Multimedia Player

• Креатор на темата Креатор на темата da_be_man
  • Време на започнување Време на започнување

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
Овие кутии пренесуваат слики-, видео- и музички формати се едноставни за операција и хармонираат со АВ компонентите.

Некои плејери така наречени мрежни плејери користат LAN или WLAN за да дојдат до дати од домашната мрежа или содржини од веб.

Плејери без WLAN имјаат или хард дискк или ги зема датите USB- или SATA-конекии од екстерни компоненти. Предност со овие е флексибилноста и едноставноста на проширување на меморискиот капацитет.

Некои од овие плејери имаат интегрирано интернет радио со капацитет на програмирање од над 10илјади интернет радио станици. Други имаат можност преку далјинско да префрлат youtube видеа на ТВ....имаат едноставни менија за операција преку телевизорот и ги распознаваат сите можни формати на видеа и аудио.

Дали некој има искуство со Multimedia-Player?

Еве еден модел од вестерн дигитал

Western Digital TV HD Media Player Adapter USB / HDMI
resource_206809.jpg

ASUS O!Play HDP-R3 Air WLAN Client HDMI, eSATA, bis Full-HD 1080p

resource_289080.jpg

- Video: MPEG1/2/4,RM/RMVB,VC-1,H.264
- Video File Extension: .mp4,.mov,.xvid,.avi,.asf,.wmv,.mkv,.rm,.rmvb,.flv,.ts,.m2ts,.dat,.mpg,.vob
Audio: MP3,WAV,AAC,OGG,FLAC,AIFF,Dolby Digital AC3,Dolby Digital Plus,DTS Digital Surround
Image: JPEG,BMP,PNG,GIF
Subtitle: SRT,SUB,SMI,SSA

- DC Power In
- 1xUSB 2.0 Port
- 1xUSB 2.0 / eSATA Combo Port
- RJ-45 LAN Port
- Card readers CF, SD+MMC, MS+MS Duo
- 802.11n Wireless Networking
- Composite Video
- Composite Audio L/R
- S/PDIF Out
- HDMI 1.3

Јас го имам тој WD што е на сликата погоре во твојот пост и сум презадоволен. Одлична репродукција на слика и звук (има оптички излез за аудио ама не сум го користел дека појачалото нема оптички влез). Стабилен фрејмрејт, нема сецкања или слично и најбитно поддржува .mkv фајлови што значи без проблеми можете да си гледате HD филмови. Има да се избере дали ќе има излез од 720р или 1080р,има едноставно, добро средено мени не ми текнува што друго би додал. Ако има некој прашање конкретно околу овој медиа плејер нека праша.

како е со лајф стримингот....на интернет радио и ТВ?

И јас го имам WD, ама Live верзијата што е со влез за мрежен кабел, па има плус интернет, шеаринг низ мрежата, упдејт на фирмверот преку интернет...
Предноста е што не се замараш со ништо, ти ги наоѓа филмовите од компјутерот, само си бираш и уживаш. Не постои подобра работа. За квалитетот нема да зборам, треба да се доживее:)

го испорбав ASUS O!Play HDP-R3 Air WLAN Client..

едноставна операција, софтверот му е на база на линукс...со последниот упграде можен е и ТВ и интернет радио стреаминг едноставно преку безжичниот рутер. Конекцијата е едноставна и при воспоставување со некој PC. негативно моментално е тоа што не можат да се дадат нови адреси за интернет радио и ТВ и само предпрограмираните можат да се гледаат.

Овај месец се очекува нов софтвер кој посл апгрејдот ќе ја овозможи и оваа функција. Од интернет сервисите кои комотно преку далјински управувач се активираат се временска прогноза за цел свет (покажува со карта од гугл еарт)...временска прогноза за следните 3 дена во детал. За секое место може да се направи shortcut во главното мени за времето.

Други сервиси со 1.12ка системот се picasa i flickr...нешто непотребно според мене па ќе чекам на новиот софтвер кој ќе ми одклучи повеќе интернет сервиси.

едноставен е и мрежниот приклучок преку WLAN...може да се гледаат сите формати фајлови и слушаат од хард дискот преку мрежна врска. Преку Universal Plug and Play (UPnP) исто безжично со компјутерот. На компјутерот во овај случај мора да се има стреаминг програм кој зема улога на стреаминг клиент...го тестирав TVErsity кој го користат доста корисници на PlayStation 3 ама таму преку кабел.

Преку TVErsity се добива пристап на youtube и на други радио програми кои пред тоа се програмираат и стават во плејлист.

иначе youtube треба да биде можно со новиот систем директно преку безжичен рутер...

иначе плејеров е малечок...како еден безжичен рутер е и има приклучоци за усб хард диск и сите можни картички.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom