Најплатен фудбалер во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата tufekciev
  • Време на започнување Време на започнување

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Ајде да видиме кој е најплатен играч во Македонија и воопшто какви се платите и примањата во Мак фудбалот.
Како за почеток јас мислам дека најплатен играч е Вандаир со 10.000 евра...Кој има информации за било кој фудбалер или екипа слободно нека пише.На вас оставам...
ПОзз.:smir:

Ајде да видиме кој е најплатен играч во Македонија и воопшто какви се платите и примањата во Мак фудбалот.
Како за почеток јас мислам дека најплатен играч е Вандаир со 10.000 евра...Кој има информации за било кој фудбалер или екипа слободно нека пише.На вас оставам...

Абе дечки, кој ке ти знае плати на македонските фудбалери, тие се кријат ко државна тајна.
Џабе темава си ја отворил, ке биде само пукање у празно!:toe:

Прашање е дали воопшто и ги плаќаат македонските играчи!

:pos2::pos2::pos2:
Ако победат ги частат по едно пиво ако не победат нема ништо.

Ќе даде некој сериозен коментар, живо ме интересираат бројки, макар биле шпеклуации...

Ја мислам бразилциве се најплатени бидејки ако не им дадат пари ке ги снема за секунда

Ја мислам бразилциве се најплатени бидејки ако не им дадат пари ке ги снема за секунда
Поточно тие што не се од Македонија. Не само бразилците, србите, хрватите и ги има други.

Кога беше Трифун во Вардар, Положани имаше договор од 60-65 000 евра годишно. И Вајс и Бајевски тука негде приближно. Значи ова не е шпекулација, туку ми го има кажано човек што работеше во клубот тој период.
За оваа сезона не знам кој е најплатен играч во Македонија, ама претпоставувам дека најдобрите играчи во подобростоечките финансиски клубови (Ренова и Металург) земаат околу 30-40 000 евра, ама такви се многу малку

Додека беше Бугаринот во Брегалница минималната плата на играч беше 200 евра!
И тоа на играч шо воопшто не ни заиграл!:toe:

Никој ништо не знае за примањата во Мак фудбалот..

Победа најниска е 200 евра.За Вајс се шпекулираше дека земал некаде околу 40 000 на рака плус платата.Тој е најскапо платен во Металург.Тука е и Илијоски и Крстев.
Чим едно дете што воопшто не игра за прв тим,само тренира со нив на 14 години земаше околу 150 евра а сега и повеќе, значи дека овие крупниве ѕверки земаат многу повеќе!

Од кај знаеш за Вандаир?

vajs vo vardar zimase 95.000evra godisno i vo metalurg sega zima tolku, suat zendeli vo skendija ima 100.000evra godisna plata, vandair ima 120.000evra godisna plata, boban jancevski 55.000evra itn vo makedonija vo golemite klubovi dobro se zarabotuva

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom