Нападот е најдобра одбрана?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Често се вели нападот е најдобра одбрана. Дали се согласувате со ова? Дали они луѓе кои имаат таков поагресивен пристап кон луѓето всушност ставаат само одбранбен механизам?
Или сепак тоа е само изговор за оние кои сакаат да се одмаздат или да напакостат некому?

Што мислите вие, дали е нападот најдобра одбрана?

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Да, ама не значи дека треба да се користи.

Марко!

Алфа
Член од
6 февруари 2010
Мислења
272
Поени од реакции
14
Ако имаш информации дека некој сака да те нападне, нападни го прв.

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Нападот е најдобра одбрана држи муабет откако веќе ќе бидеш нападнат. Па да вратиш на тој начин. А не да напаѓаш од старт!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Milosrdie, milost, smirenost....kako ne uci DPMNE i Bog, svrti go drugiot obraz...!

Napad nikako, ni koga ke te napadnat. Samo so ljubov i spokoj ke bidat pobedeni onie koi nosat gnev, lutina i zloba v srcata.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Кога не возвраќаш на тоа, кога го игнорираш и само си се смешиш е најболно. Нема со кој да се кара...ко сам да си зборува...

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Напад - превземање на работите во свои раце,сам си ја одлучуваш судбината .Како и да е ,кога-тогаш ако си пасивен тебе ќе те нападне некој ,па фокусирање на одмазда и неподготвеноста во моментот ќе те дотолчат.
Да не напаѓаш -ОК , да напаѓаш -ОК доколку имаш некаква цел.Сепак дволичноста е појака и од напад и одбрана , да незнаеш со што си соочен ..нож во грб- од нив треба да се пазиме.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Во целост се согласувам со насловот.Ме мрзи да пишувам примери.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Најдобра одбрана ама само во случај ако си ти веќе нападнат.....тогаш е најдобро така да се браниш, а за во други случаи:nenene:

Macy Luv

hip hop dance
Член од
28 декември 2009
Мислења
33
Поени од реакции
1
Нападот е најдобра одбрана држи муабет откако веќе ќе бидеш нападнат. Па да вратиш на тој начин. А не да напаѓаш од старт!
Па ако веќе ти треба одбрана значи си нападнат, нема шо да чекаш

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Муабетот ми беше прв да не се почнува. Ама жестоко да се одбраниш па после у напад. За да не се осмели никогаш повеќе некој да те нападне на каков било начин :smir:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Нападот е најдобра одбрана за оние кои што не располагаат со интелектуален арсенал на оружје за одбрана, па на тој начин ја компензираат својата немоќ.

Г

Господ

Гостин
Напад физички или вербално?
Против физичка пресметка сум но не можеш да не се браниш кога ќе те нападнат,но прв не би нападнал.
А вербално...па напаѓам...често:pipi:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
нападот од секогаш бил најдобра одбрана. било така сега е и ке остане!

Kajgana Shop

На врв Bottom