На Нова Година, "welcome to Kosova"

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Игор, се е во ред што си напишал но бројката 50km не е реална, предавателот
може да се фати и на 400км (Докажано и пробано на дело) но тоа се е џабе за тоа
што мобилниот телефон и неговиот предавател не е толку моќен да дофрли на 50км

Направив неколку мерења во населбите, карпош, капиштец и злокуќани но
за жал не успеав да го фатам сигналот на ИПКО..... на тие фрекфенции снегот
нема влијание

Направив неколку мерења во населбите, карпош, капиштец и злокуќани но
за жал не успеав да го фатам сигналот на ИПКО..... на тие фрекфенции снегот
нема влијание

Нека намести рачно да ја одбира мрежата а не автоматски. Кога ќе откаже твојата, ако е на автоматски наместено, може да одбере некоја друга (во случајов некоја Косовска). При местење на рачно бирање, кога би се случило она погоре, ќе ти се појават на дисплеј сите мрежи што ги гледа мобилниот за да си одбереш која ја сакаш ти.
Верувам некој со поголемо разбирање околу проблематикава може да даде по логичен одговор зошто и кога се случува ова.

Околу оддалеченоста...
Vozdusno e da 16 km a inace zboruvame 50 kilometri ako se dvizis so motorno vozilo :D

Нема врска..ја во Дебар фаќам Водафон АЛ :icon_cool , ако ви влегува во туѓа мрежа, наместете си го на Мanual во нетворк конекшн таму негде :))

Istoto se slucuva i vo STrumickotoo selo Dabilje,koga si vo kafeanata Saban se gubi signalot na T-Mobile a ti se zakacuva nekoj Bugarski operator i ke ti go lapne kreditot ako ti ne primetis na koj operator si a go koristis telefonot.Zatoa jas stalno go biram operatorot manuelno,bidejki stalno patuvam si go biram vo sekoja drzava najeftiniot operator.

Интересна работа, јас никаде низ скопјево не успеав да ги уловам сигналите на косовскиот оператор.... едино да се качам на некоја висока зграда

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom