Музички прашања

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
В

Вори

Гостин
Епа вака...ќе поставуваме прашања поврзани со музиката нормално,и на истите ќе им даваме одговори..
Мислам дека е едноставно..

п.с.само немојте прашања за турбофолк звезди и остали пропалици...

Ај да почнам.

Кој познат бубњар,лупа/л на бубњеви без една нога?

Не знам за со една нога, ама знам за со една рака. Од Деф лепард - Rick Allen, после сообраќајка ја загуби(л) раката. Од тогаш, тропа на електрични тапани

Мислам дека моја грешка..за бубњарот од Def Leppard мислев,но како и да е погоди..
Сега ти поставуваш прашање..
Додека не се одговори прашањето не смее да се поставува друго...кој погоди тој ќе прашува следен.

Благодарам.
Епа вака:

На чија гитара (кој му ја дал, подарил) Џими Пејџ го свири солото на легендарната песна Stairway to heaven?

Кој вокал си го удри малиот прст од ногата од појачалото додека излегуваше на сцената?

Кој вокал си го удри малиот прст од ногата од појачалото додека излегуваше на сцената?

Можно е да бил Рони ван Зант, од Lynyrd Skynyrd, оти тој имал навика да пее бос. Можно е да бил и Иан Гилан, оти и тој понекогаш пееше бос. За други не знам. Другите не пееја боси, па не можно преку „ципела“ да се удриле.

Брачко, дали си паметен или не - не знам. Ако сакаш да докажиш дека си, ова не е најдобар начин :)

Прво одговорите па после поставите прашања..
Иначе ако мислат модераторите дека темава не е за овде нека ја преместат..

Благодарам.
Епа вака:

На чија гитара (кој му ја дал, подарил) Џими Пејџ го свири солото на легендарната песна Stairway to heaven?

Jeff Beck

прашање: Кое видео на Бон Џови Беше забрането на MTV и зошто?

Living in Sin ваљда било непристојно...

Колку гитари содржи колекцијата на Michael Angelo Batio?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom