NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    35
Член од
24 септември 2023
Мислења
1.092
Поени од реакции
1.646
PAOLO BANCHERO AT HALFTIME:

37 POINTS
7 REBOUNDS
6 ASSISTS
81% FG

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Автоматски споено мислење:

Boston gi odprevrtija na Baksi.
Prejaki se.
I toa bez Porzingis igraat.

Последно уредено:
Член од
17 декември 2019
Мислења
2.431
Поени од реакции
4.171
Prvo poluvreme egal, vo vtoro Boston ubaci u brzina i gi somlea, sredina na 4/4 bese skoro 20 razlika pa i dvata tima resija da pustat vtorotimci..

Nju Jork porazeni doma od Klivlend.. seuste stojam na stavot deka momentalno ne se ni 2ra ekipa na istokot, kamoli prva pokraj vakov boston..

Tvrdam deka nema ekipa od istokot sto moze u plej of da gi dobie Boston.. Kade be 4 utakmici ke im zemes be, kolku se voigrani i ofanzivni..

Член од
16 март 2014
Мислења
79
Поени од реакции
70
Ми е мака да пишувам, гледа некој во живо утакмица или се прати само статистика.
Бостон 3/4 се мачеше, причард се што фрли погоди, ги спаси ѕвездите од пораз.

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.092
Поени од реакции
1.646
Dejvis e vo zivotna forma, vo prva cetvrtina za 9 minuti stavi 16 poeni, a vo odbrana ednas go zalepi na KD, i ednas taka dobro go cuvase sto KD frli air ball.

Член од
16 март 2014
Мислења
79
Поени од реакции
70
Ова што го играат лејкерс и санс во 2/4 на се личи освен на кошарка.

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.092
Поени од реакции
1.646
Se da mu ebam na KD.
12 poeni vo prva cetvrtina.
Vo vtora cetvrtina za 7 minuti igra ne shutna ni ednas.
Gnasa :mad:

Член од
19 март 2013
Мислења
2.931
Поени од реакции
4.323
Се утепаа од јадење гомна за Клеј ,а Лука океан не може да погоди :D
Првиве три утакмици одличен Клеј , тоа што и се очекува од него, доставува 4+ тројки и баш мислам е тоа што им фалеше за плејоф. Е сеа одбраната останува знак прашалник , овој Маршал заедно со Пи Џеј голем товар имаат на грб , али времето ќе покаже ајде.

Банкеро првата 50ка сезонава, нек се угоде!

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.431
Поени од реакции
4.171
Ми е мака да пишувам, гледа некој во живо утакмица или се прати само статистика.
Ja gledav od pocetok do kraj..

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.728
Поени од реакции
2.794
Ајде објасни ми позиција по позиција на која позција Бостон има толку голема предност да не можи Њујорк барем да парира или да возврати со играч од прва петорка кој е на исто ниво?
Јас се извинувам што се уфрлам во муабетов, ама појако е од мене. Знам дека си за Никси и си голема оптимиста сезонава и секако по толку трејдови како не би.. имаш реален став и поглед кон Никси и се согласувам за Брансон и одговор на ова цитирано прашање е само он, иако ЏРУ е значаен и најдобриот дефанзивец на таа позиција и најпрецизниот тројкаш од корнер да не заборавам да потенцирам. Нит Тејтум, нит Браун не флопнаа во ПО, Браун не зеде џабе фајнлс МВП, искинаа и двајцата скроз како динамично дуо.. а и тоа е моќта на Бостон, некој ако нема вечер, тука се Д Вајт, Џру, Порзингис(иако се слагам дека премногу е повреден), па од клупа може комотно да те изрешетаат Причард и Хаусер со тројки.. имаат многу решенија во напад а и гинат во дефанзива, банално ти е мислењето дека Фила може да се носи со овој тим, едноставно пребрзи се и многу помоќни.. Камерунецот вреди да ама да не заборавиме дека е секогаш повреден во ПО и дека не можеше да се носи со 37-38 годишен Хорфорд, не па со здрав Криптстас.

Да не должам и да не се објаснувам повеќе, според мене треба да е финалето на исток Бостон - Њурок годинава според квалитетот на истокот, но све зависи и од повреди се разбира.. минатата година така Њурок и испадна од Индијана, но тоа и ми е поентата, Порзингис не играше со Далас на 2-3 меча па пак ги разбија, тоа е и до квалитетот на клупата.

За запад не знам што да кажам, ОКЦ се надевам со Лејкерс и Лејкерс - Бостон финале.. за сва она добра стара времена дур бев дете.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.984
Поени од реакции
83.349
Јокиќ има учинок на триве утакмици: трипл дабл, 40+(со рекорд у карера у тројки), 40+.

Најдобар играч без проблем. Црнциве можат вода да му носат.

Затоа пак остатокот од Денвер, пред се клупата е фантазмагорична.

Член од
19 март 2013
Мислења
2.931
Поени од реакции
4.323
Јокиќ има учинок на триве утакмици: трипл дабл, 40+(со рекорд у карера у тројки), 40+.

Најдобар играч без проблем. Црнциве можат вода да му носат.

Затоа пак остатокот од Денвер, пред се клупата е фантазмагорична.
Само нема да може 82 утакмици на грб да ги носи , не е Супермен. Мари многу бледо почна , за другиве да не зборам. Без клупа , еден да се повреди од нив и другиве ќе го јадат од напор.

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.092
Поени од реакции
1.646
Feniks plakjaat 3 igraci po 50 milioni, KD, Buker i Beal.
Razbiram KD i Buker po 50 milki, no Beal 50 milioni ? Na koja finta mu davaat tolkava plata ? Ne vredi povekje od 30 ebago. Koj kur e Beal.
Dogovorot od Washington mu bese 5 godini 250 milioni, Feniks go prevzemaa i mu davaat 50 milki...
Za 50 milioni mozea da go donesat koj sakaat igrac.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.984
Поени од реакции
83.349
Само нема да може 82 утакмици на грб да ги носи , не е Супермен. Мари многу бледо почна , за другиве да не зборам. Без клупа , еден да се повреди од нив и другиве ќе го јадат од напор.
Вчера малку се искупи Мари, кој цело лето, олимпијада подготвителни и прошли две е тапа.

Вчера едвај со Торонто (кои се дрва евидентно),
Значи, коа влезе втора петорка беше бурлески. Чинам имаа одма 0-8 у шутеви, плус неколку изгубени топки. Од Вестбрук и Вотсон имаше нула топки што стигнаа до Шариќ, кој, никад не погоди ништо, кога ќе добиеше топка. Вестбрук исто. Катастрофа невидена.

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.301
Јас се извинувам што се уфрлам во муабетов, ама појако е од мене. Знам дека си за Никси и си голема оптимиста сезонава и секако по толку трејдови како не би.. имаш реален став и поглед кон Никси и се согласувам за Брансон и одговор на ова цитирано прашање е само он, иако ЏРУ е значаен и најдобриот дефанзивец на таа позиција и најпрецизниот тројкаш од корнер да не заборавам да потенцирам. Нит Тејтум, нит Браун не флопнаа во ПО, Браун не зеде џабе фајнлс МВП, искинаа и двајцата скроз како динамично дуо.. а и тоа е моќта на Бостон, некој ако нема вечер, тука се Д Вајт, Џру, Порзингис(иако се слагам дека премногу е повреден), па од клупа може комотно да те изрешетаат Причард и Хаусер со тројки.. имаат многу решенија во напад а и гинат во дефанзива, банално ти е мислењето дека Фила може да се носи со овој тим, едноставно пребрзи се и многу помоќни.. Камерунецот вреди да ама да не заборавиме дека е секогаш повреден во ПО и дека не можеше да се носи со 37-38 годишен Хорфорд, не па со здрав Криптстас.

Да не должам и да не се објаснувам повеќе, според мене треба да е финалето на исток Бостон - Њурок годинава според квалитетот на истокот, но све зависи и од повреди се разбира.. минатата година така Њурок и испадна од Индијана, но тоа и ми е поентата, Порзингис не играше со Далас на 2-3 меча па пак ги разбија, тоа е и до квалитетот на клупата.

За запад не знам што да кажам, ОКЦ се надевам со Лејкерс и Лејкерс - Бостон финале.. за сва она добра стара времена дур бев дете.
Не зборам за минатата нивна сезона пошто беше идеална за нив, зборам за таа претходната и тогаш да, флопнаа. Кој гледаше утакмици знае.
Мајами влезе како седми на истокот, играше плејин, еден куп утакмици имаше и на крај го јадоа стапот Бостон во конферециското финале, после Денвер си зеде титула откако го намачка мајами на лепче (нешто шо требаше да го нарпави Бостон ако Тејтум и Браун беа тоа дуо кое е страв и трепет).
Следната сезона т.е. лани, тренерот на Бостон (кој според мене си ја испобрка работата повеќе од солидно), виде не виде дека не можи да игра на карта суперстари го промени начинот на игра и Бостон магично стана екипа со најголем број на исфрлени шутеви за 3 во лигата. Буквално пуцаат од кај ќе стигнат и сите кои се на терен.

Така и си изиграа цела сезона, издоминираа лани, башка јака одбрана особено од Холидеј и Вајт (овој па нарочито).
И повторно, реков кој што гледа пошто клипчиња не ми паѓа на памет да барам ете побарајте ја последната утакмица против Њујорк која Бостон ја играше на домашен терен лани - и ја изгуби.
ДОМА значи, изгуби во полн состав и играа со полна пареа (иако немаше веќе шо да докажат последни утакмици во сезоната беа, се беше решено на табелата), братот ДРУ, Вајт, а особено БРАУН (кој важи за елитен дефанзивец) не можеа да му го најдат чарето на Брансон.
Клипчиња не барам, кој сака ќе си најде и ќе види дека не можеа да го чуваат Брансон, а Сладоледот ќе го оставиме да гледа статистика пошто и да гледа клипчиња бадијала.

Така да, јес да сум навивач на Њујорк и јес да годинава ојачавме офанзивно за сметка на клупата и дефанзивата ама треба и малку пообјективно да се гледа на работите и од вас навивачите на Бостон.
Лани зедовте титула и пеки, никој не ја спори си беше заслужена.
Испаливте најповеќе шутеви за 3 во лигата, добри статистики се пополнаа, одбраната на ниво, тренерот перфектен и титулата сама по себе дојде.
Јеби га можда Индијана беше повредена после дуелот со Њујорк *(Халибуртон кој е моторот на тимот беше партали) или пак Далас кубуреше со повреди (плус физичка неспремност на Лука) ама титула си е титула и не треба да се оспорува. Издоминираа.

Во тоа е и убавината на еден начин во спортот, кој ќе се очува до крај здрав има најголеми шанси да брка титула. Така е во НБА, башка персоналните мечапи и играњето добра одбрана.

Оломнани не беше така во Бостон, дојдоа Џру и Порзингас, тренерот наложи да се фрлаат тројки како луди пошто офанзивно не можеше да смета на Тејтум и Браун да го носат до титула пошто истите флопнаа против факинг Мајами и резултатите си дојдоа со промените во играчкиот кадар (два првотимци да смениш не е мала работа - тоа е 40% од прва петорка и тоа кои првотимци, Џру и Порзингас).

Сепак, тимот на Њујорк е правен да игра токму против овој тим на Бостон и мислам дека тоа и ќе се случи. Затоа и ви ги споредив составите и побарав од Сладоледот да ми кажи на која тоа позиција Бостон максимално предничи над Њујор, а овие да немаат соодветен играч на истата позиција или подобар на некоја друга?
Нормално штурци од негова страна пошто не може да дебатираш баскет со некој шо ти збора на памет.

Во однос на Филаделфија, тоа не е истиот тим од лани. Дојде Џорџ во тимот и сакале или не сакале братот кога е здрав игра баскет (во двата правци). Доколку им е приоритет навистина ПО оваа година (а не гледам како да не им е) тогаш максимално ќе ги чуваат играчите (особено Ембиид) и ќе гледаат да влезат во него од било која позиција на табелата.

И ДА, доколку се сретнат во финале на исток или било кога здрав Ембиид и здрав Порзингас, не ме смеј другар ама Ембиид има да му ја пукни глата и секоја вечер ќе има по 40-50 поени над Порзингас.

Тој и Јокич се несомнено најдобрите центри во лигата *(колку год јас или ти оправдано да го мразиме Камерунското копито) и против нив едноставно нема игра, ниту индивидуално, ниту пак колективно. Како сакаш сфати го ова ама ако гледаме здрави тимови во плејоф ќе се навратиме на овие неколку постови чисто да видиме кој беше во право.

Доколку има некој повреден играч во било кој тим, тогаш ништо од споредбата, муабетите ни паѓаат во вода.

Ете Сладоледот ја гледал вели. Не ќе да е само до статистиката. ;)
Сигурно ти некоја друга НБА гледаш. Според него Бостон е непобедлив.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom