Најдобар македонски метал бенд?

• Креатор на темата Креатор на темата Devil-King
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар Македонски Метал Бенд?

• Вкупно гласачи
    133
http://www.myspace.com/formlessterror
Повели линкче. Иначе се работи за бенд во кој членуваат дел од дечките на Ембриотоми, кои пичат некој мрсен дет/грајнд шо знам јас што е :) Пребрутално е во секој случај :)
Грајндче Бруталче, во секој случај една песна имаат оставено на Myspace, ако од една се цени звучи одлично. Ама никогаш не се цени по една:(

Гижо беее, не ме терај пак да почнам да ја тупам :)
Што е тренди во музиката на ДфЛ? Точно е дека има многу модерни моменти, но модерни дет елементи што тренди светот не може да ги поднесе. Кога веќе се споменува "публиката", мораш да земеш впредвид дека пола од нив не слушнале ништо потешко од Никелбек, па сега гледајќи фини фаци трпат тешка дисторзија и мислат дека се експерти за метал. Аман, тргнете ја настрана гнилата фан зона (што ја има секој бенд) и гледајте ја музиката на бендот. Е сега премногу е субјективно што за поединец е добра музика, затоа не дискутирам за фактот што не ја сакате ДфЛ-овата.

Иначе, кај се зборува само за ДфЛ? По локалните збиралишта? Или на форумов? Зад добриот коњ секогаш прашина се крева ;)

Секако дека збориме за тренди во металот мори јоки.
А публиката ми е капаче на тоа што не ми се свиѓа музиката, публиката на ДФЛ ја запознав после музиката, и капакот се затвори и толкууу :)

А добар коњ бла бла таа изрека никад не функционирала :)

Storm ги забораив. Незнам дали успејаа да извадат албумот што се спрема, конечно да се добие чиста снимка од нивна песна. Тоа би било закон.

Абе дфл се супер нз зш оволку се критикувани на форумов

Абе ок се и тие и ворнамент се супер и формлес терор и марас и санаториум
ама и дфл се на исто рамниште со нив и не треба да бидат критикувани

1.САНАТОРИУМ
2.ORION
3.SINIAC
4.SMUT
5.АRHONT
Ова се најквалитетните македонски метал бендови за кои треба да биде анкетава.HAIL METAL!!!

ORION, иначе од анкетата Formless Terror :zver:

ORION, иначе од анкетата Formless Terror :zver:
Orion се најдоброто што можеше да се појави на македонската метал сцена. Нажалост, многу касно не родиле за да ги гледаме во живо :)

Според мене Nihilist, Mortallity се растурени али респект, и лугето кој не можам да ги заборавам Siniac:helou: Инаку гласав за MARAS закон се

Дефинитивно Siniac, а останатите бендови не се ништо подолу, али од нив ќе ги одвојам Марас, Морталити и Нихилист :zver:

spored mene
dedicated for life :helou:
ne deka mnogu slusam metal, slusav i seuste slusam no .....ne kako porano

od bendovive nabroeni vo anketata navise si gi postuem Maras, Serpentine Fire i Formless Terror. drugive ne deka se losi ama ne mi go praat merakot. steta sto gi nema L.A.O.D. na anketava zasto se stvarno bend za postuvanje!

Serpentine Fire дефинитивно!!!
А зашо никој не ги спомиња Furion,растур праат на свирки!:vozbud:
поздрав:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom