Написи, размислувања и разбиени теории од dedanoe

• Креатор на темата Креатор на темата dedanoe
  • Време на започнување Време на започнување
ne losho si razbral: komprimiranoto privlekuvanje od centarot kon periferijata na crtezot e kako vadenje topol sjaj od centralniot dot vo koj dot postojano nabiash mrachen stud ss expansivnata repulsija. drugite dva takta se nebitni oti nivnite efekti se nishtat.

Се ништат, според мене и основните два такта, кои ги пласираш. Според основните принципи на електромагнетизмот, концептот кој е прикажан на шемата е нелогичен - примарно, јас овде не гледам нити извор, нити излив на енергија. Шемата дава одреден самопоништувачки циклус, во кој само теоретски се создава некоја енергија, исто така параметарски недефинирана.

ako moit da dodadam: zemi eden magnet postaven so polovite crveno gore, sino dole i eden yin-yang sino-crven elektrichen dipol gore podaleku koj otprvin e neto-neutral ili 1sino:1crveno. kako go priblizuvash dipolot do magnetot taka sinoto se bilda vo 2x a crvenoto kolabira vo 0.5x. vo slednata faza od poblisku gore kaj sho e crven magnetot go siminjash dipolot poblisku dole pri shto polot na magnetot se menja vo sino vo koja faza prethodno nabildaniot dipol delumno splasnuva vo 1sino:1crveno. potoa od najblisku dole go terash dipolot najdaleku dole i pri toa dipolot postanue 2sino:0.5crveno. i najposle vo prviot ciklus od najdaleku dole go kachuesh dipolot najdaleku gore pri sho magnetot od sino preogja vo crveno so ishod 4sino:0.25crveno. se slozuvame li sega?

od samo edno lokalno krukche na toroidalnata spirala sum nabildal 16x neramnoteza a vo celiot torus imam osum lokalni krugchinja i koga bi go vrtel rotorot so 50(revolutions/seconds) za sal sekunda dobijam 16x8x50=50x128=6400x pojdovnata neramnoteza a posho imam osum rotori vkupno 51200x neramnoteza. kak ti se chine sea?

Вредност. Дефинирај ми вредност, со видливи параметри.

од 4Сино/0,25Црвено во првиот такт, преоѓаш во неутрален такт, преку кој во следниот момент се инвертизира вредноста и доаѓаш до 4Црвено/0,25Сино, за во четвртиот циклус повторно вредноста да се врати на нула. И овде имаш типичен циклус, со типична рамнотежа. Само уште влезни параметри ти фалат. И крајната вредност ти е нула...Ај преиспитај се, проста математика е во прашање...

Е сега, ако си добил вредност нула (0), следува: 0*8*50=0, во 8 ротори: 0*8=0. Крај, логично.

hint: пробај да воспоставиш рамнотежа со дефинирани влезови и излези. Само така можеш да постигнеш прилив на енергија од ваков цикличен уред. Користи ја индукцијата, иако нема да добиеш ништо повеќе од акцелератор на ЕМ бранови.

ne, ne razbirahs sho mi e velanijeto: cetirite taktovi sho gi nabrojav se del od edno lokalno krugche ramno na osmina od celiot torus koj e istotaka krug ama globalen. sekoj eden takov komplet od cetiri taktovi za koi dobijam 16x neramnoteza e vo ramki na edno cik-cak priblizuvanje-odalechuvanje po dve sosedni solid-doted linii. magnetite se nepodvizni i neramnotezata sho se inducira vo rotorot vrti krugovi vo tochkite vo koi spiralata ja proboduva simetralnata magnetna ramnina. postavi gi simetralnite ramnini na magnetite, zavtri ja spiralata bez da gi mrdash tie ramnini i prosledi gi tie probodni tocki.

ОК, ајде вака... Дали тогаш, ти се обидуваш да ми пласираш:

под А) Нови докази за мултицентрична магнетна индукција? (при што овде логично следува дека се работи за обичен генератор на енергија, што не е ништо ново, нити револуционерно, само е неточно нацртано на твојата шема)

под Б) Кондензирање на енерија со самопомош од магнетната индукција. Шемата е самодвижечка, со единствена помош од магнетни бранови, кои, зголемувајќи се пропорционално, акцелерираат до бесконечност? (при што, ти си намислил да направиш перпетуум мобиле оружје за масовна деструкција, што, исто така ти е крајно невозможно.)

Повели.

едит: И на крај - сакам да знам како, упростено, со ова направче ти сакаше да ни го исклучиш Сонцето од штеќер, поради твојот негативен набој кон претпоставените?

ете гледаш, забраих да напоменам дека осумте ротори како една ротирачка целина ги втри поодделен електромотор кој не е прикажан на сликите али тој и онака нема ништо иновативно во себе. моторот ги врти спиралите (такви се осум) и уште тие се затворен круг (секоја спирала за себе си гомила нерамнотежа no-export-import). магнетите се индуктивни и низ нив тече еднонасочна струја за да би тие добиле на интензитет и нивниот поларитет не се менувал во текот на времето. бомбата е оверјунити перпетуум мобиле (патентна пријава МК/П/2005/427 пендинг апрувал).

убаво е покажано на excessive_turbo_generator

ете гледаш, забраих да напоменам дека осумте ротори како една ротирачка целина ги втри поодделен електромотор кој не е прикажан на сликите али тој и онака нема ништо иновативно во себе. моторот ги врти спиралите (такви се осум) и уште тие се затворен круг (секоја спирала за себе си гомила нерамнотежа no-export-import). магнетите се индуктивни и низ нив тече еднонасочна струја за да би тие добиле на интензитет и нивниот поларитет не се менувал во текот на времето. бомбата е оверјунити перпетуум мобиле (патентна пријава МК/П/2005/427 пендинг апрувал).

убаво е покажано на excessive_turbo_generator

Мило ми е кога вака реномиран физичар индиректно ќе ми даде признание дека погрешил, и дека моите факти се точни. Значи:

1. Има надворешен извор и влез на енергија (електромоторите)

2. Шемата е некомплетна и нелогична (електромоторите не биле прикажани на сликите...то ти е ко да напреш проект за куќа, ама клозети да заборајш)

3. Спиралите се создадени за да создадат рамнотежа во неурамнотежено механичко поле.

4. Магнетите се индуктивни...низ нив тече еднонасочна струја...генератор.

5. Генератор, повторувам. Не бомба. Генератор! Кој можда е пендинг апрувал, ал сигурно нема да е апрувал. Пошто другарче...ова е одамна измислена работа.

Да си ми жив :)

Мило ми е кога вака реномиран физичар индиректно ќе ми даде признание дека погрешил, и дека моите факти се точни. Значи:

1. Има надворешен извор и влез на енергија (електромоторите)
a) vnesuvam rotaciona mehanicka energija ali fintata e sho spiralite se zasebni zatvoreni systemi i vo niv proto se pumpa proporcionalno so kolapsot na antito. kolku poveke ke se nagomila neramnoteza vo spiralite tolku nadvoreshnite el-motori ke stanuvaat ponemokni da go odrzat brojot na vrtezi (toj ke se namalue) i ondak doaga do osloboduvanje na siot tao chaos.

2. Шемата е некомплетна и нелогична (електромоторите не биле прикажани на сликите...то ти е ко да напреш проект за куќа, ама клозети да заборајш)

3. Спиралите се создадени за да создадат рамнотежа во неурамнотежено механичко поле.

4. Магнетите се индуктивни...низ нив тече еднонасочна струја...генератор.
d) magnetite moze i da se permanentni namesto induktivni so taa razlika sho permanentnite imaat fiksna i mala silina. ako se izberat permanentni prethodniot input na struja ne ke e potreben.

5. Генератор, повторувам. Не бомба. Генератор! Кој можда е пендинг апрувал, ал сигурно нема да е апрувал. Пошто другарче...ова е одамна измислена работа.
e) nedorazbiranje: mojava bomba e vo bukvalna smisla generator t.e. sozdavach na neramnoteza a Tesliniot navodno generator e merely converter na mehanichka vo elektrichna ili obratno i toa so realni zagubi.

Да си ми жив.
fala, ama jas pretpochitam da sum celovit a to ti e ziv kolku mrtov i bolen kolku zdrav.

najopasnoto nesho??

znajsh li ti sho e najopsnoto nesho na sveto?

mor, Buddha-la koj se smeee, hahahaha!!

nesporliva matematichka vistina: ako A x A = B x C togaj A e geometriska sredina megu ekstremite B i C pa zato balanso ke ti e cel koga ke gi napudlish extremistine nazad vo geometriskata sredina od koja doshle.

pr: 5 x 5 = 2 x 12.5; 2 --> 5 and 12.5 --> 5 imbalansot na (5, 5) e Sqrt(2 x Sqr(5)) = 5 x 1.414 a na (2, 12.5) e Sqrt(Sqr(2) + Sqr(12.5)) = Sqrt(4 + 156.25) = 12.6589889 > 7.07.

sch. budhha-la sum, mi se smee!

Тебе навика ти стана секое утро да отвараш тема, а?

Ај, да не се лажиме, те побив вчера, ама барем темата имаше некакво поле за полемика...Ова...

Ама арно, гледам денес порасположен си...ваљда им се смири на претпоставените...или ја дадоа платата?

www.ippo.gov.mk nemozhe tri godini i dva meseca da donese odluka za dodeluvanje (ili ne) patent a ti sakash preku mok da mi go urnesh najnokniot koncept ever.

true that, ja dadoa socijalkata ma da taa unapred ni beshe potroshena. abe kaj i(sch)ezna vchera temata Tabula E TOA E TAO? ja nemashe ni u kanta ni bilo kade?

Ја аа...знам многу вака, им биле лути на претпоставените, па решиле да уништат се околу нив... И јас едно време во основно, кога ќе добиев 4-ка, се наставниците ми беа криви, и се си замислував за денот кога ќе го кренам во воздух школото... Арно за мене, не пробав некоја глупост... Ти, ако планираш...да ми ти е со среќа.

И друга работа...Кога веќе стана шампион во отворање на теми од областа на физиката, моеш да даваш по мало објаснување, да му се невиди...Така, ем ќе знаеме дека ова е твое дело, ем ние, по малу шо се разбираме, ќе видиме дали има логика или не...

И шо е сеа ова?

едит:

Ми звучиш како Прашалникот од Бетмен...

и пак едит:

Ова нацртиве, колку шо можам да ти ги прочитам...имаш 64 електромагнети, пласирани во линии од по 8, кои се радијално поставени...До секој електромагнет имаш некаков појачувач на бранови, така што магнетниот бран стигнува до оската, а потоа...по некаква неразјаснета природа, ќе се лансира...Така некако?...или...чекај...Ти планираш да создадеш бранови со доволна јачина и во доволен број, за ова целово, само од себе да експлодира? Си пробал ли ти некогаш, покрај твоите општи равенки, да пробаш да се позанимаваш со бројки? Онака, чисто колку да видиме, на пример...колкава моќност би требало да има еден ваков...гаџет?...

se soglasuvam a i prirodata na EM branovite e pri isti frekfencii ili da se pojacat ili unistat...a duri i da se napravi vakvo nesto(nema da bide kako bomba oti nema kade da ja koncentrira energijata i sto oskata ke eksplodira(neka pobara drugarov uranium i malce amonium nitrat :smir::helou:

Јако нема што ,зада создадеш енергија ти треба еднакво количество на енергија уствари претурање од шупливо во празно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom