Најдобар стоперски тандем

Тери - Алекс/Иванович.
Луиз за некоја година :D

Ланската сезона многу добар тандем беа, всушност и најдобар, Лусио и Самуел, а за оваа година Пике и Пујол ... а тандем кој остави многу добар впечаток за повеќе години е Канаваро и Матераци на Светското 2006, тиа двајца не дозволија да примат регуларен гол, заедно со Буфон ;)

Дефинитивно Самуел и Лусио во триплете сезоната

Пике и Пујол кога играат заедно Валдес речиси нема работа :D

најдобар би требало да се бара од:
видич-фердинанд
пике-пујол
силва-неста
а следнава сезона очекувам да растурат и тери и луиз

а во историјата имало многу добри тандеми, еден од нив би издвоил:
барези-костакурта :)

Гледам, сите членовите погоре, ги набројуваа играчите/тандемот од својата омилена екипа, па ајде и јас така да продолжам...

Лусио - Самуел.

Не дека Матерераци и Кордоба не беа добар тандем, али сепак останува да ги набројам у следна прилика. :D

најдобар би требало да се бара од:
видич-фердинанд
пике-пујол
силва-неста
а следнава сезона очекувам да растурат и тери и луиз

а во историјата имало многу добри тандеми, еден од нив би издвоил:
барези-костакурта :)

Чисто ме интересира , колку утакмици заедно имаат изиграно Силва и Неста ???

он топик:

Лусио/Самуел
Адамс/Кион
Стам/Неста

Пепе-Варан :D

Иначе најдобар според мене е тандемот Видич-Фердинанд.

За денес
Лугано - Коатес :D

инаку
Скиреа - Џентиле

за мене моментално кога се во топ форма и кога се здрави нема подобри од Лусио и Самуел..не дека навивам за Интер туку ако размислете малце на фудбалски начин овие двајца горила не само што се физички супериорни туку исто така се доволно агилни за нивните години да стигнат да покријат секаде и плус и двајцата се како часовници со оффсајд стапиците и перфектно се разбираат меѓу себе..тука некаде се и Видич со Фердинант само што србинот го сметам малце за психички лабилен фудбалер и можи да направи глупост во секој момент(србин јбг)...моментално нема пдообри од овие(тоа што вие си ги спомнувате од вашите клубови е друга работа)..!

942726bb61f14cc7e8cab846c997d845_medium.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom