Најголемиот светски атеист: Признавам, постои Бог!

Ако те опседнуваат, немаш избор, твојата позиција ќе се нарекува - опседнат.

Да, и башка на секој што ќе налета ќе се залетуваш и ќе му велиш дека е беден муслиман само затоа што во некој пост ти опонирал со поинакво размислување од тебе, како на пример:

Ateist напиша:
Не обрнав внимание кој е, муслев некој муслиман е. Јасно ми е, го знам @ZigZag.
--- надополнето: 31 декември 2012 во 16:56 ---
Ти немаш поима што е зезнато.Зезнато,на пример,е да си неверник меѓу Муслиманите,може и главчето да ти летне од рамената:)

Тачно. Секој ден сме сведоци на летање главчиња.
--- надополнето: 31 декември 2012 во 16:58 ---
Би се надоврзал на предходниот постувач и би додал:

Зезнато е да си опседнат со Муслимани, но не толку зезнато како што е зезнато да си кафирско дете што отишло да лови риби некаде, околу Велигден.

И уште да додадеше: - Да си кафирско дете вработено во полиција, што отишло да паркира кола, пред Велигден.:tapp:

И уште да додадеше: - Да си кафирско дете вработено во полиција, што отишло да паркира кола, пред Велигден.:tapp:
Токму ова е тоа.
Изедначувањето на овие два случаи највеќе зборува за Муслиманите тука и за ниетот кој ни го имаат (покрај бранењето на убијците со паролите Смрт за каури)

Туку, иде Божиќ, што ќе биде на репертоарот?
Каква порака на каурите сега им се спрема од страна на мачениците на Исламот?
Црква некоја?
Детска градинка?

Бирајте што сакате и така после сложно ќе си излезете и ќе ги одбраните "хероите".... можат што сакаат да им напраат на кафирите. Имате подршка и од власта, која очигледно толерира све од вас.

Знам, темава е за атеистот кој признал дека постои Бог.
Така да пријавујте лошо мислење, не губите време.

Не се залетувај и не вади ме од контекст.
За мене двата настани се криминално дејствие и треба да се казнат што е можно построго.

И пази сега: - Секој муслиман кој што мисли дека монструозното убиство кај Смилковското езеро е богоугодно е голем неверник и слуга на проклетиот шејтан, кој ги испомешал лончињата.

А ти можеш да пискаш колку што сакаш и да си создаваш сценарија во твојата глава. И не се секирај, не пријавувам лошо мислење, само реагирам на генерализирање.

Хасан ел-Басри рекол: „Кај умниот човек јазикот е зад срцето и кога сака нешто да каже, тој најпрвин размислува. Ако тоа е полезно, тогаш кажува, во спротивно молчи. А кај незнајникот срцето е зад јазикот. Тој зборува кога ќе посака, воопшто не размислувајќи."

Ако нешто ужасно ме нервира, тоа е кога ќе видам исламски текст кој е всушност преработен плагијат на христијански текст - со тоа што зборот „Бог“ или „Господ“ го променуваат во Алах, а зборот „Библијата“ во „Куранот“ или само „книга“.

Еднаш на саемот на книгата најдов една брошурка чиј текст веднаш го препознав дека е украден од христијански текст и се пукнав од смеење кога видов дека на едно место муслиманските фалсификатори заборавиле да го променат зборот „Библија“ со „Куран“ (веројатно не ја користеле опцијата Search and Replace) и со тоа јасно беше евидентиран фалсификатот. Го фотографирав текстот и го ставив на една тема на Идивиди под наслов „Исламски фалсификат“, но потоа очекувано темата беше избришана.

На една дебата со еден религиозен научник, доктор Флу ги изнел познатите атеистички аргументи, а тогаш спротивната страна му поставила две прашања:
Прво прашање: „Господине Флу, јас во рацете ја држам книга. Каде настанала оваа книга?“

Веднаш штом ја забележав оваа граматичка грешка, знаев дека нешто стои за тоа. Па затоа го побарав оригиналниот текст...

Преземен е дел од текст на Мирољуб Петровиќ за „Геополитика“
Еве линк од превземениот текст: http://www.geopolitika.rs/index.php...56-40&catid=160:2010-04-14-10-20-05&Itemid=26

А таму пишува... погодувате што? :)
(Прво питање): Господине Флу, ја у руцим држим Библију. Где је настала ова књига?"

Е сега се наметнува прашањето зошто исламскиот преведувач имал потреба да го промени зборот „Библија“ со „книга“? :)

Иако не истражив кој е точно човекот со кој што Флу тогаш дебатирал, од текстот јасно е дека станува збор за христијанин кој држел Библија во раката.
Најверојатно станува збор за христијанскиот апологетичар Гери Хабермас (http://en.wikipedia.org/wiki/Gary_Habermas) со кој што Флу имал неколку дебати, разговори и разменето десетици писма непосредно пред обраќањето на Флу во 2004 година од атеизам во деизам (вера во постоење на интелегентен Создател кој го создал светот, животните и човештвото, но потоа останува незаинтересиран за својата креација).

Развојот на науката фрли ново светло на безбројните чуда на природата кои потврдуваат дека овој свет е создаден и дека не можел да настане случајно, како што тврди современата теорија на еволуцијата. Археологијата, геологијата, астрономијата и другите научни дисциплини покажаа дека постои потполн склад помеѓу современите научни откритија и извештаите дадени во Куранот. Творецот не само што го создал овој свет, туку и на човекот му дал јасни упатства за квалитетен и успешен живот, запишани во Куранот и претходните објави.
Доктор Ентони Флу, свесен за овие факти храбро настапи во одбрана на она што е вистинито и животно важно.

Повторно манипулација со фактите. Од овој текст некој што не е упатен би сфатил дека Д-р Флу бил свесен за „фактите“ во Куранот и демек затоа го отфрлил атеизмот. Но секој што малку ќе погугла за Антони Флу ќе види дека тој имал многу ниско мислење за Исламот. Еве ќе го цитирам Флу што вели за Исламот:

"As for Islam, it is, I think, best described in a Marxian way as the uniting and justifying
ideology of Arab imperialism...
I would never regard Islam with anything but horror and fear because it is fundamentally committed to conquering the world for Islam."
(Извор: http://www.biola.edu/antonyflew/flew-interview.pdf)

Иако не го прифатил ниту Исламот ниту Христијанството, како деклариран Деист, Ентони Флу е доказ против сите оние кои непотребно си докажуваат на себеси дека Бог непостои.

Погоре може да се види ставот на Флу за Исламот, а за христијанството, иако не го прифатил и јасно рекол дека нема некои ентузијастички изгледи дека ќе стане христијанин, сепак го оставил како отворена опција.

После една дебата со познатиот апологет К. С. Луис во интервјуто за BBC Флу бил прашан дали апсолутно ги отфрла аргументите на Луис, тој одговорил:
"No. I just didn’t believe there was sufficient reason for believing it. But of course when I later came to think about theological things, it seemed to me that the case for the Christian revelation is a very strong one, if you believe in any revelation at all."
(Извор: цитат од книгата There is a God напишана лично од д-р Антони Флу, еве линк: http://www.epubbud.com/read.php?g=UKJ6WX28&tocp=7)

Превод:
Не. Јас само не верувам дека има доволно причини за да се верува тоа. Но се разбира, кога подоцна размислував за теолошките работи, мислам дека случајот со христијанското откровение (објава) е многу силен, ако воопшто верувате во откровенија.

Ако нешто ужасно ме нервира, тоа е кога ќе видам исламски текст кој е всушност преработен плагијат на христијански текст - со тоа што зборот „Бог“ или „Господ“ го променуваат во Алах, а зборот „Библијата“ во „Куранот“ или само „книга“.

Еднаш на саемот на книгата најдов една брошурка чиј текст веднаш го препознав дека е украден од христијански текст и се пукнав од смеење кога видов дека на едно место муслиманските фалсификатори заборавиле да го променат зборот „Библија“ со „Куран“ (веројатно не ја користеле опцијата Search and Replace) и со тоа јасно беше евидентиран фалсификатот. Го фотографирав текстот и го ставив на една тема на Идивиди под наслов „Исламски фалсификат“, но потоа очекувано темата беше избришана.

Веднаш штом ја забележав оваа граматичка грешка, знаев дека нешто стои за тоа. Па затоа го побарав оригиналниот текст...

Еве линк од превземениот текст: http://www.geopolitika.rs/index.php...56-40&catid=160:2010-04-14-10-20-05&Itemid=26

А таму пишува... погодувате што? :)
(Прво питање): Господине Флу, ја у руцим држим Библију. Где је настала ова књига?"

Е сега се наметнува прашањето зошто исламскиот преведувач имал потреба да го промени зборот „Библија“ со „книга“? :)

Иако не истражив кој е точно човекот со кој што Флу тогаш дебатирал, од текстот јасно е дека станува збор за христијанин кој држел Библија во раката.
Најверојатно станува збор за христијанскиот апологетичар Гери Хабермас (http://en.wikipedia.org/wiki/Gary_Habermas) со кој што Флу имал неколку дебати, разговори и разменето десетици писма непосредно пред обраќањето на Флу во 2004 година од атеизам во деизам (вера во постоење на интелегентен Создател кој го создал светот, животните и човештвото, но потоа останува незаинтересиран за својата креација).

Повторно манипулација со фактите. Од овој текст некој што не е упатен би сфатил дека Д-р Флу бил свесен за „фактите“ во Куранот и демек затоа го отфрлил атеизмот. Но секој што малку ќе погугла за Антони Флу ќе види дека тој имал многу ниско мислење за Исламот. Еве ќе го цитирам Флу што вели за Исламот:

"As for Islam, it is, I think, best described in a Marxian way as the uniting and justifying
ideology of Arab imperialism...
I would never regard Islam with anything but horror and fear because it is fundamentally committed to conquering the world for Islam."
(Извор: http://www.biola.edu/antonyflew/flew-interview.pdf)

Погоре може да се види ставот на Флу за Исламот, а за христијанството, иако не го прифатил и јасно рекол дека нема некои ентузијастички изгледи дека ќе стане христијанин, сепак го оставил како отворена опција.

После една дебата со познатиот апологет К. С. Луис во интервјуто за BBC Флу бил прашан дали апсолутно ги отфрла аргументите на Луис, тој одговорил:
"No. I just didn’t believe there was sufficient reason for believing it. But of course when I later came to think about theological things, it seemed to me that the case for the Christian revelation is a very strong one, if you believe in any revelation at all."
(Извор: цитат од книгата There is a God напишана лично од д-р Антони Флу, еве линк: http://www.epubbud.com/read.php?g=UKJ6WX28&tocp=7)

Превод:
Не. Јас само не верувам дека има доволно причини за да се верува тоа. Но се разбира, кога подоцна размислував за теолошките работи, мислам дека случајот со христијанското откровение (објава) е многу силен, ако воопшто верувате во откровенија.
:cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom