Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

Друже која ти е поентава дека ова е некакво префрлање на вината од либерали на комунисти?
Било кое левичарско движење е канцер на секое општество тука нема што да се дискутира.

Ти (и вие - не ти персирам туку во множина го користам зборов) нон стоп префрлате вина кон одредени идеолошки и социјални групи без да го споменте или посочите коренот на проблемот. Нема да гаѓам ама имам свои предопоставки.

Еве дури и во овој цитат погоре сам се побиваш; "Било кое левичарско движење е канцер на секое општество тука нема што да се дискутира" .

Излези на тераса и разгледај наоколу и запиши која е прва и последна градба која ја гледаш на хоризонтот, запали цигара и разгледај околу тебе, пушти некој југословенски (левичарки) филм, слика од домашните, причитај книга од тоа време, музика, провери во подрум дали имаш слика на другарот или некоја петтокрака. Ако беше тоа канцер - немаше ни двајцата да постоиме, ама тоа е друга тема.[DOUBLEPOST=1453253241][/DOUBLEPOST]
Тоа со менталиетот беше надоврзано со муабетот на Лигар погоре со луѓето кои живееат во турбуленти делови на МКД со Албанците(читај присилно население Албанци).
Па многу наивен и некоректен аргумент на Лигар и твое надоврзување (заклучок).
Убав хинт ви даде Берик.

Ти (и вие - не ти персирам туку во множина го користам зборов) нон стоп префрлате вина кон одредени идеолошки и социјални групи без да го споменте или посочите коренот на проблемот. Нема да гаѓам ама имам свои предопоставки.

Еве дури и во овој цитат погоре сам се побиваш; "Било кое левичарско движење е канцер на секое општество тука нема што да се дискутира" .

Излези на тераса и разгледај наоколу и запиши која е прва и последна градба која ја гледаш на хоризонтот, запали цигара и разгледај околу тебе, пушти некој југословенски (левичарки) филм, слика од домашните, причитај книга од тоа време, музика, провери во подрум дали имаш слика на другарот или некоја петтокрака. Ако беше тоа канцер - немаше ни двајцата да постоиме, ама тоа е друга тема.
Горенаведениот цитат го кажав за левичарството како идеологија.
Не спомнав нигде за Југославија.
Апсолутно сметам дека доприносот на Југославија за Мкд е огромен,но не ги заборавам ни диктатурата на Маршалот ниту пак фејлот наречен колективизација.
пс-самиот живеам во зграда од тоа време и сум внук на воено лице од тоа време.

Западниот дел иако најмалце под закрилата на револуционерните организации,сепак највеќе придонесе во спречување на хордите од Северна Албанија.

Добро бе, кој ве учи така стварно незнам.[DOUBLEPOST=1453253540][/DOUBLEPOST]
Гоце или Тодор Александров или пак Крива Паланка и Делчево да не ги организираа Мијаците,Реканците,Мавровците да се држат со наливот на тогашните мигранти од Гегските племиња?
За таа борбеност ти зборам јас.
Ова ти е самоубиство.
Нема да навлегувам во детали (историски) но ќе те прашам; зошто моментално демографската ситуација е таква каква што е за разлика од другите краишта.

Изгледа другите краишта... тора поборбени се.[DOUBLEPOST=1453253729][/DOUBLEPOST]
Не ми споредувај ти Тиквешко востание или слични работи кое било доста поддржано од ВМРО и Бугарска страна со бунтување на обични селани од планините на Бистра.
Нема потреба да ја вртиш приказната демек сум ги напаѓал јас луѓето од истокот,кога и они се за мене Македонци.

:pos:

Дечки, ај што не е само Тиквешко, ниту доста поддржано од Бугаркса страна него ако не знаеш што е востание а што е буна тогаш тоа не е мој проблем.

Инаку најмногу буни има во западна Македонија, селски буни.
На тие другите места шчо не ги сакаш - востанија.

Последно уредено:
Добро бе, кој ве учи така стварно незнам.[DOUBLEPOST=1453253540][/DOUBLEPOST]
Ова ти е самоубиство.
Нема да навлегувам во детали (историски) но ќе те прашам; зошто моментално демографската ситуација е таква каква што е за разлика од другите краишта.
Изгледа другите краишта... тора поборбени се.

Хмм не знам,можеби бидејќи бегалците од Косовската криза не бегаа за Дојран туку за Западниот дел?Или ова е мит?

Башка не го заборавај другарот Тито,кој помилува огромен број од Косовските балисти и ги испрати во Албанија,кои подоцна се вратија дел тука,дел Косово.

Старите убаво кажуваат за финтите со кои се служеле.Шипо изгради куќа на диво на место кај што не е негово.Идеш да ја тргнеш,Шипо мислел 2 потези унапред и стаил слика од Маршалот и знамиња братсво и јединство.Оди сруши ја да те видам.

(Не ја ни набројувам за причина фактот што на Запад граничиме со Албанија,тоа би било апсурдно да се помисли дека е една од причини зошто тука имало повеќе преселби него у Истокот од страна на Илирските браќа)

Нема потреба да ја вртиш приказната демек сум ги напаѓал јас луѓето од истокот,кога и они се за мене Македонци.
Ко да пишав дека треба да се сотрат сите.Пишав став од лична обзервација дека има доста различен менталитет населението што живеело со овие наши радикали и некој на пример во Радовиш или Гевгелија.Што има чудно тука?

Хефе не ај вртам, вие глорифицирате со тоа што изигравате жртви.
Yeah, thug life.

Пишувај ти колку сакаш за твојата лична обзервација - реалноста е друга (некогаш и во Радовиш и во Гевгелија имало секакви али видиш - денес ги нема).

Хефе не ај вртам, вие глорифицирате со тоа што изигравате жртви.
Yeah, thug life.

Пишувај ти колку сакаш за твојата лична обзервација - реалноста е друга (некогаш и во Радовиш и во Гевгелија имало секакви али видиш - денес ги нема).
Па нема дека ги збришале Бугарите,Грците и Србите.Македонецот да не го реши тој проблем(ослободување од Турците)?
Башка види тие делови со кого граничат.
Радо би со Грци и Бугари да сум опкружен него со племиња кои не се разбудиле од 17 век.

Последно уредено:
Хмм не знам,можеби бидејќи бегалците од Косовската криза не бегаа за Дојран туку за Западниот дел?Или ова е мит?
Револуционерни организации...
Косовска криза...

Dude, WTF?????[DOUBLEPOST=1453254551][/DOUBLEPOST]
Башка не го заборавај другарот Тито,кој помилува огромен број од Косовските балисти и ги испрати во Албанија,кои подоцна се вратија дел тука,дел Косово.

Старите убаво кажуваат за финтите со кои се служеле.Шипо изгради куќа на диво на место кај што не е негово.Идеш да ја тргнеш,Шипо мислел 2 потези унапред и стаил слика од Маршалот и знамиња братсво и јединство.Оди сруши ја да те видам.

(Не ја ни набројувам за причина фактот што на Запад граничиме со Албанија,тоа би било апсурдно да се помисли дека е една од причини зошто тука имало повеќе преселби него у Истокот од страна на Илирските браќа)

Незнам, прашај тоа постарите од форумов и исто ќе ти одговорат; не смееја да прднат а не пак да мрднат брачата. Кој ве имет лжено море хеј.[DOUBLEPOST=1453254685][/DOUBLEPOST]
Па нема дека ги збришале Бугарите,Грците и Србите.Македонецот да не го реши тој проблем?
Аууу мајката, западњаците (апла пуфли, пички) се бранеле/биле борбени (жими куров - доволно докази имаме денес) а судбината на источнаците ја кроеле другите, најголемите им душмани - апсурд.

Кој оксиморон.[DOUBLEPOST=1453254741][/DOUBLEPOST]
Радо би со Грци и Бугари да сум опкружен него со племиња кои не се разбудиле од 17 век.

Неееејќеш.

Последно уредено:
Ќе заглавиме вака цела вечер,апла забегавме од тема.Ќе урламе на некоја соодеветна тема у иднина.
Не ми се јаде бан/опомена for shits and giggles

Ќе заглавиме вака цела вечер,апла забегавме од тема.Ќе урламе на некоја соодеветна тема у иднина.
Не ми се јаде бан/опомена for shits and giggles
Нема потреба од страв за бан или слично.
Ниту пак за бришење.

Мултикулти постои и кај нас, ништо страшно.

Морав да чепнам оти ептен се занесовте со бонобото и борбеноста....

Нема потреба од страв за бан или слично.
Ниту пак за бришење.

Мултикулти постои и кај нас, ништо страшно.

Морав да чепнам оти ептен се занесовте со бонобото и борбеноста....
Може да ми појасниш околу бонобото.
Видов си го пишал ама заборавив да те прашам.
Чисто го дадов како пример за важноста на територијата,со оглед дека тие ни се најблиски од животинското царство.
Ке пробам утре/сабајле да најдам линк од тоа што сакав да појаснам,не успеав да го најдам на Јутуб.

Може да ми појасниш околу бонобото.
Видов си го пишал ама заборавив да те прашам.
Чисто го дадов како пример за важноста на територијата,со оглед дека тие ни се најблиски од животинското царство.
Ке пробам утре/сабајле да најдам линк од тоа што сакав да појаснам,не успеав да го најдам на Јутуб.

Па аргументот/споредбата со бонобото и територијата споредено со нас и нашето организирање е како Џон Клиси да научил македонски и да не трола на форумов.

Инаку кога зборуваме за мултикулти, се чудам зошто никој не го спомна поимот етноцентризам и одредени популации/народи и двојните стандарди кои доаѓаат во пакет а некако воопшто "немаат" проблем со погоре наведениот поим или не дај Ѕевс со двојните стандарди. Малку чудно изгледа.

Последно уредено:
Па аргументот/споредбата со бонобото и територијата споредено со нас и нашето организирање е како Џон Клиси да научил македонски и да не трола на форумов.
По таа логика и аргументот за хомосексуалност и полигамија е небитен.
Зборуваме овде за работи кои се дел од природата.
Иако границите(на државите) се социјална конструкција,не за џабе никогаш не останувале исти,сепак гледано територијално,секогаш луѓето се делеле.Што за мене е логично со оглед дека и нашите предци го праеле тоа(секако,не мора да значи дека е паметно).

По таа логика и аргументот за хомосексуалност и полигамија е небитен.
Зборуваме овде за работи кои се дел од природата.
Иако границите(на државите) се социјална конструкција,не за џабе никогаш не останувале исти,сепак гледано територијално,секогаш луѓето се делеле.Што за мене е логично со оглед дека и нашите предци го праеле тоа(секако,не мора да значи дека е паметно).
No, plz stop.

Граници, ама реални одсекогаш биле природните граници т.е. конфигурација на теренот.
Одтука различна клима, земјоделски култури - храна, архитектура, уредување, менталитет итн.

Во денешна - модерна смисла зборот граница е абстрактен поим.

Не споредувајте нешто што не е споредливо со човек. (за бонобото)
Ова со мултикулти (каде имаме успешни примери) и неговото злоупотреување (посебно во Европа) има некоја поинтересна позадина, сигурно не е до бонобото, борбеноста, истребување на белата раса... ќе видиме што е со тек на време.

Последно уредено:
Не е заебанција. Дел од осомничените што напаѓале жени за Нова Година во Келн #црнхумор :D
Може и да не е точна сликата, ама пак ми е смешна. Кој смрад увезе Меркел :pos:

12573212_879415775489236_4859187508979068641_n.jpg

No, plz stop.

Граници, ама реални одсекогаш биле природните граници т.е. конфигурација на теренот.
Одтука различна клима, земјоделски култури - храна, архитектура, уредување, менталитет итн.

Во денешна - модерна смисла зборот граница е абстрактен поим.
^^
Семантика.
Пробај на комшијата бутни му ја оградата, и седни му во дворот пикник да правиш - пошто нели границите се апстрактни. После кажи ни колку не-апстрактен ќутек си добил.

Сериозно, колку и границите да се свесна човечка творевина - тие ја имаат истата улога како и кај границите на териториите на разните други животински видови. Сеедно е колку тоа е наводно примитивно, важно е дека е ефикасно за преживувањето. Означувањето и чувањето на територијата е важно заради полагање право и користање на ресурсите на таа територија.
Заради тоа животните се борат да ги зачуваат тие граници, односно својата територија. Заради тоа и луѓето го прават истото, само во поголем размер. Не заради границите, туку заради територијата, и ресурсите, кои ги има на таа територија.

Имигрантите не доаѓаат заради „мултикултура“, туку заради ресурси. Ја напуштаат нивната територија, ги преминуваат границите и доаѓаат на туѓа територија. Заради ресурси. А ресурсите се ограничени.

Вештачките конструкции наречени власт, односно држава, тие го толерираат напливот на имигранти - затоа што нивниот интерес не е добробитна на луѓето туку сопствената моќ и богатење. На газдите што не владеат, ним им требаат нови робови кои за малку ресурси ќе работат повеќе, и полоши работни задолжениа. Но како и да е, тие работни задолженија, тие ресурси, се ограничени - и домашната популација е таа што останува со се пократки ракави.
Затоа револтот против имигрантите НЕ Е РАСИЗАМ. Тоа е револт на заедница луѓе кои остануваат без ресурси, воедно и без територија на која се наоѓаат тие ресурси.[DOUBLEPOST=1453367832][/DOUBLEPOST]П.С. Паралелата со шимпазите и бонобоата е навистина недотупавена. Едноставно самиот факт дека и двете животински врсти со милениуми постојат и опстојуваат во природата, е доказ за нивната еволутивната спремност, дека се еволутивно конкурентни.
Во констраст, ова што денес се случува со европските народи - дефинитивно оди кон нивно генетско изумирање. Факт е дека некој ова свесно и намерно го прави, и со тоа буквално врши геноцид на европските народи. Но ако европјаните не се бранат, не само против натрапниците имигранти кои им ги преземаат ресурсите - туку уште повеќе против газдите робовласници, тогаш на европјаните никој нема да им биде крив освен тие самите.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom