ultras1988
4600
- Член од
- 6 февруари 2014
- Мислења
- 3.031
- Поени од реакции
- 7.146

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Траанспаарентот е одземен и тој дебилот да моли бога што прошол како што прошол... кореографијата ее од култниот филм си нема благе везе со украина.Mi kazuva prijatel koj se vrati od derbito vo Belgrad, deka vo edna kafeana se slikala nekoja ekipa so transparent ,,delije makedonija"?.
koreoografija na delii dvosmislena imajki predvid vo koe vreme ziveeme i povtorno predizvikaa bura od reakcii, kako i sekogas, posle mnogu vreme dobro ispolnet stadion i dobra atmosfera, spored nego, delii dominantni na sekoe pole ...
Мислам дека БББ и навијачите на Динамо Киев се во добри односи, но секако ако Срби се со Руси овие се со другите по инерција.Баш ме интересира на која основа БББ и Торцида толку голема поддршка искажаа за Украина. Дали затоа што Србите се со Русија или има некоја навивачка позадина сето ова ?
И ова треба да одврати некој од трибина за клуб за кој навива? На трибина можеш да најдеш и професори и криминалци, тоа што за криминалци се знае кои се а професори не се спомнуваат не значи дека треба да престанеш со навивање.кога ќе отидете повторно на трибина во србија само сетете се на ова видео и со какви луѓе сте опкружени.
Му викаш помалку тв на лик кој воопшто не гледа тв, туку ајде ќе мижиме на сите работи кои се случуваа и уште се случуваат на Југ, нема криминал, нема закани и убиства на членови кои "згрешиле", не викам дека треба да одврати, туку прво нека се запраша зошто дели трибина со истите. На секоја трибина има/имало криминал, меѓутоа тоа што се случува во двете најголеми српски групи, поготово на Југ е ужасно. Знам и од МКД ликови кои повеќе не одат на Југ, туку си следат од друга трибина или вип ложа.И ова треба да одврати некој од трибина за клуб за кој навива? На трибина можеш да најдеш и професори и криминалци, тоа што за криминалци се знае кои се а професори не се спомнуваат не значи дека треба да престанеш со навивање.
Помалку ТВ, фала.
Никој не кажа да не гледаме што се случува и да се правимр луди, ама што му менува на некој дали две екипи на таа трибина се напаѓаат поради лични (бизнис) причини надвор од стадион? Одиш 90 минути на стадион навиваш како и пред 15 години што си навивал и тоа е тоа. Ако веќе заземаш страна и тогаш и ти си дел од една или друга екипа и немаш право да критикуваш поделби.Му викаш помалку тв на лик кој воопшто не гледа тв, туку ајде ќе мижиме на сите работи кои се случуваа и уште се случуваат на Југ, нема криминал, нема закани и убиства на членови кои "згрешиле", не викам дека треба да одврати, туку прво нека се запраша зошто дели трибина со истите. На секоја трибина има/имало криминал, меѓутоа тоа што се случува во двете најголеми српски групи, поготово на Југ е ужасно. Знам и од МКД ликови кои повеќе не одат на Југ, туку си следат од друга трибина или вип ложа.
Едноставно начинот на кој гледаш на работите е со менталитет кој го имаш изградено во друга средина, да си дел од таа трибина ќе имаш сосема друг менталитет и поглед на навивачкиот живот во целина.Во секоја голема група има ликови со криминално досие, пример се Италијаните. Ама ова со јужна трибина ги премина сите граници според мене и се изгуби последниве години навивачкиот дух на трибината. Не е се само екипата на сале и веља, скоро пред некој месец уапсен ако не грешам воџата на Анти Роми за трговија со дрога, пред то убиен воџата на Хедхантерси, за стариот Алкатраз да не зборувам цел стаж е со криминал изнуда на пари од управи играчи итн.... Буквално на секоја подгрупа воџите сегашни/бивши се со солидно криминално досие воглавно трговија со дрога.
За мене ЛИЧНО не е нормална ситуација да сум опкружен на ТРИБИНА со таков сој на луѓе, да сум од Бг навивач на Партизан, воопшто не би одел на трибина или би прател фудбал од некоја друга трибина Запад/Исток.Ова е мое лично мислење не мора никој да се сложи со мене.
Навивачката група Гробари ич не се злоупотребува, не.Едноставно начинот на кој гледаш на работите е со менталитет кој го имаш изградено во друга средина, да си дел од таа трибина ќе имаш сосема друг менталитет и поглед на навивачкиот живот во целина.
Кога си дел од група која има 5-10 000 навивачи кои се спремни за готовс, доаѓаат од повеќе градови, различни средини, дури и држави веруви нема воопшто да ти е важно кој што работи вон трибината туку за нивниот допринес во неа, едноставно во нив ќе гледаш само навивачи, какви се во навивачкиот живот, толку, кој што прави во слободно време и како заработува нема да ти биде важно се дур во тоа не се злоупотребува и самата група.