Нарекувајте го исламот "ислам"

• Креатор на темата Креатор на темата Mjolnir
  • Време на започнување Време на започнување
Кај реков бре такво нешто аман. Ај прочитај.
Пет пути на дете се кажуе, а на тебе срамота е да ти повторувам. Како и да е, познат ми е твојот интимен однос со државата, ова е само една од многуте потврди.

Пет пути на дете се кажуе, а на тебе срамота е да ти повторувам. Како и да е, познат ми е твојот интимен однос со државата, ова е само една од многуте потврди.
Ништо тебе не ти е познато, дете, седни и читај што пишувам, не ми вметнувај твои зборови мене.
Ти си Шинто ! :P
Не бе старо-нордиец сум, Тор е закон.

Ништо тебе не ти е познато, дете, седни и читај што пишувам, не ми вметнувај твои зборови мене.
Абе некој се раководи по божји закони, а некој по устав.
Се е тоа исти курац а различно паковање.....дали не е така?

Абе некој се раководи по божји закони, а некој по устав.
Се е тоа исти курац а различно паковање.....дали не е така?

Ако ти речам дека е така, ќе престанеш да лупаш?

Точно, еве земи пример од муслиманите на форумов. Постојано истото го повторуваат.
До чипот е пријателе,чипувани се во тоа главите и што е најинтересно,скоро сите се исти,кај и да појдиш,во било кој град или село .Инаку,кај нив е интересно тоа што каков и да аргумент или факт им приложиш а за кој реално немаат издржана контра-реплика,тие сепак ќе си тераат по своето и ќе се обидуваат да докажат дека ти грешиш иако е обратно.Така се креирани,така и ќе биде и во иднина,а нивната толеранција и мирољубивост завршуваат во моментот кога од малцинство ќе преминат во мнозинство,е тогаш ќе ја видиш нивната "толеранција и соживот" на дело!

п.с. Секоја чест на исклучоците кои сепак ги има,само мене ме нервираат оние муслимани кои мислат дека светот им припаѓа само ним,и дека светот треба да изгледа како една градина со еднобојни цвеќиња(каде еднобојните цвечиња се само тие),а всушност е обратно,светот е поубав поради разновидноста на цвеќињата во земската градина,сега вие сами проценете која градина би била поубава,поздрав!

До чипот е пријателе,чипувани се во тоа главите и што е најинтересно,сите се исти,кај и да појдиш,во било кој град или село.Еве,јас ги тестирам кога сум во нивно друштво,намерно се преправам дека сум од нивна страна и им давам одговори кои им годат,а уствари потајно им се смеам за "чипувањето":свиркам: .Инаку,кај нив е интересно тоа што каков и да сакаш аргумент или факт им приложи,тие сепак ќе си тераат по своето.Така се креирани,така и ќе биде и во иднина,а нивната толеранција и мирољубивост завршуваат во моментот кога од малцинство ќе преминат во мнозинство,е тогаш ќе ја видиш нивната "толеранција и соживот" на дело!

п.с. Секоја чест на исклучоците кои сепак ги има,само мене ме нервираат оние муслимани кои мислат дека светот им припаѓа само ним,и дека светот треба да изгледа како една градина со еднобојни цвеќиња(каде еднобојните цвечиња се само тие),а всушност е обратно,светот е поубав поради разновидноста на цвеќињата во земската градина,сега вие сами проценете која градина би била поубава,поздрав!

Во право си за се ............. светот е една голема плурална средина ........ невозможно е сите 7 и кусур милијарди луѓе на планетава да бидат исти, сите да зборуваат на ист јазик, сите да бидат припадници на само една раса, сите да бидат припадници/следбеници на само една религија, сите да имаат исти сфаќања, мислења, начин на живот, иста идеологија и.т.н. Светот отсекогаш бил плурален, таков е и денеска и таков ќе си остане засекогаш ........ само некои Утописти мислат дека можат да го преправат и променат светот по нивно, но тоа е невозможно ........ Различни нации, јазици, писма, идеологии, системи, култури, цивилизации, раси и подраси, религии и секти, начини на живот, размислувања, сфаќања, менталитети и.т.н. тоа е всушност светот !
Западните Европски колонијални сили еден период го владееле скоро цел свет, имале апсолутна доминација над другите раси, како и над нивните територии, како и на светските мориња и океани, но тоа време одамна заврши ....... многу моќни кралства/империи/сојузи/држави постоеле низ Историјата ама едноставно времето ги изело и распаднало, при крајот на првата половина од 20 век Хитлер(Нацизмот) заедно со Мусолини(Фашизмот) и Хирохито(Јапон.Империјализам) сакаа да го завладеат светот, но не успеаја, потоа Социјализмот/Комунизмот сакаше да завладее со цел свет, но и тој систем пропадна при крајот на втората половина на 20 век, исто и со религиите Христијанството на пр. во средниот век било најмоќно кога црковната инквизиција со нејзината догма дрмала низ Европа, интелектуалците и научниците биле прогласувани за еретици и обезглавувани или палени на клада, денеска на пр. Христијанството(во сите негови форми) не е такво, модернизирано е и толерантно и воопшто не е насилно и радикално како што било во тој период(среден век), така и Исламот колку и да се шири ширум планетава неверувам дека сите луѓе на планетава некогаш ќе прифатам Ислам и ќе станат Муслимани, тоа е едноставно невозможно и чиста Утопија ....... Исламот(во сите негови форми) е втора(после Христијанството во сите негови форми) по распространетост и бројност религија во светот со околу 1.5 до 2.0 милијарди следбеници/верници, а да не заборавиме дека светот има повеќе од 7 милијарди жители !

Ти не ги практикуваш тие работи само затоа што се забранети во твојата религија?
skoro site tie raboti ne gi praktikuvam zaradi religijata no na nekoi raboti mu go dodavam plus moralot. Znaci pred se zaradi religija a nekoi raboti plus moral

Некои сакаат да шират дезинформации дека моралот доаѓал од религијата.
znaci kako podobro da ti go objasnam neznam ako nekoj tuka ima pobogat recnik neka proba i neka ti objasni . Ama sepak da se potrudam da objasnam. Znaci kako sto kazav deka nacinot na odnesuvanje i ziveenje mi go dava religijata no vo nekoi mesta treba da se pocituva i tradicionalnoto odnesuvanje oblekuvanje itn . toa e moralno za niv i jas toj moram ke go pravam se dodeka verata mi dozvoluva znaci se do granicata posle toa ne . Primer eden arab vo arabija odi pet pati da se moli vo dzamija so svoja tradicionalna obleka no dokolku toj arab dojde vo evropa toj isto taka ke pojde pet pati na molitva no ne mora da bide oblecen vo istata obleka znaci mozi da oblece i obleka koja e normalna za ovoj kraj .Ova bese za tradicija primer no nesto slicno e i so moralot samo nemozev da se setam na podobar primer zasto satot e 00.54 a jas sum utre skola taka da pozdrav

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom