Њињдос Кафе

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Е аиде де!

Microsoft не знае да склопи еден Windows како што треба, а сега почна да го следи трендот на Google, па планира да отвори Windows Cafe во Париз.

Има многу малку официјални информации, освен дека се планира промоцијата заедно со Windows 7, како и дека најверојатно ќе можете да си играте со најразлични гаџети и Windows-и внатре додека го конзумирате вашето кафе.

416x264-images-stories-Mac-septemvri-500x_windows-cafe.jpg

Еве и мал ремикс специјално за Внуче, да го испоштовам :)

340x.png

Мајкрософт знае да склопи ОС. Ако ти знаеш поарно, ти направи свој.
Сега и тие тргнаа како Епј, и Гугл, отвараат свои продавници, па некое сајбер кафе...

Веројатно сакаат да обрнат повеќе внимание на обичните корисници за да си ја подобрат репутацијата меѓу нив. И сакаат пари. Ама и Епл и Гугл сакаат пари исто колку и Мајкрософт, па не вреди да се вели Мајкрософт сѐ прави само за пари.

За ремиксот. :pos2:. Ама вин 7 и виста не покажуваат плави екрани. Стабилни ОС-и се.

Сега и тие тргнаа како Епј, и Гугл, отвараат свои продавници, па некое сајбер кафе...

Веројатно сакаат да обрнат повеќе внимание на обичните корисници за да си ја подобрат репутацијата меѓу нив. И сакаат пари. Ама и Епл и Гугл сакаат пари исто колку и Мајкрософт, па не вреди да се вели Мајкрософт сѐ прави само за пари.

За ремиксот. :pos2:. Ама вин 7 и виста не покажуваат плави екрани. Стабилни ОС-и се.

Најјаки се особено овој во болдов.:pos:

епа братче не си ги искусил доволно и двата покажуваат(7ката помалку али сепак покажува)

епа братче не си ги искусил доволно и двата покажуваат(7ката помалку али сепак покажува)
Неможе да не покажуваат...blue screen of death е трејдмарк на микрософт!

Батка, сум искусил се од win 3.11 па наваму. И имам еден дури со еден ДОС работено. 7ката ја немам. Ама ќе дојде време и за тоа. Вистава што ја имам веќе 6 месеци ми нема направено ни еден плав екран. :toe:

А ако правиш инсталацци и одинсталации секој ден, секој ден нови драјвери, и било кој Линукс или ОС Иск ќе се сруши. Колку што е лесно (или пак тешко) да се сруши една Виста, толку е потребно да се сруши и еден линукс.

Земи една година користи ги двата, и двата тормози ги исто. Бројот на проблеми кај двата нема да се разликува многу.

Батка, сум искусил се од win 3.11 па наваму. И имам еден дури со еден ДОС работено. 7ката ја немам. Ама ќе дојде време и за тоа. Вистава што ја имам веќе 6 месеци ми нема направено ни еден плав екран. :toe:

А ако правиш инсталацци и одинсталации секој ден, секој ден нови драјвери, и било кој Линукс или ОС Иск ќе се сруши. Колку што е лесно (или пак тешко) да се сруши една Виста, толку е потребно да се сруши еден линукс.

:nenene: Јок. Линукс не се руши, нали овај.
Да не го правиме истиот муабет по 100 пати, пример ... на google серверите работат искулучиво на линукс.

:nenene: Јок. Линукс не се руши, нали овај.
Да не го правиме истиот муабет по 100 пати, пример ... на google серверите работат искулучиво на линукс.

Мајкрософт серверите работат на Windows Server. И тие не се рушат. Тој месенџерот што сите го користиме оди преку нив.

Серверски ОС е оптимизиран на него да инсталираш серверски програм и програмот си ја работи својата работа. На серверски ОС ти не работиш 300 различни работи (сурфање, играње, пишување, слушање музика, гледање филм), туку само неколку. Поточно човек и воопшто не работи на серверот откако ќе се стави серверската програма.

Значи ако споредуваш Виста, споредувај со клиентски Линукс.
Додека пак, Linux сервер споредувај го со windows server.

Колку што е лесно (или пак тешко) да се сруши една Виста, толку е потребно да се сруши и еден линукс.

Земи една година користи ги двата, и двата тормози ги исто. Бројот на проблеми кај двата нема да се разликува многу.

Се контрираш во бит, самиот себе. Ти верувам дека имаш искуство во се од DOS и Win.3.11, навака. Али, имаш искуство само со MS ствари.
Да си имал барем мало искуство со Линукс или ОЅХ, ќе си сфател колку труд треба да се сруши Windows (тука труд го користам со многу лабава дефиниција), а колку треба за да се сруши ОЅХ или Линукс.

А, Линукс не се тормози за година. Всушност, Линукс најчесто не се исклучува со години. Јас не сум имал инсталација на Win која траела повеќе од 3 месеци. Линуксот ми врти 3 години и тоа, преинсталирав поради тоа што сменив дистрибуција.

(чисто да се умешам у муабет додека чекам да заврши компајлирање :pos: )

Пф, ова линуксашиве значи...диктатори еи!

desktop-linux.jpg

Како што еднаш му рече Чејс на Форман во Хаус Ем.Ди: "Ти си стабилен, ти си рационален и никогаш не грешиш. Затоа и си досаден."
Е, исто со Линукс.

Али еве да се нашалиме на сметка на Microsoft Полска.
TuxMicrosoftSecuritySolutions.jpg

Мајкрософт серверите работат на Windows Server. И тие не се рушат. Тој месенџерот што сите го користиме оди преку нив.

Серверски ОС е оптимизиран на него да инсталираш серверски програм и програмот си ја работи својата работа. На серверски ОС ти не работиш 300 различни работи (сурфање, играње, пишување, слушање музика, гледање филм), туку само неколку. Поточно човек и воопшто не работи на серверот откако ќе се стави серверската програма.

Значи ако споредуваш Виста, споредувај со клиентски Линукс.
Додека пак, Linux сервер споредувај го со windows server.

Стварно јака работа иде преку win server, chat замисли.
Како бе не работиш на серверски os?
На серверски os, се дешаваат 300 ствари повеќе отколку на desktop os.

Едниствена предност на win е можноста да пичиш игрички и толку. Се дуго можеш и на линукс.
Споредбата на линукс базиран server os, со win server '03, '08, e ...... во најмала рака смешна.

Впрочем примерот на Внуче беше повеќе од одличен, прочитај го.

Chat кој го користат милиони луѓе во исто време. И многу други работи одат преку windows server.
Да, на сервер се случуваат 300 работи повеќе отколку на десктоп, ама на сервер тие 300 работи го прават неколку програми, а не како десктоп пушти ова исклучи она.

Инаку точно е тоа, смешка е да се споредуваат Линукс Сервер и Виндус сервер. Виндоус сервер кошта повеќе од 1000$, а линукс серверите, повеќето се бесплатни, а некои одат најмногу до 500 $ (Red hat, SUSE)

Прашај го било кој ги користел двата за работа, ќе ти каже дека Виндоус сервер е подобар и дека ако има пари, би го купил.

--------------------------------------------------------
Заклучок, општо, за сервер и клиент. На кој не му чини windows нека не го користи.

Chat кој го користат милиони луѓе во исто време. И многу други работи одат преку windows server.
Да, на сервер се случуваат 300 работи повеќе отколку на десктоп, ама на сервер тие 300 работи го прават неколку програми, а не како десктоп пушти ова исклучи она.

Инаку точно е тоа, смешка е да се споредуваат Линукс Сервер и Виндус сервер. Виндоус сервер кошта повеќе од 1000$, а линукс серверите, повеќето се бесплатни, а некои одат најмногу до 500 $ (Red hat, SUSE)

Прашај го било кој ги користел двата за работа, ќе ти каже дека Виндоус сервер е подобар и дека ако има пари, би го купил.

Еве вака:

Yahoo : пола win server пола linux.
Google : 100% нивен linux базиран server os.

Незнам што понатаму треба да ти кажам, win server никогаш не бил подобар од конкуренцијата и никогаш најверојатно нема да биде.

Пошто влагам во категорија “било кој што ги користел двата за работа“, еве ќе ти одговорам...
Имам пари да го купам Windows-от и Linux е подобар.

А ако правиш инсталацци и одинсталации секој ден, секој ден нови драјвери, и било кој Линукс или ОС Иск ќе се сруши. Колку што е лесно (или пак тешко) да се сруши една Виста, толку е потребно да се сруши и еден линукс.

За една година користење Виста (против моја волја , ама не сум единствен корисник на компјутеров ) би ти кажал дека сум доживеал повеќе блу скринови отколку што имам пиксели на мониторов. А да , 27'' wide screen монитор имам.
И тоа се на небитни моменти , нешто као завршување на фотка во фотошоп , завршување со работа во Сони вегас , вртење игрица и сл. Ма ситници.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom