На Русите им е доста

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Локација
Струмица
Незадоволни од имиџот на Русија во видео игрите, властите од Кремљ ќе инвестираат преку 13 милиони евра во програмирање на патриотски игрици, а планираат да ги забранат сите изданија каде Русите се претставени како пијани негативци.
1FBB6FD12C2B8E45B32E3735EB766D36.jpg

Откако ја цензурираа сцената во последната Кол оф дјути, каде играчите можеа да убиваат цивили на московскиот аеродром, тамошните парламентарци сакаат да ги забранат сите "анти - руски" компјутерски игри.

Министерството за комуникации на Русија, од Владата побара 13, 3 милиони евра за производство на видео игри, каде главни карактери ќе бидат руските херои од Втората Светска Војна.

Меѓу плановите на Думата е и формирање на специјална собраниска комисија, чија единствена задача ќе биде надгледување на увозот на игрите, со цел да се одреди кои изданија се навредливи за нацијата.

"Комисијата треба да работи по одреден критериум, кој што ќе ги штити руските интереси и ќе ги сопре обидите за искривување на историските факти, со што се дискредитира земјата," изјавил Павел Зирјанов, член на парламентарниот Комитет за млади.

Речиси е сигурно дека првата игрица што ќе се најде на метата на комисијата е германската "Улица Димитрова," каде играчот управува со 7-годишно дете од Санкт Петербург, кое што краде, убива и лаже, само за да дојде до цигари.

Извор: Он Нет

Хммм конечно на некој му текна дека ова што се прави не е во ред...Имам премногу игри во кои Русите и Германците ( а не се само тие ) се претставени како најбедна раса, убијци, криминалци и.т.н

Па убаво им текнало шо... Камо еднаш да играм каде ќе кинам дебели Американци!

Е, пазарот е немилосрден. Незнам што чекаа до сега. Конкретно мене ми е сеедно кога се работи за „добриот“ и „лошиот“ во игрите, најбитно од се е квалитетот на изработката на игрите и се она што оди со тоа (графика итн....). Така што русите треба да го имаат ова во предвит, за да можат нивните игри успешно да се справат со конкурентските „противници“.

Воопшто не ми е гајле дали во играта ќе бидам американец кој убива руси или обратно.Но само се надевам дека нема да соработуваат многу со Microsoft и Sony бидејќи тие се двете компании кој го уништија PC гејмингот и ги мразам најмногу на свет (матер да им ебам да даде господ да банкротираат).Очекувам дека игрите ќе бидат на ниво.

Ке има интересни игри во иднина, русите прават многу добри игри...

така де, не е битно дали во игрите биле понижувани Германците или Русите, битен е квалитетот на играта.
Америте ги бива за тоа и можат максимално да го искористат тоа, бидејќи имаат јаки компании за игри и јаки програмери.
Русите ако направат исто толку јака игра како КОД,Батлфилд,МОХ и слични нема да ми биде проблем малце и нив да ги шиеме :)
ете во GTA, една од топ-5 најиграни игри главен лик е Тони, можеби и негативно прикажан али за кој како.

Ако ја бара некој Улица Димитрова, еве ја http://www.uni-kassel.de/hrz/db4/extern/trickfilm/spiele/
Од германец некој правена. Забегана игра, ама добра е.

------

Ке има интересни игри во иднина, русите прават многу добри игри...

The Void :D. Ама вакви игра владата нема да финансира.

Во тие што ќе ги финансира нема да направат игра кај што тепаш (многу) американци, ќе направат игри кај што главен лик е русин во Втората светска војна, па ќе направат шпиунски игри (во Студена војна пример). Тоа го очекувам јас.
Иначе од тие за Втора светска војна очекувам да стават и партизани.

Ако ја бара некој Улица Димитрова, еве ја http://www.uni-kassel.de/hrz/db4/extern/trickfilm/spiele/
Од германец некој правена. Забегана игра, ама добра е.

------

The Void :D. Ама вакви игра владата нема да финансира.

Во тие што ќе ги финансира нема да направат игра кај што тепаш (многу) американци, ќе направат игри кај што главен лик е русин во Втората светска војна, па ќе направат шпиунски игри (во Студена војна пример). Тоа го очекувам јас.
Иначе од тие за Втора светска војна очекувам да стават и партизани.

Ауууу... мора со Василиј Зајцев една да напраат :-) ке фуче снајперче :-)

Па видете, можеби за нас не прави некоја разлика дали во играта "тепаме" американци, руси или германци, ама верувајте дека на нив не им е сеедно. Сигурно не посакувате во секоја пуцачка игра негативци да бидат Македонците а позитивните ( тепачите ) да бидат грци...Нели? Да го има тоа во секоја игра и нам не ми ни било пријатно, така да обидете се да ги сфатите русите зошто го преземаат овој чекор. Исто е и со Германците, цели 60 години и кусур ги јадат за Втората Светска Војна, Хитлер, Евреите и да не набројувам понатаму.

и друга работа,тесно поврзана со ова

прееска го гледав клишчево и го поврзав со темава... тоа е тоа... погледнете...

bravo zverovo.. aj da ubivame gadni amerikanci

и друга работа,тесно поврзана со ова

прееска го гледав клишчево и го поврзав со темава... тоа е тоа... погледнете...

Филмов го иам глеано едно 3 пати ама ни на крај памет ме ми текнало вака да глеам на работите. У ПИЧКУ МАТЕР сварно русиве се у право и на филмови и у игри се максимално понижени. :violent1:

Хаха, во тоа видеото тој батката зборува против американската пропаганда во филмовите а самиот ја користи.
Ама него или не му се јасни работиве или па јасни му се ама и тој ги искривува оти очигледно е и тој форсира лажни информации преку неговата „пропаганда“.

Ако не му е треба да му стани јасно дека сите воени филмови не се веродостојни и се прават такви какви што се за поголема драматичност. Друго пропагандата во воените филмови се прави најмногу за величање на својата нација а не за омаловажување на друга пријателска нација. Многу поверојатна е пропагана против терористите од блискиот исток каде тие се прикажани поопсни од колку што се отколку против Русите кои ама ич не се во лоши односи со Американците сега.
Заклучок, видеото погоре нема врска.

Најголема причина зошто Американците во филмовите и игрите Руси се прикажани како лоши е затоа што до пред 20 години Русите беа комунисти (и се што оди со него), а сите знаеме Американците не го сакаа многу комунизмот па и не беа во најдобри односи со нив.
Сега, ако имате забележано во филмовите националноста на лошиот се повеќе и повеќе варира. Почесто гледаме некој арап отколку русин. Или во MW2 едно време ќе дојди ќе се тепаш и против американците дури.
Друг заклучот, лошиот во филмот е е од таму од каде е актуелниот вистински противник на САД, а моментално се државите од блискиот исток (зошто, како е друга тема).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom