Jakov
Тато
Полжави...... 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
IsidoraD напиша:Kazete gi vasite iskustva vo vrska so nekoi cudni jadenja sto gi imate probano,ubedete ne i nie da probame
Jas samo sto zavrsiv da jadam i toa eden francuski specijalitet.
Se vika La Fondue,toa e vid sirenje (mnogu tesko) koe se topi i se jade so leb i belo vino ili caj. Jadenjeto e mnogu tesko svarlivo pa zatoa ne se preporacuva nisto drugo za pienje.Ama mnoguuuuu e vkusno,izgleda nesto vaka:
![]()
Se jade bas na takoj nacin,so dolgi mali viluski vo sad koj se stava na masa na mnogu mal ogan.Vredi da se proba.
Imam probano konjsko meso cisto od ljubopitnost,mesoto bese polu zivo posto ako se preprzi go gubi vkusot.Nisto posebno.
Cvet od tikva zamislete.Go jadat italijancite na sekakov nacin,so jajca,na skara,przen, varen..Ima specificen vkus ama nisto posebno.
Bataci od zaba,da ne mi kazaa ke mislev deka e pilesko meso
A vie?! Dajte nekoja svoja ideja,bas bi sakala da probuvam cudni raboti
p.s. Ako nekogas dojdete do La Fondue obavezno probajte prekrasno e!
GoldFish напиша:Edna moja drugarka (Kineska) me pokani na rucek i mi zgotvi nesto kako belka od jajce rastegnata i podsvarena ama nedovarena.So toa mi servira i oriz pomesan so nesto kako treva,nesto ligavo...ama vkusot bese bljak.I plus toa nesto kako ikri.Pogrozno nesto vo zivotot ne sum probala,ama morav da kasnam nekoj zalak da ne se uvredi.Posle toa vo narednite dva dena me skina stomak.
NaTaLi напиша:Zabji bataci, meso od ajkula, seckan oktopod, zivi skolki (mrdaa), stomak na ziv morski ez, lignji so spageti...a marmalad so sirenje, smoki so 4okolado, smoki so jogurt, kifla so eurokrem i jogurt u kombinacija, kompir mandza so jagodi i seker, meso od zajak i erebica...toa mi se sekojdnevni kombinacii
![]()
StevoMC напиша:Тофу со соја сос и лигњи а потоа и салата од лигњи.А глејте што јадат кинезиве.POACHED HALIBUT OVER SOBA NOODLES![]()
pearl напиша:Fondue не е сирење, туку начин на припремање и консумирање на храната, во сад, на тивок оган. Оттаму и името, Fondue на француски значи "да стопиш".
И не мора да е само сирење, може било што друго, што може да се стопи на тивко. И да, сууууупер вкусно![]()