Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Znači moželo i dva dena da se prikažat. Ko što gledam ovde nikade nema raboteno so COP10, prviot den nekade so 7,5 do 8, vo vtoriot den e povisoko, posle 18h e najdobro no e COP9 i posle 06h e so COP8. Ova se pod uslov da duva so 510m3 na h, a znaeme deka ne e taka......
Ova po mene e lov na veštici ama dobro ako ti e tebe zabavno. Mene veće mi dokaža deka se raboti za odlična klima.
Можи можи... чинам има меморија до една недела.... ама е тешко да се извади просек така од око на голем период xD
Кога е на помал интервал можам да селектирам прецизна точка до неколку секунди разлика на двата графика за да биди поточна математиката.
Да не биди цела минута разлика од мерењето на потрошната со мерењето на температурите пошто се прикажани на засебни графици.

Kako što si planiral se će funkcionira, pod uslov nadvorešnata na balkonot da bide svrtena kon svetliot otvor za da pravilno diše i zema sekogaš svež nitu ednaš iskoristen vozduh. Monterot ako saka poinaku udri mu kloca.
Deka će izgleda grdo vn edinica da će izgleda, će izgledaat grdo cevkite odvoeni od plafonot poradi padot za kondenz. Ako imaš nekoe rešenie da se pokrijat i maskiraat togaš dobro.
Ne znam zošto begaš od parapetna klima, ako imaš 3 do 4m od prozorite do sprotivniot zid i prazen prostor pred nea, toa ti e idealno rešenie i za ladenje pogotovo za greenje. Skapi se da no vredat za site pari veruvaj. Jas bi izbral sekogaš parapetna bez razmisluvanje.
Автоматски споено мислење:

Znači moželo i dva dena da se prikažat. Ko što gledam ovde nikade nema raboteno so COP10, prviot den nekade so 7,5 do 8, vo vtoriot den e povisoko, posle 18h e najdobro no e COP9 i posle 06h e so COP8. Ova se pod uslov da duva so 510m3 na h, a znaeme deka ne e taka......
Ova po mene e lov na veštici ama dobro ako ti e tebe zabavno. Mene veće mi dokaža deka se raboti za odlična klima.
Pa ne mozi Cop 10 na temeratura do 10c.Ke potkreni temeraturata ke spusti na 150W i preku 10 ke izvadi COP.
Nego muabetot mi bese odi ako imas nekoj dinar sloboden zemi si Daisekaj po 1200 evra oti i toj ke go nema,i svirkaj si.Sekako ja propusti Sansata da go zemes pod 1000 evra.

Pa ne mozi Cop 10 na temeratura do 10c.Ke potkreni temeraturata ke spusti na 150W i preku 10 ke izvadi COP.
Nego muabetot mi bese odi ako imas nekoj dinar sloboden zemi si Daisekaj po 1200 evra oti i toj ke go nema,i svirkaj si.Sekako ja propusti Sansata da go zemes pod 1000 evra.

Нема веќе почнува оффс да прави, надвор се потопло а дома 26С.... ќе мора да се намали :D

Screenshot 2026-04-06 at 11.35.34 AM.png
Screenshot 2026-04-06 at 11.35.12 AM.png

Kade e 1.200 evra ? Ovde eve kolku e

Тошиба еџ 3,5 …29цм делот ка зидот, напред 25цм

За оваа год до сеа кв, темп 22/23/25

Attachments

• IMG_9017.jpeg
    IMG_9017.jpeg
    170,1 KB · Прегледи: 3
  • IMG_9016.jpeg
    IMG_9016.jpeg
    169,6 KB · Прегледи: 3
  • IMG_9015.jpeg
    IMG_9015.jpeg
    180,4 KB · Прегледи: 3
E he prvo treba HAIER-ov kupen za 400E da lipsa pa posle će mu ja mislam, a toj ne s predava si prede kako mačka HITACHI kompresorot...

Последно уредено:
E he prvo treba HAIER-ov kupen za 400E da lipsa pa posle će mu ja mislam, a toj ne s predava si prede kako mačka HITACHI kompresorot...
Ah,ne te ostava to Tundreto da naparavis prejluba;).Si ostana so katajka nevin , bez da probas s japanka:oops:Setaj si togas so daljinskoto vraka.:toe:
Kade e 1.200 evra ? Ovde eve kolku e

Vo Maroko ,Kazblanka ja gledav vo Afrika ko bev na setanje.
So sakas da kazam kade ,pa ovie od lobivo No1 da me baniraat.Odma prodavac ke me napravat.Na temava sem No.1 ne smes nisto da spomnis:cenzura:.Koj e zaenteresiran neka pobara,mozi ke se najdi nekoe parce zaliha.Sigurno ne na klimi MK, tie treba marza da si stavat ne se prva raka.
Нема веќе почнува оффс да прави, надвор се потопло а дома 26С.... ќе мора да се намали :D

Прегледај го приврзокот 474008
Прегледај го приврзокот 474009
Ade prikvecer neka izladi sobata ili nekoj den ko ke si slobboden,,ako zaladi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom