Најголема километража со својата кола без ремонт?

Член од
20 јуни 2011
Мислења
192
Поени од реакции
13
Би сакал сите што мислите дека имате голема километража да напишете тука,и за проблеми со возилото кои сте ги имале за време на поминувањето на километражата .Баш ме интересира кој поминал најмногу и со каква кола.

VW Tiguan 2.0 TSI го купив на 62.500 а го шитнав на 230.000 ги направив за 2 години.

27.000 километри, не сум задржал кола подолго, често ги менувам

golf III 1.9 d gt na tatko mi go kupi so 195.000 i sega ovaa godina ima 445.987 kje tera redoven servis ima i ne go vozi u smisol da go startuva ne e machen ich poleka znaete kako vozat postarive ali kaj i da e kje ide na pazar

купив 86000 Км и сега ми е 135 000км за 5 години и уште си возам истата и нкогаш не ме изневери моторот ниту не е ремонтиран пу пу да не го урочам .

јавуват некој поголеми дефеци?
pa ne seriozni ne ama ete kaisi da se skinat lamelite kaj nas nad 40.000 iljadi se pepel napraveni ete karburator aam voglavno sitnici i baska ako denes vo ova vreme ne najdes kaj nas delovi za golf III :P nema seriozni bache :D

Na vremeto imav golf 2 1.6D jas go kupiv so 400.000 (možda imaše i poveke) go prodadov so 580.000 (normalno 200.000 na brojčanikot koga go prodavav),motorot ne beše čepnat,do pred 2-3 godini go ušte go vozea vo taksi,kojznae i momčata taksisti kolku km mu načukale. :D Prošliot golf3 1.9tdi od 95 go zemav od spedicija so 270.000km oni bea prvi gazdi,edno vreme go rentav i za taksi,koga go sitnav imase preku 500.000km uste bese staklo,go dadov zato sto nemase klima za 4000 evra ,bas pred da go puštat uvozot :D Sega imam a6 1.9tdi od 96g so ful,go kupiv od prv gazda vo Slovenija so 300.000km,kolata e kako od salon,da cuknam vo drvo dosega nisto cepnato i mislam deka barem do 500.000km taka ke bide. Edno kratko vreme imav i audi 80 1.9tdi pred da go zemam golfot3,ama toa brzo go sitnav ubava paricka mu specaliv.
:D
p.s. Ima eden taksist od Štip ili Sv. Nikole mislam beše,što vozi megjugradski relacii,ima pasat karavan 1.9tdi od 97god so preku milion km,motorot ušte ne go cepkal,samo turbinata ja menjal.

На комшијата мондеото... 1.8 ТД (караван) 1998, го купи увезено од германија со некои 180.000 км на таблата (можно е да беше и подвратено), пред 3 месеци имаше 700.000 на рамното... И пак го вративме на 180.000, има намера да го шитни, мада моторот е речиси дооден.

На комшијата мондеото... 1.8 ТД (караван) 1998, го купи увезено од германија со некои 180.000 км на таблата (можно е да беше и подвратено), пред 3 месеци имаше 700.000 на рамното... И пак го вративме на 180.000, има намера да го шитни, мада моторот е речиси дооден.
како ги враќате километриве?

како ги враќате километриве?
Vozime u rikverc od vreme na vreme.
:D:tapp:
Najjaka fora beše koga so trojkata dojdov do 300.000km,i jebo ga posle naednas padna na 0. I sea sto e rabota? Otide sal tablata...Ne znaev do togas deka na 300.000 samata tabla se resetira na 0 i deka se brise TOTALot. Koga go sitnav ustvari stigna do 200.000km posle samo mu go ubacija nazad TOTALot na kompjuter.
:D

голф 2, од 1989 год, за 10-11 години 350 000 без ремонт. нормално, откако го средив, ремонтирав и офарбав, ... го снема :(

Би сакал сите што мислите дека имате голема километража да напишете тука,и за проблеми со возилото кои сте ги имале за време на поминувањето на километражата .Баш ме интересира кој поминал најмногу и со каква кола.
tato so golf Trojka445.987 ima pominato i nema problemi ama na 7000kilometri servis komplet

Цифрите ама ги кажувате ала да ви е 300 000км,500 000км и до 1.000.000км ке стигнете:):):):):)......

Јас би ви предложил нешто,може?Да се јавите во фабриката да им кажете кои километри ги имате поминато,па можеби ке ви ја откупат за во музеј,а вие ке си добиете назад ново возило,а?Убава идеја,нели?

Само знаете што?Дали сте вие 103 92% сигурни дека сте ги купиле вашите возила со таа километража и дека моторите не се воопшто отварани?Или сте големи мајстори па имате познавање дали моторот има правено ремонт или не?

Моето "ниско познавање"околу автомобилите вели дека освен Мерцедес кој е долги години докажан во пракса дека може да направи и повеке од 500.000км без ремонт,останатите возила се под голем знак прашалник.......

Најголемиот проблем кај нас е и кога ке издише моторот,ние продолжуваме да го возиме.Да во таква состојба со 40 на саат ке оди.Проблемот е за повеке,нели?

Имаше во старо маало,бидејки сум израснат во махеничарско маало на вујко мој другар негов.Со 101 имаше направено преку 200.000км,ама Водно едвај во втора:vozbud::vozbud::vozbud:........

За мене најголема километража е онаа кога ке приметиш дека веке моторот нема сила да влече.......

Но ако се лажете мегу себе,ок јас само ке читам и ке се смеам:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom