Наочари за фудбал

• Креатор на темата Креатор на темата gade
  • Време на започнување Време на започнување

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.852
Поени од реакции
5.183
Извинете што отварам тема за вакво прашање, но ме интересира дали некој знае каде во Скопје може да се најдат наочари за фудбал.Со HeadStrap и пластични стакла.

Најверојатно нигде. Ама може да прашаш во некоја оптика...

што ќе ти се бе да не ја прават позелена тревата. Мала шала, тешко за нешто такво ама за почеток можеш да почнеш да шеташ по оптики може ќе најдеш

Наочари како Давидс :vozbud: незнам ама би можло да најдеш по оптикиве или во фан шоповите ако држат таква опрема :toe:

Абе носам наочари со диоптер и многу ми смета на фудбал кога не ги носам, па се мислев да си најдам еден пар такви.

Брат ако носиш со диоптер едиствена работа е леќи да носиш...зашто такви наочари не верувам дека ќе најдеш :smir:

I hate леќи, не можам да си брцам во око со прсти, а и големи се шансите да паднат за време на утакмица.

Абе носам наочари со диоптер и многу ми смета на фудбал кога не ги носам, па се мислев да си најдам еден пар такви.

Автоголови а . . .

Бедна шала, без навреда, иначе мислам дека единствена опција би ти била со леќи, надмини си го комплексот на брцање во око :D, имам другар кој игра кошарка со леќи ( каде е поголема веројатноста од паѓање на истите ) , па нема никаков проблем , тешко дека ке ти паднат играјќи фудбал .

Најдобро леќи земи си. Не паѓаат така лесно како што мислиш. Се што треба е да се навикнеш да ги ставаш. Потоа ќе немаш никаков проблем и ќе можеш без проблем да го тренираш било кој спорт.

Има право Ацид. Лесно се случува леќата да испадне и после да поминеш 100 часа барајќи ја. gade, такви специјализирани очила можеш да побараш дали имаат или дали ги изработуваат по порачка поголемите продавници за оптичка опрема.
И не тресете многу:), Давидс носеше такви наочари поради глаукомија(повишен очен притисок), на гаде му требаат поради диоптерот што го има, па веројатно тие наочари би биле поинакви.:smir:

Најдов на интернет после некое време барање, со вграден диоптер по нарачка, а што е најдобро вршат достава и во МКД. :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom