Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе какви научници прифаќаат ислам дај не ме смеј. Повеќето научници се христијани, статистички. Така што доста замарате со тој смешен аргумент "многу научници се муслимани и затоа исламот е во право!"
Повторно не гледам аргумент дека таа мумија е телото на фараонот. Па телото е најдено во солена вода, се разбира дека ќе има солени супстанци (натриум хлорид) во него. Чекај ти сериозен си со ова?Најдено е сол во телото кое што било извадено од солена вода и затоа следи дека тоа е фараонот
![]()
![]()
Некои други аргументи?
Пффф некој дошол и му дошепнал и овој одма паднал на колена и исповедал Ислам. Ова ми делува многу како и православните житија на светците![]()
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Uvek e protiv naukata, site se vo krivo toj e vo pravo. Zalno ama vistinito da si ja prifatime realnosta. Imame neviden talent na forumov, naucnik koj doprva ke se dokaze.
Се потсмева на Куранот за работи кои биле кажани, научници ги оспориле и не биле така (за месечината, спрема итн итн), (јас нема да навлегувам за тоа, почитувам се додека сте со добра мисла!), а кога научнициве потврдуваат нешто тој е поголем научник и од нив ... смешно и тажно у секој случајој најди му го крајот ...
инаку најголем негативен впечаток од Куранот ми е Џихадот (го имате објаснувано ама не го разбирам, и неможам да сватам како Бог/Алах може да наредува, поради било која причина да се пролева крв)
од Христијанството ми се инквизициите кои биле водени со благослов од папата .. во други ситници и детаљи нема да навлегувам ...
значи Убиј го неверникот во себе ... хмм .. не е лошо ... туку добро ако секој тоа така го сваќа ... јас сам себе како немуслиман би си го растумачил (во таа насока) како Убиј/поништи го негативното во себе и почни да веруваш повеќе во себе, и ако сите веруваат во себе со позитивна мисла светот ќе биде подобар ...
но мораш да признаеш дека Џихадот од одредени исламски фанатици (да не ме разбереш погрешно има и христијански фанатици) е погрешно/намерно поинаку интерпретиран за други цели.
Sekako, ama tie znaat deka ne e taka ama se pravdaat so verata. A za drugi raboti toa si go pravat, nikako za vera, so toa lazat. Ama da bidime iskreni i mediumite digaat golema prasina okolu toa.
Зарем неспомнав во постот дека од француски врвни научници е истражувано и потврдено?
Никакви научници не потврдиле дека тоа е телото на фараонот. Тоа е исламска режија. Наука и научници се толку широки поими, но затоа пак Исламот милува да се ќити со нив, небаре тие се на нивна страна. Но разбирам зошто Исламот има потреба од туѓи перја, затоа што нема свои
Зад "науката" се прават многу политики, селектирање на докази, објавување лажни податоци, криење на други, а кога ќе се земе предвид и верската позадина, тогаш субјективноста е уште поголема. Нема никаква објективна научна потврда дека таа мумија е телото на фараонот. Постојат само исламски клипчиња на кои има само климања со глави и разни сликички, но не и докази за тврдењата.
Јас убаво прашав, кои се аргументите/доказите дека тоа е телото на фараонот? Но наместо одговори добив: абе "научниците" така кажаа!
Имавме доста можности да видиме какви се не работи потврдиле "научниците" на оваа тема, почнувајќи од гробиштата каде што се најдени џинови на луѓе високи 27 метри (за што официјалната наука поима нема хаха, ама ете сите се глупи, само исламските научници ги имаат овие артефакти и ги кријат таму некаде на скришно место![]()
Сепак сеуште чекам да ми наведете некој исламски научник кој докажува дека ѕвездите се поблиску од Сонцето и Месечинатаверувам ќе најдете добро клипче и за тоа
![]()
Зад "науката" се прават многу политики, селектирање на докази, објавување лажни податоци, криење на други, а кога ќе се земе предвид и верската позадина, тогаш субјективноста е уште поголема. Нема никаква објективна научна потврда дека таа мумија е телото на фараонот. Постојат само исламски клипчиња на кои има само климања со глави и разни сликички, но не и докази за тврдењата.