- Член од
- 23 април 2022
- Мислења
- 810
- Поени од реакции
- 3.704
Доста Словаци денес и синојќа низ град. Имаше ли најава за гостување?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, најавија дека ќе носат околу 500 навивачи/фанови.Доста Словаци денес и синојќа низ град. Имаше ли најава за гостување?
Eve sansa za kretenite od cair, so ovie bar po nekoj ist zbor imame, taman ke mozat da izmislat nesto kako so Sveganite.Доста Словаци денес и синојќа низ град. Имаше ли најава за гостување?
Медиумите пречесто прават фама и хајки спомнувајќи навивачи а посебно "воџи" во секоја криминална пресметка во Белград. Имам чувство дека 60 воци се утепани или нападнати во последниве година дена. Каква заработка и бенефит од клубот и трибината би имал водач на 20 члена група на третолигаш...Вчера му направиле заседа на еден од воџите на Таурунум во Земун. Го гаѓале со автоматско оружје додека бил во кола, ама возел блиндирано ауди, дал гас, удрил еден напаѓач и избегал.
Пред 10-тина години бич уапсен како водач на група која шверцала трава и бело во Германија.
Барем кај нас по 90-тите трибините се исчистија од воџи кои ги користат истите за лични цели во правење и контролирање на ќ свои кругови на дилери и други типови на криминалци.
Се согласувам со првиот дел, нема начин да знам детали за тоа дали се водачи или не, освен тоа што е напишано во објавата.Медиумите пречесто прават фама и хајки спомнувајќи навивачи а посебно "воџи" во секоја криминална пресметка во Белград. Имам чувство дека 60 воци се утепани или нападнати во последниве година дена. Каква заработка и бенефит од клубот и трибината би имал водач на 20 члена група на третолигаш...
Така е, Земун или Бањица се огромни територии но битните фаци од тие делови имаат 'бизниси" кои не се поврзани со трибина освен што можеби некогаш биле дел од истата. Кај нас медиумите за среќа го немаат тој фетиш на поврзување на ајдуклуци со навивачки групи иако ретко дека постои човек кој не бил барем на кратко дел од некоја таква...Се согласувам со првиот дел, нема начин да знам детали за тоа дали се водачи или не, освен тоа што е напишано во објавата.
За вториов дел, не е до големината на групата. До респектот е, држење на маалото под контрола, покажување сила итн. Не се баш 20 членови и барем тој на Белград го држат доста добро.
Во Земун има и многу Гробари кои им прават доста проблеми на Таурунум, сега пред брзо добар дел од графитите им ги уништија (дело што не го оправдувам), а и еден од воџите кој го отепаа на Гробари во последно време беше од Земун ако не се лажам, истиот кој претходно избегнал неколку обиди за убиство.
Ako si malku upaten ova bese sinoka. Manijaci protiv horde zla. Deckoto e od horde.Прегледај го приврзокот 464525kako beshe ona od srbite "bodu samo picke"
Znam i sho se desilo i od koja grupa e choekov,samo taka pisha za ova so srbiteAko si malku upaten ova bese sinoka. Manijaci protiv horde zla. Deckoto e od horde.