Најдобар Македонски Бенд!

• Креатор на темата Креатор на темата Sinisa
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар Македонски Бенд

• Мизар

Гласови: 45 11,5%
  • Леб и Сол

Гласови: 128 32,7%
  • Суперхикс

Гласови: 93 23,8%
  • Архангел

Гласови: 77 19,7%
  • Анастасија

Гласови: 13 3,3%
  • Кисмет

Гласови: 0 0,0%
  • Two Sides

Гласови: 4 1,0%
  • Suns

Гласови: 1 0,3%
  • Чиста околина

Гласови: 25 6,4%
  • Бадминтонс

Гласови: 5 1,3%

• Вкупно гласачи
    391
Огромна и многу срамна грешка на тој што ја пишувал темата е тоа што не ги ставил Санаториум кои што се подобри од повеќето бенда ставени на анкетата.......

А да се ставело во анкета check box наместо radio buttons ? ;)
Пошто е тешко да се одлучи за само еден бенд.

Инаку според тоа што го имам слушнато, Суперхикс, Леб и Сол, Point Blank дефинитивно имаат нај про продукција и оригиналност.

Најдобрата македонска група на сите времиња, според мене е Леб и сол.

суперхикс е мое мислење од споменативе се согласувам со PAIN KILLER за санаториум мора да има место како иза ареа кои се победници на првиот андерграунд фестивал во Македонија инаку перспективен бенд беа ВЕРКА али судбина мислам дека они ќе беа нешто посебно и најдобро ќе ја претставуваа нашата држава на музички план се разбира

Добро мајко му... Кај се Фолтин во листата?
Или шо има врска... А?
Нема смисла ова....

Меморија бе луѓе... заебете све друго.

Од овие СУПЕРХИКС. Иначе од цела сцена дефинитивно другарите од Next Generation. Кој беше на Рок Фест ги знае. Типците се 3та година средно и се феноменални. Мислам и дека беа предгрупа на Дисциплина Кичме во СК.

од метал сценава најнадежни ми се Victim Yield откако го сменија стилот, многу светски и стегнато звучат. А исто така и Arcanum многу ме изненадија у Струга на Дојди Веслај фестот, пријатно изненаџење беше.:)

од метал сценава најнадежни ми се Victim Yield откако го сменија стилот, многу светски и стегнато звучат. А исто така и Arcanum многу ме изненадија у Струга на Дојди Веслај фестот, пријатно изненаџење беше.:)

Има прилично квалитетни бендови.
Arhont, Embriotomy, Formless Terror, Mortality донекаде ме разочараа со сплитот кој го направија со Marc Of Chain, ама тоа нема да го негира фактот дека се работи за одличен бенд со голем потенцијал.

А, од мое лично гледиште, убедливо најдобар македонски метал бенд остануваат Siniac.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom