- Член од
- 16 октомври 2021
- Мислења
- 698
- Поени од реакции
- 1.585
Aj sea da te prasam hipoteticko prasanje. Ako jordan igrase u vremeto na kobi so shaq dali mislis deka ke osvoese titula da igrase protiv niv ili da igrase u vremeto protiv klay thompson, curry i durant dali mislis deka ke osvojuvase taka kako sto osvajal? Baska zaso nisto ne zbori za Pippen i Rodman? Pa samo na kakvi klucni utakmici dostavija ovie dvajca toa e nenormalno da se zbori, mislis Jordan sam gi tepal timovive kako go vodat narativot. Ne sporam deka e najdobar, ama aj malce koa gi imas kobe i lebron nema ramnenje sepak e timski sport i toa e toa. Se zavisi na kakvi protivnici ke naletas, pravilata na sportot itn. U vremeto na jordan trojki shutiranje bile naucna fantazija.Срчот изгледа не ти работел.
Thank me later.
Инаку, кога го спомнав со 11 титули погоре РАСЕЛ - го спомнав иронично, иако имам пишувано и за него тука на долго и на широко ама да не ја тупам, имате документарец на Нетфликс за тој што не знае што бил точно, кој бил точно и колку бил способен (настрана статистиките) има кај да се види - барем Нетфликс имате ако ве мрзи да гледате клипови, кои и онака ги нема од тоа време т.е. се премалку.
За тоа дека нема подобар од едниот или другиот или третиот (Леброн, Коби, Џордан) - да прашам дома!
6 од 6 во финалиња.
Никогаш во финале не се играл 7-ми натпревар.
10 кратен all nba offensive & defensive играч.
Играл против екипи со 60+ победи во сезона (еквивалент на оние 73 е тоа на ГСВ, чисто по тежина да знаете колку јаки беа тоа екипи) во името на:
Сиетел Суперсоникс на Шон Кемп и Гери Пејтон - ја дрмаа лигата со години. Шон Кемп е Јанис пред Јанис да биди и измислен, Кемп е пандан на еден Данкан и Кевин Гарнет (да не го уништеа повредите и потоа дрогите - гуглајте малце)
Индијана на Реџи Милер и Рик Смитс + пропратен оркестар
Орландо на Пени и Шек - Шек за кој појма немате шо праел во тие години во Орландо и која сила на играч беше па за да не ја доминира лигата менуваа правила подоцна.
Њујорк на Јуинг и бандата Мејсон, Окли, Старкс.
За тој Њујорк во 99 шо играше уште едно финале да не ни прам муабет пошто уште појак беше тимот.
Јута на Стоктон и Мелоун
Пистонси на Ајзеа, Думарс и Родман.
Со Рокетите немаа окршаи пошто кога Џордан играше безбол заради смртта на татко му чика Хаким д Дрим Олајџувон го пикна вџеб Јуинг и зеде титула. Taa година го тепа Њујорк 4-3, а следната го тепа Орландо и Шек 4-2 во финалето, до толку беше добар Хаким шо сите поголеми имиња во баскетот ги има тренирано во однос на игра под кош (меѓу кои особено Коби и Леброн).
Така да ... и Хјустон се на списокот на тимови кои од тоа време едноставно беа ПРЕсилни за било кој денешен противник од НБА.
*honorable mention, Сан Антонио на Данкан и Робинсон. Адмиралот беше ѕверка, а екипата напакирана. Булси се растурија '98 година, иначе во '99 тоа ќе беше следното финале пошто Булси ќе излезеа од истокот наместо моите Никси кои играа финале со Сан Антонио и изгубија заради тоа што Јуинг им беше повреден (го издадоа колената на стари години).
Ако некој од вас мисли дека било која од овие екипи да игра според денешни правила нема да ја издоминира сегашнава лига (камоли според тогашни правила), тогаш извинете (без да бидам надмен и воопшто без да се трудам да ве навредам) ама благе везе немате од баскет.
Ednostavno takvi bile vreminjata, ja ne veruvam ovde Jordan deka ke zemel poise od 2 tituli protiv takvi dve konkurencii kako sto kazav, pa makar i 40 poena stavil na utakmica.