Најдобри албуми за 2013

• Креатор на темата Креатор на темата StormRage
  • Време на започнување Време на започнување
S

StormRage

Гостин
И уште едно непреспано утро и се сетив дека некој лани ми ја собра темата што ја отворам... 3-4 години...
небитно :D
Иначе, темава е за најдобри албуми за 2013 според вас јас имам една добра листа тука:

Sadistik- Flowers For My Father
искрено би го напишал како број еден, али дефинитивно предобар албум, Sadistik избива со лирика ко секогаш.

Tech N9ne- Something Else
Течов знае да распука ко секогаш, има нешо чат пат утнато али си вози истото човеков, па заслужува место тука.

Frenkie- Troyanac френк да тенк крши кичми низ албумов, т.е. ова е нова френки верзија, сепак добар :)

има уште нешто од рапоф, али да не го тупам многу, нека останат овие.

Персонално, под број 2 ај така нека е :
I Am Legion- I Am Legion:
Noisia+ Foreign Beggars и се е јасно натака, дефинитивно иновација од албум.

Black Sun Empire- From The Shadows ... колку време само го вртев ова само и сам не знам.

Drumsound & Bassline Smith- Wall Of Sound добри се, дообри :)

би требало во овие уште некој да има, ама толку развртив годинава.

Editors- The Weight Of Your Love.

Иако најмногу слушани за годинава ми се артисти од кои едниот е умрен пред 2 години а другиот нема ништо ново :D

па народе пукајте :)

Најбољи албум е онј панини на Анчу сс сликичиња од тија такфи дилдофци за мељање бибер : ) hhh
Шалу се

Oнтопик
Од мој психоделичан аспект најјако стфарче за 2013 е албумче на нашега псај амбиент артис кој е доста познат у сфетску психоделичну сцену
Албумче е галичка сфадба сс космичку енергију, мижиш шизиш
1358513604_cover.jpg PR021_Flyer_Front.jpg

По рандом редослед ова е тоа што најмногу ми влезе во уво, ремек делото на Џејмс Блејк, заразната Лорде, Kings of Leon со одличен come back, исто и Тимберлејк направи еден нов чекор напред во неговата кариера со овој албум.

:love:

Overgrown - James Blake
Pure Heroine - Lorde
Settle - Disclosure
Random Access Memories - Daft Punk
Mechanical Bull - Kings of Leon
The 20/20 Experience - Justin Timberlake

image.jpg

tumblr_inline_mkrbslK3971qz4rgp.jpg

Никаде без овие два:

Arctic Monkeys - AM

Arctic_Monkeys_-_AM.png

и

The National - Trouble Will Find Me

Trouble_Will_Find_Me.jpg

Котираат високо на сите листи за најалбуми за 2013 што ги гледам деновиве. А и се два од неколкуте годинашни албуми што сум ги преслушал и ми оставиле крајно позитивен впечаток.

Веќе ставени Trouble will Find me и The The Weight Of Your Love, а ја нив највише ги бендисав.

Епа, Queens of the Stone Age со новио им албум Like Clockwork мислам дека беше исто еден од посолидните оваа година. Имено шести нивни студиски албум.

music-review1.jpg

Holy Fire на британците Foals, пред некој ден го преслушав, онака задоволувачки звук, не знам како котира светски али мене ми е сасвим ок.

Capture-d%E2%80%99%C3%A9cran-2013-02-03-%C3%A0-14.09.01.png

И да не го изоставеме, едно од најдобрите парчиња у електрониката и алтернатив рокот оваа година, Том Јорк во Atoms For Peace и нивниот деби албум AMOK. Нешто изванредно.

f6f069cf.jpg

У глобала за сите овие албуми сме имале дискусија тука, така да темава не е нишо ново.

Значи, не ми беше поентата на темава кој виско котира на светски рамки... онака, според вас албуми, тие што ги слушавте најмногу :D

И уште едно непреспано утро и се сетив дека некој лани ми ја собра темата што ја отворам... 3-4 години...
небитно :D
Иначе, темава е за најдобри албуми за 2013 според вас јас имам една добра листа тука:

Sadistik- Flowers For My Father
искрено би го напишал како број еден, али дефинитивно предобар албум, Sadistik избива со лирика ко секогаш.

Tech N9ne- Something Else
Течов знае да распука ко секогаш, има нешо чат пат утнато али си вози истото човеков, па заслужува место тука.

Frenkie- Troyanac френк да тенк крши кичми низ албумов, т.е. ова е нова френки верзија, сепак добар :)

има уште нешто од рапоф, али да не го тупам многу, нека останат овие.

Персонално, под број 2 ај така нека е :
I Am Legion- I Am Legion:
Noisia+ Foreign Beggars и се е јасно натака, дефинитивно иновација од албум.

Black Sun Empire- From The Shadows ... колку време само го вртев ова само и сам не знам.

Drumsound & Bassline Smith- Wall Of Sound добри се, дообри :)

би требало во овие уште некој да има, ама толку развртив годинава.

Editors- The Weight Of Your Love.

Иако најмногу слушани за годинава ми се артисти од кои едниот е умрен пред 2 години а другиот нема ништо ново :D

па народе пукајте :)

tech n9ne prvo mesto

posle marshal maters

Ајде рандом онака како шо ми идат во умов.

Beach Fossils-Clash the truth
The National-Trouble will find me
Yo La Tengo-Fade
Ludovico Einaudi-In a time lapse
Atoms for peace-Amok
Steven Wilson-The Raven that refused to sing
Low-The Invisible way
Boards of Canada-Tomorrow's harvest
White Lies-Big Tv
Mum-Smilewood
Other Lives-Tamer Animals
Holograms-Forever
Girls Names-The new life...

Има уште многу, а јас треба да излегувам. Овие онака рандом ми текнаа.
Ајт позз со едно песне мало.

Arctic Monkeys - AM
The National - Trouble Will Find Me
Mum-Smilewood
Queens of the Stone Age - Like Clockwork
Steven Wilson - The Raven that refused to sing
Sigur Ros - Kveikur
God Is An Astronaut - Origins

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom