Најдобра марка на автомобили според вас

Најдобар производител на автомобили?

• Volkswagen

Гласови: 28 23,7%
  • Audi

Гласови: 22 18,6%
  • BMW

Гласови: 27 22,9%
  • Chevrolet

Гласови: 0 0,0%
  • Citroen

Гласови: 5 4,2%
  • Fiat

Гласови: 7 5,9%
  • Ford

Гласови: 7 5,9%
  • Mercedes

Гласови: 30 25,4%
  • Mitsubishi

Гласови: 6 5,1%
  • Nissan

Гласови: 6 5,1%
  • Opel

Гласови: 12 10,2%
  • Peugeot

Гласови: 5 4,2%
  • Renault

Гласови: 3 2,5%
  • Volvo

Гласови: 4 3,4%
  • Toyota

Гласови: 8 6,8%

• Вкупно гласачи
    118
1.Volkswagen - стандардно добри издржливи возила со модели од најниска до највисока класа ,од Поло и Голф до Пасат и Туарег.Го стадов на прво место баш заради широката понуда ,со возила за секаква длабочина на џеб.
volkswagen_passat-cc_15.jpg

2.BMW - Слично како и VW ,со недостаток немање избор возила од пониска класа.Ама сепак БМВ се во главно спортски возила.
BMW-750-3.jpg

3.VOLVO - Најцврстите возила некогаш произведени.Луксуз и цврстина во едно.
2012-Volvo-S80-1.jpg

4.Honda - поскапи се за резервни делови и малце поголеми потрошувачи ,ама многу издржливи возила.Баш ко за нашиве патишта :D
New%20Honda%20Civic%204.jpg

5.Peugeot - најштедливи и во смисла потрошувачка и во смисла резервни делови.Не се некоја 'класа' ко БМВ и Волво ,по се средна класа ,ама за нашиов пазар се можда и најпрактични.
Peugeot-607-makam-arac-331.jpg

bugatti-veyron-main-post-1.jpg

Rest of the Automobile Industry: Are you even trying?

ало дечко... темава е најдобар автомобил ама прочитај го првиот пост барем. не да се леташ одма БУГАТИ.. знаеме дека ова е јака марка и мекларен и астон мартин и пагани и така натака.. ама пишува во темата ЗА ОБИЧНИ РАБОТНИЦИ да не речам за луѓе од средна класа!

П.С информиран си што се треба да исполчнуваш услови за да купиш бугати???

за средната класа на луѓе најдобар избор според мене би бил Опел,за сите со екстра пари БМВ,за нас копуците Југо Темпо 55ка со атестиран плин 89 година :icon_lol:
хаха болдот - ЅВЕР... се приваќа скала 55ка од 89та со атестиран плин? ко мојава на пример...:)

vo srce alfata ., a so razunot ford koj e konstanten i so kvalitet i so dizajn ., vo ovaa kriza edna edinstvena marka na avtomobili koja vo sad ne ja subvencionirashe obama .,

a inaku po defolt sekoj nov avtomobil e najdobar .........taka kazhal prviot ford henri koga go prashale koj e najdobar avtomobil:coffee:

точно.. ама не сосема.. ново југо и нов опел - не е исто нели? :)
П.С ова мислам дека го има кажано некој од производството на мерцедес а на хенри форд.. али може и да грешам - јбг

Се што е германско е најдобро! :)

а да кажеше зашо така мислиш? - ја па мислам се што е јапонско икорејско е двапати подобро од германското.. И сеа шо праиме ?

а да кажеше зашо така мислиш? - ја па мислам се што е јапонско икорејско е двапати подобро од германското.. И сеа шо праиме ?

Епа купи корејско ако сакаш. :toe:

Генерациски гледано до 85-та колите се делеа на Мерцедес и сите останати.

Со воведувањето на непотребни електроники, компјутери, тракатанци и матракуки при што за промена на сијалица треба да одиш на дијагностика, сите се едно исто срање.

Бугати, пфф. И онака е во сопственост на Volkswagen group Germany. Исто и АУДИ од анкетава.

Би ги додал Порше, но и тие се луксузни автомобили, но како холдинг ќе паднат и тие под VW AG. Џенерал моторс ќе го шитнат Опел поради големите долгови и како германска национална стратегија ќе биде Опел да биде купен од друга германска компанија, најверојатно VW, со што ќе станат убедливо најмасовен светски производител на автомобили и од ниска класа(Опел, VW, Skoda, Seat), висока класа луксузни автомобили(Порше, Ауди) и суперавтомобили(Бугати, Бентли и Ламбурџини).

Борбата помеѓу Ауди и БМВ за титулата најголем производител на луксузни автомобили ќе ја добие Ауди за неколку години, со што по мои проценки и на аналитичарите VW до 2015 ќе имаат 1/3 од пазарот на автомобили.

Јас си гласав за Мерцедес, пошо се најдобри. Кола од 1994, 400.000 км помината, уше држи цена. :D

ало дечко... темава е најдобар автомобил ама прочитај го првиот пост барем. не да се леташ одма БУГАТИ.. знаеме дека ова е јака марка и мекларен и астон мартин и пагани и така натака.. ама пишува во темата ЗА ОБИЧНИ РАБОТНИЦИ да не речам за луѓе од средна класа!

Гледам пак другите имаат многу реално побарување. BMW и ауди од по само 30000-40000 илјади евра. Џабе сите скокаат може се најдобри ама кај нас ретко кој може пежо да си дозволи а камо пак ауди. :)

П.С информиран си што се треба да исполчнуваш услови за да купиш бугати???

Јебига, кога немаш пари ќе мрчиш...

Гледам пак другите имаат многу реално побарување. BMW и ауди од по само 30000-40000 илјади евра. Џабе сите скокаат може се најдобри ама кај нас ретко кој може пежо да си дозволи а камо пак ауди. :)

Се си во право овде.Ама од друга страна гледаме се возат и постојано е во раст бројот на нови возила и баш од овие горе набројаниве марки.Продажбата им е стабилна ич не им е гајле на импортерите...Парадокс :D

кај нас за наши стандарди 30 000 40 000 евра се многу - не викам не ама види од словенија па нагоре со нивни стандарди шо се вози.. за нив 30 000 40 000 и не се баш многу пари за добар автомобил НЕЛИ?
се надевам сега ти с ејасни некои работи.
--- надополнето: Aug 30, 2011 12:10 AM ---
Епа купи корејско ако сакаш. :toe:
изгледа па не прочита па ке се самоцитирам и ке ти ст авам поголем болд да прочиташ.. читај доле!

се надевам сеа ке приметиш што пишав т.е што те прашав... ОБРАЗЛОЖИ зашто дака мислиш!

кај нас за наши стандарди 30 000 40 000 евра се многу - не викам не ама види од словенија па нагоре со нивни стандарди шо се вози.. за нив 30 000 40 000 и не се баш многу пари за добар автомобил НЕЛИ?
се надевам сега ти с ејасни некои работи.
Нема врска сите сакаме такви коли ама сме далеку од реалноста. Треба да бидеме пореални за да не се разочараме инаку кој не сака некоја од овие коли BMW и Мерцедес се најдобри според мене ама кога знам колку се скапи не си фантазирам. :)

Нема врска сите сакаме такви коли ама сме далеку од реалноста. Треба да бидеме пореални за да не се разочараме инаку кој не сака некоја од овие коли BMW и Мерцедес се најдобри според мене ама кога знам колку се скапи не си фантазирам. :)
Да барам туторијал како да го кроистиш одговори копчето?

Трет пост ти средувам пошо ти е се напишано во цитираниот дел, и изгледа некако вака...

Трет пост ти средувам пошо ти е се напишано во цитираниот дел, и изгледа некако вака...

ЛОЛ хаха јас и објаснував како да цитира ама незнам шо праи погрешно. ми вика можда пошо повеќе луѓе цитирам и тоа горе го бришам.... откажи се од средување брат.. ке имаш многу работа :)

Па

Па таман работа секој да можеше да си го дозволи најдоброто :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom