Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Sto cudo e ova za edna godina da se nasobere tolku prasina ova cudo nevideno kako da nema folter vo klimata ugradeno pa i izmenuvacot e celiot so gubre natalozeno a turbinata kako 10 godini da e vrtela a mozebi ne gi cistes filtrite mozebi se zaboravile da stavat filtri kako vo afrika da e bila montirana se salam malku nikade nema slika deka si e vadil turbinata a levoto leziste na turbinata da gumeno e no vnatre ima nekoe zelezno leziste ne si videl i e podmackano kako sto gledam so prozracna mast mozebi nekoe si specijalno za taa namena.
Mojava Inventor Nemesis- Amber 7kw posle 5 godini sam e iscistiv bes vadenje na turbina na lice mesto imam stavano sliki ovde no gobre imase mnogu mnogu pomalku od kaj tebe a lani si napraviv sam i dodaten filter od dva sloja na mreza eve godina ipol a na turbinata nema ni ronka gubre natalozeno znaci vlezniot vazduh minuva nis tri sloja na filtracija
Автоматски споено мислење:

Eve jas sega go sliknav ova moevo sto vo mesec Maj go menea motorot na turbinata jas si barav bidejki slusav nekoe zuenje a garancija si imam oste 3 ili 4 god bidejki si plakam godisno i si imam garancija 10 god eve motorot go stavija bes pari samo kafe i sok hahahaha
Lezisteto i motorot gi slikav toa e plastika a vnatre jaka guma a vnatre ima nekoe si metalen del kade vrvot od turbinata vlaguva tamo i se gleda deka ima gusta prozracna mast ova e noviot del stariot ostana bidejki majstorite koga e otvoria kutijata motorot vonstiropor zastiten a skros dole vo druga dupka no pokriena so stiropor e tamo stoe levoto leziste tie ne go videle i ne go stavia ne pravi problem sega ne go slusam toj zvuk sega e tivka bidejki e 24btu i ja koristam pretezno vo prva ili tivka rabota.
Eve ti sliki od lezisteto i od motorot a osovinata na motorot e ramna od edna strana zaradi srafenje na srafot sto vleva vo turbinata i se stega za da se fiksira rurbinata na osovinata na motorot a motorot ima gumena zastita na lagerite ispolneti so bela prozracna mast
Што да кажам.. како е, така е.
На волку реклами и фалење, ништо чудно мајсторите тебе да те частат кафе и сок, место обратно..

Турбината ја нема на последната слика, (ако разбираш) баш апла се гледа дека на нејзино место е прскано со скама...

И скроз е различно левото лежиште! Кај мене е скроз целото црна гума како цуцла, и налегнува на пластиката..
Кај тебе е гума во пластичен лежај.

Ете ако некој го интересира, ја не рекламирам и искрено ќе кажам дека внатрешниот изменувач не е во форма на U буквата т.е. не продолжува наназад. Значи помал е, во форма на Г буквата, напред и горе само.. ама па од друга страна тоа го поедноставува чистењето и расклопувањето...
Кажав и жив останав :rolleyes:

Ваква глупост two-stage компресор мислев дека само Грее Амбер нордик има.

Two-stage компресор има:
low-stage работи со 70% капацитет
high-stage работи со 100% капацитет.
Инвертер технологија користи при преминување од low во high, да биде тоа зголемување на капацитетот постепено, но не е full inverter driven компресор.

Компресор кој е целосно управуван од инвертер технологија, уште наречен variable-speed, може да работи со капацитет во опсег од 30% до 100%

Има и multi-stage пример ќе работи со капацитет 50%,70%,100%
Он-Офф климите се single-stage, или е исклучена или работи 100%

Единствено позитивно кај оваа клима е што компресорот е twin со два цилиндри

Компресор кој е целосно управуван од инвертер технологија, уште наречен variable-speed, може да работи со капацитет во опсег од 30% до 100%
So mala koekcija.
So dobra inevrterska i kvalitetna elektronika,dobrite i kvalitetni kompresori mozat da rabotaat od 5-10 do 100% raboten kapacitet (razni primeri kaj japonskite klimatizeri)ili po nasinski kazano dobra modulacija.

Дечки ме интересира ваше мислење

Attachments

• Messenger_creation_29EEE994-52BE-48FB-84B3-F84872FEE431.jpeg
    Messenger_creation_29EEE994-52BE-48FB-84B3-F84872FEE431.jpeg
    212,2 KB · Прегледи: 16
Дечки ме интересира ваше мислење
Иста цена има Мицу HR50
Подобро јапонец него кинез за исти пари.

Односно ова е парапетна од Vivax што ја гледаш ти.
Иста ваква има еден член тука на форумот кој има позитивно мислење за истата.

Сепак за греење парапетна е подобар избор.

Последно уредено:
Сепак за греење парапетна е подобар избор
Ispadna deka i na ladenje e podobar izbor. Jas sum pogore spomenatiot.
Na netov nema ama baš nikakvi korisnički iskustva za parapetnive pogotovo na Vivax.... zatoa treba da e dragoceno moevo iskustvo.
Kaj mene e stavena vo 13 m2, 12- ka vo frtalj mesto, epten nepovolno, no toa za nea ne e nikakov hendikep.
Si duva od dolniot otvor po podot, od gorniot nagore, taka da na 1.5m od nea može nesmetano da se sedi ako se izbere tivkiot mod.
Ne se zaletuva poveće od 500 W i posle postiganje baranata T si modulira od 80-100W , ladi a kako da ne postoi bez galama i promaja.
Vo dnevna Haierov ima tivok mod ama ne odi pod 300W ( i nemože pomalce, jug i 30 m2) vo ladniot mlaz ne e baš prijatno a gore e neli, parapetava e dole no ne smeta.
Slednata klima kaj mene će sekako parapetna, bez dilemi.

Konzolnite ne GREE se momentalno na Akciska cena
3.5Kw Konzolna e na promo 37.999.....so 8000den popust
5.5kw Konzolna e 49.999....so 10.000den popust
Eurovent Sertificirani za razlika od nekoj drugi brendovi sto se poskapi....a nemaat Eurovent.
Eurovent za 3.5kw GREE Konzolna
Eurovent za 5.5kw GREE Konzolna
IMG_1679653816247.jpg

Za sporedba ceni na Konzolni od drugi marki koi prvo del i nemaat Eurovent kako Vivax/AUX a kako vtoro se poskapi
Vivaxot sum go videl izgleda pregolema Konzolnata kako fenkkojler a GREE-to e pokompaktna vnatresnata

Clipboard_09-02-2025_02.jpg

Konzolnite ne GREE se momentalno na Akciska cena
3.5Kw Konzolna e na promo 37.999.....so 8000den popust
5.5kw Konzolna e 49.999....so 10.000den popust
Eurovent Sertificirani za razlika od nekoj drugi brendovi sto se poskapi....a nemaat Eurovent.
Eurovent za 3.5kw GREE Konzolna
Eurovent za 5.5kw GREE Konzolna
Прегледај го приврзокот 454567

Za sporedba ceni na Konzolni od drugi marki koi prvo del i nemaat Eurovent kako Vivax/AUX a kako vtoro se poskapi
Vivaxot sum go videl izgleda pregolema Konzolnata kako fenkkojler a GREE-to e pokompaktna vnatresnata

Прегледај го приврзокот 454569

Toyotomi ли се климите?
Зошто 2.5kW е поскапа за 6000денари од 3.5kW?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom