Нагоре, надоле?

• Креатор на темата Креатор на темата Zona Pelucida
  • Време на започнување Време на започнување
Z

Zona Pelucida

Гостин
Што е нагоре,а што е надоле и дали важи истото во вселената?

Индивидуално за секој различно.
Исто и во вселената..

Тоа е релативноста на Алберт Ајнштајн.
Еве една ситуација како пример:
Мува стои на плафонот...Е сеа нас ни е тоа плафон, незе можеби и е тоа под:nesum:
Или пак Небото е плаво...Јас моќжеби го гледам Црвено меѓутоа кога сум се родил ми рекле синко ова е плаво...и така до бесконечност...како и вселената

што знам вселената нема крај така да нема Нагоре надоле

пфф... не постои нагоре надоле во вселената... Релативно е на пример ние на Земјата за надоле си ја сметаме насоката по која дејствува силата на земјината тежа а обратната насока е нагоре.

Вчера баш на враќање сватив дека од земјата нема подоле барем за мене.

Ако запалиш свеќа во вселенска станица, на која страна ќе се движи огнот?
Никој не одговара :(

абе постои само нагоре, а надоле е недостаток на нагоре :vozbud:

абе постои само нагоре, а надоле е недостаток на нагоре :vozbud:

Toчно :) Доколку има еднаков недостаток на нагоре, односно надоле, колку и нагоре, настанува средина :pos2:

Toчно :) Доколку има еднаков недостаток на нагоре, односно надоле, колку и нагоре, настанува средина :pos2:
па така му доаѓа ама многу ти е сложена дефиницијава ...
смеатам дека вака е подобро: Средина е кога нема ни нагоре ни надоле:)

Јас се ориентирам на следниов начин.имам едно другарче,и ко ке замислам некоја,така постројна тетка,другарчево покажува нагоре...и сред вселена да бидам.тоа со сигурност на горе покажува...:toe:

Јас се ориентирам на следниов начин.имам едно другарче,и ко ке замислам некоја,така постројна тетка,другарчево покажува нагоре...и сред вселена да бидам.тоа со сигурност на горе покажува...:toe:

А ако си свртен наопаку?

Ако запалиш свеќа во вселенска станица, на која страна ќе се движи огнот?
Никој не одговара:(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom