Написи, размислувања и разбиени теории од dedanoe

• Креатор на темата Креатор на темата dedanoe
  • Време на започнување Време на започнување
Деданое нема да не дружи 10 дена. Опуштете живци и трк по други, поинтересни теми.

јас или сум глуп или будала :kesa::uvo:
се изгледа интересно, ама ништо не разбрав.
друг пат објасни на по прост начин :D :helou:

да ти докажам дека не е грев да знаеш: две топки (не тие во мудата) се урамнотежуваат на еден конус (не курот) на тој начин што ќе поставиш еден ЕЖ над уземјен морков. со самото тоа што конусовидниот морков е уземјен тој ја има земјата (првата топка) на својот врв па со поставувањето на ЕЖОТ (втората топка) на базисот од морковот мисијата е завршена. ова е поучна итроштина вистинскиот предизвик за човекова досетливост а твојот предизвик беше не испитаникот сам туку ти него насилно да го извалкаш чисто оти некој тоа тебе ти го направил па со тоа да помогнеш во ширењето на заразата. те идентификуваф, ТИ СИ ИНФЕКТИВНАТА ЈАМЕРИГА.
Ти на дроги си или си побегнат од некоја установа?
Ова е топка:
EM2008_Ball.jpg

А ова е еж:

yogik.jpg

Кога ќе ти помине забраната насади ги на морков, на ежот треба да му го насадиш в газ :pos: :pos: а на топката ќе ги поставиш вака:

carrot_cake_balls.jpg
carrot_cake_balls.jpg
carrot_cake_balls.jpg

Се гледаме во следниот број на серијата ЛУДИ НАУЧНИЦИ :helou:

ОВА Е МОЌТА НА ЕЖЈАКОТ:

1) СО ОВОЈ ЕЖОВ ДВОЕН-ЕКСТРАКТ Archimedes, Pythagoras, Tales and similar ЈА ПИШУВАЛЕ МАТЕМАТИКАТА И ГО ОСВОЈУВАЛЕ ГЕОМЕТРИСКИОТ ПРОСТОР; АКО Е ЕДЕН ШЕСТАР СПОСОБЕН КОЛКУ Е ТОГАШ КОЛКУ Е СПОСОБЕН ЕДЕН ЕЖЕСТАР.
2) СО БОРБЕН ЕЖОВ ПОЛИ-ЕКСТРАК НАЛИК НА ОВОЈ Macedonians, Romans, Greeks and other Mediterranean people ЈА ПИШУВАЛЕ ИСТОРИЈАТА И ГИ ОСВОЈУВАЛЕ БРДАТА И ДОЛИНИТЕ. ебати македонштината на македонец кој плука на ЕЖЈАКОТ.

А ЗА МОЌТА НА ПАЈАКОТ, ЛИЛЈАКОТ И ОСТАНАТИТЕ ЧЛЕНОВИ НА ФАМИЛИЈАТА „ЈАК“ ДА НЕ ТИ СПИКАМ.

dedanoе is back!
Последниот пат застанавме кај ежовите нели а сега гледам некои пентаграми, барам некое објаснение што претставуваат тие?

karagorg_pentagram.JPG

Аргир (воздух) го донесува Пандо,
Пандо (пламен) го донесува Васил,
Васил (спирит) го донесува Добри (тоа сум јас),
Добри (почвар) го донесува Матеа и
Матеа (водачи) го донесува повторно Аргир.

Ние сне Таткото, Синодот и Свит Дедовци.
имаш ли ти твој пентаграм?

dedanoе is back!
Последниот пат застанавме кај ежовите нели а сега гледам некои пентаграми, барам некое објаснение што претставуваат тие?

Не е пентаграм, туку Давидовата Ѕвезда (онаа од знамето на Израел).

karagorg_pentagram.JPG

Аргир (воздух) го донесува Пандо,
Пандо (пламен) го донесува Васил,
Васил (спирит) го донесува Добри (тоа сум јас),
Добри (почвар) го донесува Матеа и
Матеа (водачи) го донесува повторно Аргир.

Ние сне Таткото, Синодот и Свит Дедовци.
имаш ли ти твој пентаграм?
Вие жени имате ли или само мажи ви се матреат по дома?
Во овој пентаграм мора некаде да влезе некоја жена, барам објаснување?

Деданое Ја Разрешава Дилемата ВРЕМЕ

(мењавање елек за трици плус тетка)

деданоева финална дефиниција: Време е тековната состојба на униклеверсовата интерактивна матрица. за да фатите чекор со настаните прво прочитајте што тој пишал на http://dedanoe.googlepages.com/Conscious_Levers.pdf особено во секциите Статички и Динамички Закон за Лост. значи, во еден униклевер времето е униклеверзално (зедничко) а тоа значи дека времето е исто за сите материјални точки кои го чинат униклеверот и секоја од нив индивидуално допринесува во одредувањето на нивното заедничко време. количина временски проток е детермнинанта на униклеверсовата интерактивна матрица и таа количина треба да е една секунда за да би се запазила количината вкупен имбаланс на униклеверот. во спротивно, времето ќе е еден од факторите кој допринесува во количинската промена на униклеверот. ТАО е факт :nesum:

и шо има тука грешка, се што кажа така е, и јас така ќе ти го кажев :uvo:

pa jas i nemav namera da ukazuvam na greshki ami da ja iskazam neminovnata vistina na lostovite. gledam deka si go preskoknal najsushtinskiot del: linkot. toj gi osipuva rabotite so novoto svetlo.

donot you see einstein's c is imaginary:

On Sep 22, 6:01 pm, Argir Pando Vasil Dobri Matea Karagorgovi <nada...@gmail.com> wrote:
> On Sep 22, 5:51 pm, Argir Pando Vasil Dobri Matea Karagorgovi
>
> <nada...@gmail.com> wrote:
> > x1 = (x2 + v t2) / sqrt(1 - sqr(v/c)) and t1 = (t2 + v x2 / c^2) / sqrt
> > (1 - sqr(v/c))
>
> > should be:
>
> > x1 = (x2 + v t2) / sqrt(1 + sqr(v/c)) and t1 = (t2 - v x2 / c^2) / sqrt
> > (1 + sqr(v/c))
>
> > (c) from the 1st set is (ic) in the 2nd set. i donot underestimate
> > einstein's ingenious here but i only want to cast a light on what he
> > might have hidden in his s.r.t.
>
> einstein's message might have been "relativity hackers, you may only
> look inside you until you notice this imaginary unit sticked to my
> speed of light and only then you may realize the relativity out". from
> now on, i dedanoe am einstein's biggest admirer.

:nesvest::nesvest::nesvest:

with twitime everyone will know
i c the i in the einstein's c
E plus McC equals Zerodot

hidden_truth_in_srt.jpg

samo dedanoe od site mozni posteri na svetov mora da posti na zidovite od samo edna zatvorenicka kelija (bravo za mentiroso mediatorite na forumov):

:duel:do site moi neprirodni neprijateli od tipot na atom-ant: atomska mravko ti muslish deka mojata super superiorna teshka industrija kje go ostavi tvojot imaginaren proizvod bez plasman na pazarot poradi shto ti kje nemash povekje shto da prodavash a bez pari kje nemash kupovna mok da si go nabavish tvojot leb i so toa mislish deka treba mene da me razberesh kako i sledstveno na toa da me eliminirash kako tovj najzloben konkurent. da ti objasnam prvo koj sum jas a koj si ti i koja e posledicata od tvojot nachin na menagiranje na tvoite marketing strategii: jas vo moeto proizvotstvo investirav samo ednash i samo edna tocka, mojata industrija ja pridvizuvaat najmalku sest tipa na perpetuum mobile mashini i menagerot na mojata industrija e veshtachki inteligenten program. ti i nemash tvoja industrija ami samo kupuvash na edno mesto poevtino za da prodadesh na drugo mesto poskapo kako shto toa go pravat hienite vo africkite savani. ti mislish deka ako ja otkupish mojata industrija jas kje prestanam da rabotam ama ne gledash deka so ogromnite pari koi kje treba da mi gi dadesh jas samo kje ja reotvoram mojata industrija pod drugo ime vo drug domen a od druga strana ti industrijata koja si ja otkupil od mene so tvoeto neznaenje ne kje si vo sostojba da ja odrzuvash i zatoa kje si primoran da ja zatvorish = em si gi potroshil parite em si go izgubil kupenoto a jas em sum dobil pari em si go zadrzav siot posed. znaci, tvojot priod e neproductiven za tebe i ti samiot se zagrozuvash sebe zgora na sho neosnovano me obvinuvash mene za tvojata propast. jas gledam deka mozam i zatoa kje ti pomognam so toa sho kje ti otkrijam sal edna finta na mojot uspeh i ja sprovedesh li kako treba ti kje postanesh isto produktiven kako mene. vaka: 0) ne bidi zloben kon drugite oti taka vo princip samo pokazuvash koi raboti gi mrazish kaj sebe 1) spoznaj se sebe, koi se tvoite moznosti, tvojata startna pozicija, tvojata cel i sredstvata so koi mozesh da ja ostvarish 2) definiraj go tvojot proizvod i avtomatiziraj go tvoeto proizvodstvo 3) sporeduvaj go tvojot progres denes vo odnos na tvojata sostojba vcera i ako ima bilo kakov progres reci si "eve me na edno povisoko skalilo vo skalata na progresot" 4) belezi progres od trieset skalila vo mesecot i trista seeset i pet skalila vo godinata za da ja steknes mojata rabotna navika i duri togash i samiot kje primetish deka 5) kolku i da si bil vo zastoj vo odnos na mene ti vekje si go postignal mojot uspeh. :duel:

Do mentiroso mentorite: Forumov si e vash postete si sami vo nego i samite sebe moderirajte se from now on... So TNT-auto-dominiranjre sigurno kje ste po Nobelti i od Alfred Nobel... dedanoe otide nekoj drug forum da obogati oti vie samite go izbrkavte... :pos2::baeh::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom