Нападот е најдобра одбрана?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Често се вели нападот е најдобра одбрана. Дали се согласувате со ова? Дали они луѓе кои имаат таков поагресивен пристап кон луѓето всушност ставаат само одбранбен механизам?
Или сепак тоа е само изговор за оние кои сакаат да се одмаздат или да напакостат некому?

Што мислите вие, дали е нападот најдобра одбрана?

Да, ама не значи дека треба да се користи.

Ако имаш информации дека некој сака да те нападне, нападни го прв.

Нападот е најдобра одбрана држи муабет откако веќе ќе бидеш нападнат. Па да вратиш на тој начин. А не да напаѓаш од старт!

Milosrdie, milost, smirenost....kako ne uci DPMNE i Bog, svrti go drugiot obraz...!

Napad nikako, ni koga ke te napadnat. Samo so ljubov i spokoj ke bidat pobedeni onie koi nosat gnev, lutina i zloba v srcata.

Кога не возвраќаш на тоа, кога го игнорираш и само си се смешиш е најболно. Нема со кој да се кара...ко сам да си зборува...

Напад - превземање на работите во свои раце,сам си ја одлучуваш судбината .Како и да е ,кога-тогаш ако си пасивен тебе ќе те нападне некој ,па фокусирање на одмазда и неподготвеноста во моментот ќе те дотолчат.
Да не напаѓаш -ОК , да напаѓаш -ОК доколку имаш некаква цел.Сепак дволичноста е појака и од напад и одбрана , да незнаеш со што си соочен ..нож во грб- од нив треба да се пазиме.

Во целост се согласувам со насловот.Ме мрзи да пишувам примери.

Најдобра одбрана ама само во случај ако си ти веќе нападнат.....тогаш е најдобро така да се браниш, а за во други случаи:nenene:

Нападот е најдобра одбрана држи муабет откако веќе ќе бидеш нападнат. Па да вратиш на тој начин. А не да напаѓаш од старт!

Па ако веќе ти треба одбрана значи си нападнат, нема шо да чекаш

Муабетот ми беше прв да не се почнува. Ама жестоко да се одбраниш па после у напад. За да не се осмели никогаш повеќе некој да те нападне на каков било начин :smir:

Нападот е најдобра одбрана за оние кои што не располагаат со интелектуален арсенал на оружје за одбрана, па на тој начин ја компензираат својата немоќ.

Напад физички или вербално?
Против физичка пресметка сум но не можеш да не се браниш кога ќе те нападнат,но прв не би нападнал.
А вербално...па напаѓам...често:pipi:

нападот од секогаш бил најдобра одбрана. било така сега е и ке остане!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom