Најтешкото прашање на светот!

• Креатор на темата Креатор на темата BliND
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е најтешкото прашање на светот кое никој не го одговорил.
Тоа е прашањето --Кој сте вие?--

Кажи ми од каде процени дека баш ова е најтешкото прашање на светот (кое никој не го одговорил)?:uvo:

Има многу за филозофирање на оваа тема, ама мене ме мрзи да штракам по тастатурава без веза, а и мислам дека публика немам па затоа ќе оставам на џаболебарите да си тераат мајтап на темава. ај чао:helou:

Кажи ми од каде процени дека баш ова е најтешкото прашање на светот (кое никој не го одговорил)?:uvo:

Има многу за филозофирање на оваа тема, ама мене ме мрзи да штракам по тастатурава без веза, а и мислам дека публика немам па затоа ќе оставам на џаболебарите да си тераат мајтап на темава. ај чао:helou:

Не , има многу неодговорливи прашања од типот : Зашто виршлите се паковаат по 8 , а кифлите по 6 :pos: Ама работата е што за тоа прашање можеш да поставиш теза/теорија зошто е возможно тоа да е така , а за ова неможеш да поставиш нити теорија Кој си , нити пак имаш опција.
Тоа беше работата, инаку не викам дека е најтешко , туку едно од неодговорливите.

А зошто да не е одговорливо? Ако прашуваш Кој сум јас? во смисла што е тоа што мене ме прави посебен? Што е тоа што мене ме индивидуализира, што ме идентификува, ме дефинира, можам да ти дадам одговор. Секој може да ти даде одговор на тоа прашање.

А зошто да не е одговорливо? Ако прашуваш Кој сум јас? во смисла што е тоа што мене ме прави посебен? Што е тоа што мене ме индивидуализира, што ме идентификува, ме дефинира, можам да ти дадам одговор. Секој може да ти даде одговор на тоа прашање.

Епа проблемот е што не е ни баш некој одговор .
Ако одговориш со името - Не кажуваш кој си , кажуваш како се викаш
Ако одговориш што работиш - Не кажуваш кој си , кажуваш што работиш
Ако одговориш со хоби - Пак не кажуваш кој си , само кажуваш што сакаш да правиш
Ако одговориш со интереси - Пак само интересите ги кажуваш , а не Кој си
.....
Сите можни одговори кој ќе ги дадеш се одговори на некој други прашања , а не конкретно на бараното :)

Сите мои карактеристики ме дефинираат, го дефинираат мојот идентитет. Тоа би одело во форма: Jас сум тој што... кажуваш нешто што те дефинира, што те издвојува. Подобар одговор неможеш да составиш.

зошто се во животот трае краатко, па дури и самиот живот?

зашто на сите прашања постојат одговори, а нема одговори за прашањата на мојот тест????

Ова е најтешкото прашање на светот кое никој не го одговорил.
Тоа е прашањето --Кој сте вие?--

Abe dobra poenta imas tuka, kogo i da prasas da ti kaze KOJ E ustvari, nema da znae da objasni zatoa sto najtipicno za covekot e da pravi nekoi novi raboti koi ne licat na nego. Toa e zatoa sto ne e odreden. Ke bide odreden po smrtta i toa od strana na najbliskite vrz osnova na vpecatokot sto go ostavil i delata sto gi napravil........mn filozofiranje e na vaa tema...pozz

Сите мои карактеристики ме дефинираат, го дефинираат мојот идентитет. Тоа би одело во форма: Jас сум тој што... кажуваш нешто што те дефинира, што те издвојува. Подобар одговор неможеш да составиш.

Еј ама го затупе. Извини на односов ама стварно. Прашањето “Кој си ти?“ е неодговорливо само по себе бидејќи не бара опиплив одговор.
Можеш да речеш дека ти си... нешто што те издвојува, ама убаво рече, подобар одговор неможеш да составиш, само што тоа е лага. Го состави одговорот, не ти дојде сам од себе бидејќи е вистинскиот на прашањето.

Тоа е навистина тешко прашање. И секој малку подлабоко размислен одговор ќе биде разочарувачки за нас како животински вид. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom