Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
@Keyser

После тоа ако не ти се гледани да ги гледаш Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch и In Bruges. Тие ти се задолжителни филмови.

П.С Да не заборавам, ама и јас да ја пофалам @Corvus, го гледав Laura и ми се свиѓаше. :noze:

Последно уредено:
Го гледав Enternals од Марвел, се гледа дека е сниман во пандемија, толку празен од статитсти Марвел филм мислам дека немам гледано.

Нема што да се објаснуваш. Гаспар Ное е срање режисер што ќе го сфатиш само ако си напафкан или си шмркал бело. Крај.
@wot влези му бе, не му ќути! Види што зборат за Ентер Д Воид и Гаспар. Ниски удари се ова.
Автоматски споено мислење:

П.С Да не заборавам, ама и јас да ја пофалам @Corvus, го гледав Laura и ми се свиѓаше. :noze:
@Corvus нешто слично да ни препорачаш? Очигледно на сите ни фати око Лаура. :love:

@wot влези му бе, не му ќути! Види што зборат за Ентер Д Воид и Гаспар. Ниски удари се ова.

@Corvus нешто слично да ни препорачаш? Очигледно на сите ни фати око Лаура. :love:
Искрено да ти кажам таков сличен ко Лаура со твист на сред филм, баш и не ми текнува друг, спремам сеа нешто за во клубот, ама за тој ќе си почекате редот да ми дојде :X3:

Ќе ти препорачам сега неколку филмови што не се слични со Лаура ама ги сакам, а мислам дека и тебе би ти легнале

To Catch a Thief (1955)
How to Steal a Million (1966)
Notorious (1946)
The Black Dahlia (2006)

И Italian Job да го гледаш
Кога сме кај овој филм, да ги спомнам The bank job и The town, слично само со помалку нереална акција и мене повеќе ми се допаднаа.

ПС: Предложете други вакви филмови, со совршен криминал.

Hustlers

iu

Double Indemnity - ова е филмиште, The Third Man со Орсон Велс е исто така многу добар филм би требало да ти се свиѓа, после тоа го имаш The Killing од Стенли Кјубрик и Touch of Evil од Орсон Велс. Се се ова одлични Ноари.

@Imperatorot ако мислиш на крими-комедија би ти го препорачал The Sting со Пол Нуман и Роберт Редфорд, многу јак филм е.

Критичарите го испофалија гомново и на феминистки девојчиња на 20 и нешто, омилен филм им беше.
Double Indemnity - ова е филмиште, The Third Man со Орсон Велс е исто така многу добар филм би требало да ти се свиѓа, после тоа го имаш The Killing од Стенли Кјубрик и Touch of Evil од Орсон Велс. Се се ова одлични Ноари.

@Imperatorot ако мислиш на крими-комедија би ти го препорачал The Sting со Пол Нуман и Роберт Редфорд, многу јак филм е.
Сум го гледал :D Мислев на филмови ко тие погоре со мастерплан, ама најверојатно се имам гледано :D

Критичарите го испофалија гомново и на феминистки девојчиња на 20 и нешто, омилен филм им беше.

Сум го гледал :D Мислев на филмови ко тие погоре со мастерплан, ама најверојатно се имам гледано :D
Mozes Entrapment so Ketrin Zeta Jones kako pravi gimnastika sred laseri :D

Inside Man - овој е ептен ѕверски филм
Fracture - со Ентони Хопкинс и Рајан Гослинг, ова е мастерплан за убиство, ама сепак е многу јак филм.
The Score - добра актерска екипа има тука.
Strangers on a Train - овој е од Хичкок.

Само толку ми текнуваат во моментов. :D

Кога сме кај овој филм, да ги спомнам The bank job и The town, слично само со помалку нереална акција и мене повеќе ми се допаднаа.

ПС: Предложете други вакви филмови, со совршен криминал.

Hell or High Water
Dog Day Afternoon
Baby Driver

Може и Ronin

Се надевам дека сите 4 не ти се гледани...

И обавезно The Score со Дениро и Едвард Нортон

Inside Man - овој е ептен ѕверски филм
Fracture - со Ентони Хопкинс и Рајан Гослинг, ова е мастерплан за убиство, ама сепак е многу јак филм.
The Score - добра актерска екипа има тука.
Strangers on a Train - овој е од Хичкок.

Само толку ми текнуваат во моментов. :D
Се имам гледано хахаха Ваљда јас треба да давам предлози за вакви :D Inside man сакав и да го спомнам прееска, ама не ми текнуваше. Тие се тие филмови la casa de papel од кај што краделе концепти и цели дејствија. Треба да направам листа.

The score има врв екипа, знам имав големи очекувања, ама 5/10 сум му ставил, сега не ми ни текнува што беше со филмот.

Hell or High Water
Dog Day Afternoon
Baby Driver

Може и Ronin

Се надевам дека сите 4 не ти се гледани...

И обавезно The Score со Дениро и Едвард Нортон
Овој вестернот не ми е гледан само, ваљда дека вестерн и да ми излегол сум го игнорирал. Другиве ништо посебно или мех ми се. За скор пишав погоре, врвни глумци се во филмот ама џабе.

Не сум корвус, ама Knives Out глеј го :D

Последно уредено:
Интересно функционира темава, на прашања од лаици (како јас на пример) ретко кој одговара, секој си тера своја дискусија (реклама) и си го фура филмот... ама ајде ќе си пробам среќата пак.

Дневна од 30-35м2 и соба од 10м2.

Во дневната во моментов имам Gree клима (во атачмент спецификација за истата).

Сега имам прилика за Вивакс Аери 12ка...

Дали да ја монтирам виваксот во дневна, а gree-то да ја демонтирам и ставам во собата од 10ина м2?

Појака е виваксот до толкку за да осетам разлика?

Фала на одговор :)

Attachments

• Screenshot_20220201-202157_Gallery.jpg
    Screenshot_20220201-202157_Gallery.jpg
    657,9 KB · Прегледи: 44
  • Screenshot_20220201-201921_Chrome Beta.jpg
    Screenshot_20220201-201921_Chrome Beta.jpg
    447,2 KB · Прегледи: 44
Интересно функционира темава, на прашања од лаици (како јас на пример) ретко кој одговара, секој си тера своја дискусија (реклама) и си го фура филмот... ама ајде ќе си пробам среќата пак.

Дали да ја монтирам виваксот во дневна, а gree-то да ја демонтирам и ставам во собата од 10ина м2?

Како заклучи дека ретко кој одговара? Па јас не знам за некој што пишал тука, а не добил одговор? o_O
А за фурање филмови ние сме супер тука во споредба со другине теми!

Туку ај си праша, па еве ти мое мислење.
Немој да монтираш клима во 10 квадрата, а посебно не 3.5ка! Макар и добра дваиполка не би ти препорачал ако во таа соба си често.
Десет квадрата комфор нула со било што што ќе ти дува во глава!
Барај си решение за една појака клима што без проблем ќе ти ја топли големата соба, и ќе може со отворена врата да ја грее и малата соба. Нормално таму ќе треба и да догреваш со некое греалче/панел ама па 10 квадрата се!
Или евентуално оти веќе имаш една 3.5ка, да додадеш уште една 2.5ка во големата соба и да грееш со две клими. Ама се тоа зависи од распоред на просторот.
Со вака скудни податоци стварно не знам што да ти кажам...

Тебе како ти тераше сега во најладново грее виолата што ја имаш?. Ако те трала убаво, за во спална стави си аери 09, ако треба да земеш аери, или ако е стрикно 12 ка за зимање, незнам дали да правиш рокада. Вика дека виолава макс дава 4,2 кв а ци виваксот 4,7 кв, е сега тоа на хартија е, колку и како е реално, што да ти кажам, виолава вика 600 проток воздух, аериот 515. Нека пресечат и поискусните за дали да правиш рокада

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom