Најдолгиот тобоган на светот

• Креатор на темата Креатор на темата Jack Nolan
  • Време на започнување Време на започнување

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
Веб-сајт
www.facebook.com
Водениот парк во американската сојузна држава Индијана, кој е познат по најдолгиот тобоган на светот, сега се надмина самиот себе. Имено, направен е најдолгиот воден тобоган во светот, долг повеќе од еден километар.

Тобоганот ќе биде завршен идната година, а неговото свечено отворање а закажано за мај. Изработката чини девет милиони долари, а тобоганот е долг 1,753 метри.

Најголемата косина е пад од 53 метри, под агол од 45 степени. Вистинско задоволство за љубителите на адреналинското возење.
img94462559.jpg

Attachments

• img94462559.jpg
    img94462559.jpg
    58 KB · Прегледи: 3
како што ми се малце досадни тобоганите на сред пат ќе ми се здосади.. а нема назад, ќе ме фати паника :confused:

Ејсид, 2 км ке е....така прочитал блееер...ама кај прочитал?!

MAMMOTH FACT SHEET

DESCRIPTION:Mammoth will be the World’s Longest Water Coaster when it opens in May 2012. Using HydroMagnetic technology, the six-person boats will fly up a series of hills utilizing linear induction motors (LIMs). The water coaster begins with a 300-foot conveyor ride “lifthill,” followed by a five-story drop at a 45-degree angle. The drenching ride includes a total of six drops, adding up to 282 feet of total “drop.” Mammoth’s length is the greatest of any water coaster in the world: 1,763 feet, a third of a mile.
--- надополнето: Aug 5, 2011 2:15 PM ---
А Блеер прочитал од тука

дезинформации:pos:

^Во Македонија боље око да ти извадат отколку муабет :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom