Најдобри кондоми?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобри кондоми за мене се:

• Вкупно гласачи
    835
Дурекс си е Дурекс мора да се признае, ама и Спортекс - от знае некоаш да заврши добра работа........ со оглед на односот цена - квалитетет мислам дека Спортекс се Екстра - у вистинска смисла на зборот :toe:

Легендарниот Минос,Цап на Крит3000 годпрХр.го измислил кондомот од маката во која се нашол.
царот имал огромен проблем-честите промени со жените,толку ја налутиле сопругата Пасифеја што фрлила клетва,како ја на неколку члена(ја повлекувам),-само ако легнел со жена,исфрленото од него семе се претварало во отровни змии и скорпии,кои се нафрлале на дамата со која царот спиел и ја убивале жената.Кандидатките биле се помалку...царот нашол излез од ситуацијата-ставил мочен меур од коза во ваги...на наредната љубовница и се поминало добро,жената останала жива.За жал,остатокот од населението не било под клетвата на царската жена,а болестите пренесени по полов пат,биле сеуште неистражени.Презервативот не нашол голема примена.Изложена е кожена торбичка во Националниот музеј во Каиро и многу сметаат дека тоа е првиот презерватив,а го носел Тутанкамон(1343-1325 ) лично,владеел во Египет на возраст од 9-18год.
Во античкИ РИМ,прототип на презерватив се користеле како контрацепција и заштита од болести.Во тоа време веке им текнувало за постоење на венерични болести,кондомите биле користени подемократски за разлика од Египет,а и суровината била подостапна.Сигурно е-Римските легионери користеле црева од ситен добиток,а мочните меури биле користени како женски презервативи.

користам Дурекс најудобни ми се и не мењам за никакви други...и некако нај сигурни ми се...Спортекс користев еднаш и ми се скина и не помислувам пак да го користам така да Дурекс рулз

Дурекс. Нема некоја посебна причина, од секогаш сум била на нив. На почеток смена правев, па едно време ми беа фаворит оние за скокоткачко чувство, ама сега веќе подолго време Дурекс Лав ми се омилени... ради тетоважите.:pos: :pos: :pos:

Овие се Најдобри!!!! :pos2: :pos2:

Attachments

• 20090402_durex.jpg
    20090402_durex.jpg
    73,9 KB · Прегледи: 24
durex-performa-ads3.jpg

Durex performa

Durex performa za onie so svrsuvaat brzo vcera probav 1 i da vi kazam 1-2saati nemozev da svrsim (neznam dali deka mi bese vtora partija ili od kondomot e naredna ned ce vi kazam najtocno) se prepotivmo i premorivmo ah ah ah ah ah ah ah

abe samo da ne pukaat na sred onadenje:salut:oti posle otide jabana

никад чуо за овие...де подетално објасни ако сакаш шо се како се...
Јас незнам да објаснам, ги знам од мојот партнер кој ги користи.
Ако ме прашате мене, јас несакам кондоми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom