Најдобар бурек според вас прават во...

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Jadam samo burek so sirenje ali i toa e retko

одра - кај сет нет, Скопје

во "Игорче"-Охрид...најубавиот бурек

Акчи Гостивар....
одма спроти домот ...

може се да јадете али места кај што ви препорачувам да не јадете се бурекџилниците кај гимназијата во Охрид: жито лукс и уште една до неа..
цело производство на кромид од Македонија што останува го носат таму за во бурекот со месо.. не е исклучок ни да најдете пола главица не иссечкан кромид (лично искуство )
уствари ваљда не прават бурек со место туку бурек со кромид.. летоска ги колнев цел живот кромид да не видат

Добар бурек се наоѓа само од „другата“ страна на Вардар, проверено. :pos: Од кај “терористите“. Поконкретно, на Јајапаша во „Фурна“, попозната како „Кај тетка“, пошо тие жените шо продаваат се такви теткици со пунџици, Тетка Биберче стајл. :pos: Додуша, таму специјалитет е баничката, ама и бурекот е топ.

Во Вегера ми се свига бурекот...особено тој со сирење и изгор луто пиперче...до душа од кај и да е ако е топол и тазе супер е

Во Жетвар под државна царски бурек ( со чадено месо, печутки и кашкавал) е вистински бурек фестивал за непца.
И оној со сиренце ( читај урдичка) и луто пиперче е топ.

Во Струмица според мене најдобар бурек прават во Софи..

Naj ubav burek pravea vo Vanila bilo so sirenje ili so meso a vo stip naj ubav burek se pravi vo Dukat.

во маалскава фурна. :pos2:

kolku so sum informirana mi kazaa deka u kicevo praele najubav burek..e ja nz to taka se falat ki4ev4ani :)) inaku ja neam probano burek od tamo...a iam jadeno burek ama od nikade ne mi e omilen ...sekade e mrsen :)))

во ЛАЛАНДИЈА во Битола
со шунка кашкавал и печурки
закон

па најдобар бурек прават во Кисела Вода во Викторче.Додека одевме на школо секој ден на голем одмор таму бевме.Каков пица бурек прават за милина

Хмм, па ми се допаѓа бурекот во Вегера, Ваташа и во Весна пред се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom