Најдоброто кафе во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата bongomax
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 јануари 2015
Мислења
3
Поени од реакции
0
Едноставно, ваши мислења за најдоброто и највкусно кафе во Скопје моментално :)

За од кафич, дупло еспресо со ладна пена од млеко во Горки и ладното макијато во Мистер Џек

Карши Ваташа во аеродром има еден кафиш али не памтам името La Strega така нешто , таму сум пиел најдоброто кафе, исто така имаат специалитети никаде не видени како еспресо со нутела и бадеми интересни ствари, вреди да се проба.

најдобро макијато во кафиќ Имиџ ( Аеродром кај банките )

Карши Ваташа во аеродром има еден кафиш али не памтам името La Strega така нешто , таму сум пиел најдоброто кафе, исто така имаат специалитети никаде не видени како еспресо со нутела и бадеми интересни ствари, вреди да се проба.
Не ја сфаќам опсесијата со Ла Стрега и кафето нивно.
Пробав еспресо и искрено ништо посебно.
Најубаво еспресо сум пиел во Кафе ди Рома во Капитол пред да го сменат во Кампионе.

Очекував повеќе мислења со оглед на тоа што сме народ кои нема пари а само дреме по кафиња. :(

Иначе онака најќејфски што сум пиел на Боемската Улица зошто ми се допаѓаше калдрмата и ми правеше атмосфера околината.

Очекував повеќе мислења со оглед на тоа што сме народ кои нема пари а само дреме по кафиња. :(

Иначе онака најќејфски што сум пиел на Боемската Улица зошто ми се допаѓаше калдрмата и ми правеше атмосфера околината.

Ти прашуваш за кафе како намирница и вкус или и за други сетила?

Инаку мене Кимбо ми е многу убаво, во Бруклин го служат.

Од скоро најдобри ми се кафињата во Сквиз Ми, има едно со путер што го прават Bulletproof се вика, ретко добро кафе, и Flat White го имам пиено супер се и двете.

Чисто еспресо во „Еспресо бар“ карши градежен. Има 3-4 врсти и едно со жен-шен.
Нескафе во „Галери“ на Рузвелтова. Одличен сооднос меѓу млеко и нес, секогаш го погаѓаат.
Ирско во „Irish pub“.
Фенси кафиња за да експериментираш во „Ли“.
Мејнстим бренд - Julius Meinl.

Се разбира „Ли“. И кај Беко има еден утепан кафемат во пекарата, вади добро кафе со ирски крем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom