Најубаво домашно слатко (џем, мармалад)

• Креатор на темата Креатор на темата Daniela
  • Време на започнување Време на започнување

Моето омилено слатко е од....

• Вкупно гласачи
    181

Daniela

Мијаааууу....гррр...
Член од
14 јули 2005
Мислења
302
Поени од реакции
3
Ајде да ја решиме најголемата летна дилема околу слатката зимница.
Сезона е на овошјето. Џем, мармалад или едноставно слатко.
Вашето омилено домашно слатко?

Ги наредив онака како што ги сакам. Најмногу од вишњи и после по ред другите.

Најмногу го сакам слаткото од јагоди. Се давам во него и се додека знам дека мајка ми има уште некоја тегла, што ја крие од мене,како малите деца,ја рушам цела куќа додека го најдам.:):):)
Тука ме зезаат моите,ама не можам да одолеам.

Инаку, мала напомена.Зошто ги нема капините???
Слатко од капини, на лепче со путер,мх..мх..мммммм...:)

Мммм најмноогу ги сакам слатките од цреши,јагоди и капини (благодарност до Бибика што ме потсети ке го заборавеф).Посебно од капини слаткото мх мх мх.Ај ја тркнав до фрижидер по слаткоо :)

Слаткото од капини е намерно изоставено, зошто е без конкуренција во секој поглед.
Ако го оставев него сите ќе гласавме и немаше да биде интересно.

Мене слатко од кајсии најмногу ми иде со палачинки.
Сливи(модри) на путер со чај рано насабајле.
Има едно невидено добро слатко од крушки ама оние малите што стигаат во јуни месец. Најблесаво слатко е тоа. Можеш да јадеш цел ден од тоа чудо. мммм

Од јагоди ми е најубаво...мммм...на лепче со путерче, и тоа одозгора :)))) Али, слаткото од капини, стварно нема конкуренција, мх мх мх :) Слатко од кајсија исто мнгоу сакам, како и од дуња мх мх, ама од јагоди и од капини, најмнгоу :)) :zlo:

Go zaborajvte slatkoto od smokvi:pishtoldz
Mmmm mene pa to najubo mi e bez konkurencija vladej, ama najslatko e ko se jadi krishum za da ne te vidat drugite mh mh forez mi naprajvte

Да, кај е слаткото од смокви ????

Инаку, гласам за слатко од јагоди, го сакам и него.

Слатко од смокви...... можам да изедам тегла за навеќе 1 саат!!!Ваква сум кога ке го видам:vozbud:!!!! Ама го сакам и од јаготчиња!:wub:

Dobro bre zasto mi pravite vakvi raboti,ligi mi tecat...:vozbud:

Prvo najveke sto sakam e slatko od dunji (lele mirisot na dunja )
-slatko od smokvi (ama zeleni,mali)
i kompot od praski sto go jadam vo ogromni kolicini..:nesum:

Мх колку вкусна тема! Ми се свиоѓа џемчето од јагоди многу и од сливи..Мх мх мармаладче и џемџе најубави благички работи што може да се јадат на леб :) Убави благи работи кои можат да не заситат многу добро..Сето тоа одговара со чаша млеко мх мх мх :)

Слатко од смокви.
Нема подобро, кој што сака нека каже... мене не ме „дрогира” ништо повеќе од 5 смокви. :)

slatko od zeleni smokvi i dzem od kajsii.

i + ajvar, pa se mislam kako da ke se prenesam so torbite preku granica vo septemvri...cel eden kufer samo za jadenje. Makedonska rabota:)

Џем од кајсии
Слатко од тиква или лубеница со ореви внатре

Џем од јагоди, лудило, ко дрога е :pos:
Почнуваш да јадеш и додека не се испразни теглата нема ”Стоп” :)
Па смотано у палачинки, перверзија, локум, бајадера . . . :pos:
Тоа е најбољи домачи производ кај мене :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom