На кој Сателит емитуваат фудбал ?

• Креатор на темата Креатор на темата Luis Suarez
  • Време на започнување Време на започнување
Имаш на бугарскиот пакет Булсат (Bulsatcom) на Hellas sat 2 39.E на телевизиите Нова Спорт и Диема. Сега и тие се кодирани ама има клучеви и фаќаат на сите ресивери. Јас имам Yu-ma-tu ресивер не е којзнае што ама ги фаќа.
Не фаќаат на сите. Имам quadro и неговиот софтвер не дозволува, поточно не ги поднесува тие програми на хелас во пакетот на булсатком. Инаку има и некои отворени на хелас, ама не е тоа тоа. :)

Зависи од ресиверот. Не е баш едноставно, најубаво е да го земеш во рака упатството да читнеш и да пробаш да наместиш.
Иначе еве пример како изгледаат фреквенциите: http://en.kingofsat.net/channelhistory.php?ch=2581

(фреквенциите ќе си ги бараш на гугл, пример: sport italia satellite frequency и стискаш enter :) )
За 130 еура да ти продадам со шеринг
--- надополнето: Oct 26, 2011 12:39 PM ---
А чекај сеа...... колку се плака за тоа шеринг...и како... не треба чинија за Дримбокс..... ај малку поопширно!
Чинија треба се тие исто како на обичен ресивер само работата е во тоа што овој работи на IP адрес и шеринг можеш да најдиш некаде до 60-еура годишно
--- надополнето: Oct 26, 2011 12:43 PM ---
Просто и едноставно. Ти треба антена (тањир) + кабел коаксијален + мотор (за антената) + Дримбокс + рутер.
Претплатата е на годишно ниво и се движи од 70 -120ЕУ во зависност од квалитетот на понудата. (Ја имам 70Еу и не ми смета уопште).
Антена + Мотор + Кабел + Дримбокс (обичен) на ново ти се комплет околу 250-270 ЕУ со гратис година дена претплата.
Антена + Мотор + Кабел + Дримбокс (ХД) на ново ти се комплет околу 500 ЕУ со гратис година дена претплата.

Нормално ти треба и интернет да имаш (стабилен да е немора голем проток)
Друже обичниот многу скапо со се шеринг, еве јас со се шеринг обичен можам да ти најдам за 150-160 еура и тоа нов а за ХД можам и за 350 еура нов да ти најдам ако имаш заинтересирани пишими на пп може?

Друже обичниот многу скапо со се шеринг, еве јас со се шеринг обичен можам да ти најдам за 150-160 еура и тоа нов а за ХД можам и за 350 еура нов да ти најдам ако имаш заинтересирани пишими на пп може?

Друже цениве ми се од пред 3 години кога ја земав сега гарант поевтини се.

Друже цениве ми се од пред 3 години кога ја земав сега гарант поевтини се.
Ако има некој заинтересиран, од товите пријатели пишими на ПП можам да ти средам! Нормално ако сакаш

Ако има некој заинтересиран, од товите пријатели пишими на ПП можам да ти средам! Нормално ако сакаш

Koj HD го нудиш и што пари со претплата. Али ми треба само ресиверот имам ја обичен треба да го шитнам прво шо ќе ми е.

Koj HD го нудиш и што пари со претплата. Али ми треба само ресиверот имам ја обичен треба да го шитнам прво шо ќе ми е.
320 Евра 500ДМ (ХД) со шеринг една година, друже овој тие машина овие што ти се SkyCinema имаш и plugin за титлови да им редиш македонски српско хрватски скоро на сите сателите плагинчето можеш да го користиш.

320 Евра 500ДМ (ХД) со шеринг една година, друже овој тие машина овие што ти се SkyCinema имаш и plugin за титлови да им редиш македонски српско хрватски скоро на сите сателите плагинчето можеш да го користиш.
Сакаш да кажеш дека антената и моторот ти се 30 еу? Што антена и мотор користиш живти се?

Без ан
Сакаш да кажеш дека антената и моторот ти се 30 еу? Што антена и мотор користиш живти се?
Без антена Друже, само ресиверот тие толку распрашај се за 500-ка ќе видиш што машина е а шерингот тие одличен !

=
ги имав отворено тие програми, но после некое време кога влегов да ги пишувам новите шифри, но кога гледам Irdeto немаше, само некој Кеј Едит и уште нешто, но тоа Irdeto го немаше, па сега незнам дали ми има буцнато некој, избришано, или нешто до софтвер или нешто друго е, и дали може да го вратам и како, Благодарам.

Пробај со флешување на клучевите преку рс232 кабел преку компјутер, ако знаеш како . Или пак стави нов софтвер со сите клучеви, побарај на нет. Јас баш вчера ставив еден нов софтвер и после немаше ирдето и nagravision во менито. Потоа флешував друг фајл со сите клучеви и ги имаше пак сите. Можеби така ти се избришале.

И уште нешто црногорската Атлас има Премиер лига, и тоа е Free To Air - FTA

http://www.lyngsat.com/freetv/Montenegro.html
http://www.rtvatlas.tv/detailMenus.php?sub_id=46&mid=59

Ве молам кажете ми за Амико ссд 540 како да барам канал, (имам фрекфенција и другите работи) само незнам каде да барам за да барам фрекфенци нормално ако има некој ваков ресивер или можеби е исто со другите, ако знате ве молам кажете, итно ми е сакам во 20:45 да гледам фудбал, нетот ми е потрошен, барем да пробав на сателитска дали ќе најдам, Благодарам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom