо его но сепак мислам дека е во право.

Со текот на времето полека си ја преобликуваа лигата у контекст на владеачката идеологија, каде мажественоста е негативна особина што треба да се сузбие, а не награди. Сите све поише треба да бидат сека-перси.

NIsto ne pravel vo playoff.
Neli 2024 igrase finale i bese prv vo site vozmozni kategorii.

A prethodnata sezona samo sto dojde vo Lakersi, pocna playoff i igraa bez centar i bez klupa.

Ovaa sezona ja utnaa rabotata so Ayton i Smart, drva se ovie dvajcata.
Glej go Luka so koj igraci igra, Dzejk Laravia i penzionerot LeBron.
Edinstveno Rivs e igraciste.
Naredna sezona cistenje na site igraci komplet nova ekipa.

NIsto ne pravel vo playoff.
Neli 2024 igrase finale i bese prv vo site vozmozni kategorii.

A prethodnata sezona samo sto dojde vo Lakersi, pocna playoff i igraa bez centar i bez klupa.

Ovaa sezona ja utnaa rabotata so Ayton i Smart, drva se ovie dvajcata.
Glej go Luka so koj igraci igra, Dzejk Laravia i penzionerot LeBron.
Edinstveno Rivs e igraciste.
Naredna sezona cistenje na site igraci komplet nova ekipa.

Ајде ако не за Лука ќе правиме супертим за да не се гледаат неговите недостатоци.
Со Ривс во формата што ја имаше пред да се повреди, Лејкерс претставуваа голема опасност на западот. И уште стојам зад тоа дека во плејоф Лејкерс со фул состав ќе бидат проблем. Може да ги ругате сите во тимот на Лејкерс и да барате оправдување, но не и Лука...
Нема потреба од толкава заблуда, човекот е дупка во одбрана и слободен влез за скоро сите тимови. Ова до сега е скроз ист тим по квалитет шо го имаше со Мавс 2024.
А он може статистички пак ќе речам и 40/10/10 да има , пак нема да направи ништо од аспект на резултат со таков пристап. Сите знаеме дека Лука е офанзивно чудовиште не треба да се повторуваме.

Почнаа од секого да губат Тандер , веќе не гледам толкава разлика во однос на Нагетс ,Спарс и Рокетси. Дефинитивно нема да бидат апсолутни фаворити оваа година.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom