NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    55
Член од
24 септември 2023
Мислења
1.323
Поени од реакции
2.053
А Леброн може со ист број на поени по натпревар? Или Јанис со 36 победи?
Drzi voda i tvojot muabet, no Mitchell so taa skromna statistika nemoze da odi pogore na listata za MVP eventualno samo pred LeBron.
Janis 31/12/6 vtor najdobar strelec vo ligata i najdobar defanzivec od site MVP kandidati.
Ne moze pred Janis.
Arguable e dali moze pred Tatum.
Mene Tatum mi e pojak od Mitchell.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.486
Поени од реакции
5.226
Drzi voda i tvojot muabet, no Mitchell so taa skromna statistika nemoze da odi pogore na listata za MVP eventualno samo pred LeBron.
Janis 31/12/6 vtor najdobar strelec vo ligata i najdobar defanzivec od site MVP kandidati.
Ne moze pred Janis.
Arguable e dali moze pred Tatum.
Mene Tatum mi e pojak od Mitchell.
Муабетот ми е дека секако Мичел не е топ 5 , но во вакви сезони кога се прави нешто што никогаш немало не се гледа winning record на еден играч. На крај краева Јокич е центар, а има 11 асистенции скоро , овој можеше барем 8+ асистенции по натпревар како плеј и да му биде посигурно МВП, вака само се избегнува 4то мвп од Јокич бидејќи Шаи бил најдобар скорер. Тогаш наградата за скоринг лидер нека си остане, МВП нека го отстранат.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.966
Поени од реакции
4.797

Овој Купер Флаг што требаше да биде прв пик на следниот драфт изгледа ќе продолжи уште една сезона во колеџ,не сакал да игра за франшиза како Шарлот или Вашингтон :pos:

Член од
10 мај 2022
Мислења
1.204
Поени од реакции
3.243

Овој Купер Флаг што требаше да биде прв пик на следниот драфт изгледа ќе продолжи уште една сезона во колеџ,не сакал да игра за франшиза како Шарлот или Вашингтон :pos:
Па и догодина истите два тима ќе имаат најголеми шанси да бираат топ 3 пика

Член од
1 јануари 2025
Мислења
126
Поени од реакции
358
Сосема легитимно и негово право, што кур бара во тие мртви франшизи.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.412
Поени од реакции
11.899
Треба да биде Јокич МВПто ама сите знаеме дека ќе му ја дадат на Шаи.

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.323
Поени од реакции
2.053
Vecer Oklahoma ako im napravi 3-1 na Denver.
Winning streak 8 utakmici.
Na tabela ke im izbegaat uste povekje, 13 pobedi.
Shai ako im stavi povtorno 40+ poeni toa ke e cetvrta utakmica po red 40+ poeni.
Beton.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.812
Поени од реакции
4.805
Vecer Oklahoma ako im napravi 3-1 na Denver.
Winning streak 8 utakmici.
Na tabela ke im izbegaat uste povekje, 13 pobedi.
Shai ako im stavi povtorno 40+ poeni toa ke e cetvrta utakmica po red 40+ poeni.
Beton.
Beton ke bide i MVP nagradata, da ne se lazeme.. I ja sakam Jokarata, ama amerite gledaat i megjusebni dueli..

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.966
Поени од реакции
4.797
Па и догодина истите два тима ќе имаат најголеми шанси да бираат топ 3 пика
Па би требало да е така.

Сезонава Оклахома го имаат пикот на 76-ерс топ 6 протектед а ќе биде некаде во топ 10.
Ќе биде јако ако ОКЦ фатат добар пик за следната сезона а ќе го имаат и Никола Топич кој беше топ 12 пик сезонава но е во аут поради повреда.
Оклахома работат одлично и мислам дека е неизбежна дека ќе стигнат до титула ако не сега тогаш во многу блиска иднина.
И Сан Антонио ќе имаат топ 10 пик на следниов драфт.
Само во овие две франшизи моментални вреди да влезеш како млад и надежен кошаркар во НБА.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.486
Поени од реакции
5.226
Кога тие што ќе гласаат кажуваат што и да направи Јокич , Шаи е МВП , нема што да се дебатира многу. 30+ поени и боље вининг рекорд е патот до наградата. Барем си знаеме од оваа сезона дека играч може да има најака офанзивна сезона во историјата и да не земе. Само да беше Леброн со бројките на Јокич ќе си го прашав дека Шаи ќе беше форсиран. Ај одбивам да верувам дека хејтаат српски играч...
Автоматски споено мислење:

Па би требало да е така.

Сезонава Оклахома го имаат пикот на 76-ерс топ 6 протектед а ќе биде некаде во топ 10.
Ќе биде јако ако ОКЦ фатат добар пик за следната сезона а ќе го имаат и Никола Топич кој беше топ 12 пик сезонава но е во аут поради повреда.
Оклахома работат одлично и мислам дека е неизбежна дека ќе стигнат до титула ако не сега тогаш во многу блиска иднина.
Само во овие две франшизи моментални вреди да влезеш како млад и надежен кошаркар во НБА.
Не гледаат титула Оклахома ако Лејкерс направат тимиште покрај Лука. Едини проблем за Лејкерс би биле Спарс само ради Вемби кој допрва ќе се развива.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.184
Поени од реакции
7.380
Па би требало да е така.

Оклахома е иднината во лигата, најмлад тим а газат ,браво за менаџментот така се работи во прав момент направи паметни одлуки.Допрва следува најдоброто од нив во сезоните кои доаѓаат,за пиковите кои им следуваат не коментирам ќе видиме како ќе ги изиграат.
Само да не се излажат да го вратат КД ќе им ја ебе екипата сигурно.

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.323
Поени од реакции
2.053
Jas ovaa sezona ke navivam za,
MVP regularna sezona Shai Gligeous Alexander.
Boston da osvojat b2b titula, a potoa potencijalen threepeat.
JT i JB postanuvaat najdobri igraci i najako duo na denesnicava, amerite ke se krstat vo niv i vo Edwards.
Potoa za nekolku godini doagja prajmot na Wembanyama.
.

Kajgana Shop

На врв Bottom