Мудрување

• Креатор на темата Креатор на темата dzesika
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Dear facebook person who haz me in friends,

Човекот може да учи на два начина.
Едниот е читање а другиот дружење со паметни луѓе.

Секој ден е подарок!
Отворете го, прославете го и уживајте во него.

Не ги следи СИТЕ правила оти никогаш нема да стигнеш таму каде што сакаш. Следи ја твојата интуиција, мудрост и срцето и ќе добиеш многу повеќе. Животот нема правила.

Како што јас ги разбирам работите, ако сакаш виножито, ќе треба да го трпиш дождот.

Sincerely, a sixteen year-old.

Простувам, бидејќи немам право да осудувам, судам и наплатувам.

Не заборавам, бидејќи ја прокоцкаа мојата доверба. Најважно од се јас се смеам. Не ви е јасно.... па, не ме убивте. Јас живеам во реален свет во кој единствено може да ме изненади добрина и искреност, а тоа е толку ретко....
Секако Златнаа :pipi:
Не знам дали да беше до мене ќе те сожалев и ќе те гушнев или ќе ти ја изретчев толку многу косата што немаше да има потреба да одиш на фризер да ти ја ретчат.

Ме прогонува еден феномен деновиве: каде и да се свртам, сите луѓе околу мене се полни со мудрост. Размислуваат за: судбина, живот, доверба, искреност, суд...итн. Дали сум само јас кретен во општествово? Најсериозно, почнав да се прашувам.

Мене монологот ми се одвива вака: „Лееле утре треба рано да станам, па да си ја средам собата, и да се туширам, косава мрсна ми е.“ - една верзија која обично кратко трае и се случува пред спиење.
„Добро, шо и е проблемот на глупачава фејкерска? Демек другарката опасна, па поклон ми купила. Чаша? И тоа украсна, кој нормален може да пие од ова? Кај да ја стаам? Розева е, упм, не ми се уклапа со миљето. Што сака сеа она од мене да земе? Шо и е филмот не знам, ама опасно ќе се заебе. *разглабање можности што сака типката од мене и како да реагирам во можна ситуација*.“ - втора верзија, каде мубаетов може да отиде во несакана насока како јас сум претседател и и давам нтервју на некоја неисчупана новинарка или водам некој дообар бизнис, имам куќа како од Cribs, 3 коли од кои ниедна под 50.000 Евра aaaaaand I'm doing it again.

Најискрено, ДАЛИ СТЕ ВИЕ НОРМАЛНИ?!?!?
Ако бевте толку длабоки и паметни, дали ќе седевте на форум или facebook или *не знам*?!
Ај можда сте претрпеле нешто опасно во животот, како, [sarcasm]дечкото што сте го сакале 4 години, ве откачува, па се опоравувате од тоа.[/sarcasm]
Бидете си длабоки и паметни, плитки луѓе како мене, не сакаат да живеат измеѓу толку многу мудреци, а уште помалку да им излегуваат мудри мисли на home page од кретени.
Тупаџии.
Им треба ќотек на многу луѓе деновиве.
Или мене памет.

Се молат искрените, едноличните, светците и длабоките луѓе да не одговараат на темава.

Како јаготка на шлагот, на тема: Разочарувања од спротивниот пол!
Тешка работа е разочарувањето, колку само време е потребно да помине за да му се врати на некој надеж. Ме разочарувале кога ќе сум ги отворел чувствата на виделина, тогаш највеќе сум бил уништен, незнам зашто е тоа така, јас мислев искрените чувства се некој чекор напред, доверба повеќе ама не било така. Уште потешко е кога ќе налеташ на некоја девојка која е уништена, па и комплимент искрен да и дадеш тоа го сфаќа како да имаш некои скриени намери. Потребно е време, негубење на надеж и верување. Таму некаде има за сите од нас некоја/некој. Оној кој не верува никогаш нема да добие тоа што сака.
*facepalm* Are you even serious?
Only one person? I was thinking about threesome or smthn like that.

Јас радо би муабетел со луѓе кои везден мудруваат за смислата на животот, искреноста и судбината отколку со исфрустрирани. (?)

Размислуваат за: судбина, живот, доверба, искреност, суд...итн. Дали сум само јас кретен во општествово? Најсериозно, почнав да се прашувам
Размислуваат значи постојат. Планираат значи се залагаат да ги постигнат одредените цели. Запрашај се пак?!

Мене монологот ми се одвива вака: „Лееле утре треба рано да станам, па да си ја средам собата, и да се туширам, косава мрсна ми е.“ - една верзија која обично кратко трае и се случува пред спиење.
„Добро, шо и е проблемот на глупачава фејкерска? Демек другарката опасна, па поклон ми купила. Чаша? И тоа украсна, кој нормален може да пие од ова? Кај да ја стаам? Розева е, упм, не ми се уклапа со миљето. Што сака сеа она од мене да земе? Шо и е филмот не знам, ама опасно ќе се заебе. *разглабање можности што сака типката од мене и како да реагирам во можна ситуација*.“ - втора верзија, каде мубаетов може да отиде во несакана насока како јас сум претседател и и давам нтервју на некоја неисчупана новинарка или водам некој дообар бизнис, имам куќа како од Cribs, 3 коли од кои ниедна под 50.000 Евра aaaaaand I'm doing it again.
Примериве што ги даваш очигледно само ти ги земаш за сериозно. Ништо не е толку драматично како ти што го претставуваш. Чашата е поклон и не значи дека треба поклонот да го искористиш, може да ти биде како сувенир, а ако имаш добри киселини за топење стакло и порцелан во желудникот ке ти се најде за поручек.
Тоа со вториот пример како што те разбрав, новинарката зема интерјву од успешен човек со голем углед кој го стекнал на кој и да е начин сепак е нешто не е никој и ништо.
Ако бевте толку длабоки и паметни, дали ќе седевте на форум или facebook или *не знам*?!
Ај можда сте претрпеле нешто опасно во животот, како, [sarcasm]дечкото што сте го сакале 4 години, ве откачува, па се опоравувате од тоа.[/sarcasm]
Секој бара начин да го искаже своето чуство, мислење, емоција,бара разговор на одреден начин.
Забрани им на поетите да пишуваат на музичарите да свират, како би ги искажале чуствата ако не преку тоа што ги прави срекни. Не мора да им судиш на лугето ако го дале своето мислење и се отвориле пред другите- иронично е. Не се сите корисници оштетени како што си замислуваш а воедно има и оштетени кои не користат социални мрежи. Форумите може да ги користиш како едукација и надградба на своето знаење доколку си расположен. Сите мислења и трудови од кој и да било член е добро да се прочитаат и анализираат, се дава контра мислење или согласност, секој со свој став.
Фб е сосема различно доколку не сакаш ништо на homepage, одредувај си ги пријателите аднувај ги оние само што го користат за игри или пак избриши си го својот профил и решен ке ти е проблемот.
Тоа за шлагот со јагодите апла тие глупаво. Зошто ги цитираш лугето кога го даваат само своето мислење без да побараат совет?

Ти треба памет и чврга дефинитивно. Мое мислење и цврсто стојам зад тоа. Демантирај ме ако грешам.

Слушајте сега имам комшија што веке не сакам да го сретнам (не сум ни за една политичка партија) нагнал Македонија таква македонија ваква нема пари нема срека работи веке 10 год у конфекција му велам еднаш бегај бе брат бегај што чекаш ми вели нема кај да идам епа му велам немам ни јас не ме разочарувај те молам али стварно не знае за др разговор да напраи

Слушајте сега имам комшија што веке не сакам да го сретнам (не сум ни за една политичка партија) нагнал Македонија таква македонија ваква нема пари нема срека работи веке 10 год у конфекција му велам еднаш бегај бе брат бегај што чекаш ми вели нема кај да идам епа му велам немам ни јас не ме разочарувај те молам али стварно не знае за др разговор да напраи

Не знае преокупиран е. Лугето како мене лесно ке го сватат и разберат. Јас секогаш ке можам да го ислушам и да го разберам. Секој си има мака во животот. Некој само редовно ја истакнува, карактер е тоа. Дека нема каде да оди тоа е стварно, ако му се укаже добра прилика со сигурност ке ја искористи нема да ја прокоцка.
Ако тоа те прави напрегнат утешиго и замолиго да не ја правите темата за политиката муабет еден извесен период ако си прав пријател така би постапил а не да го нападнеш. Човекот ја зборува реалноста не измислува само греши, што ја повторува безцелно, му ја уништува довербата и смислата за неговото битие.

again.
Бидете си длабоки и паметни, плитки луѓе како мене, не сакаат да живеат измеѓу толку многу мудреци, а уште помалку да им излегуваат мудри мисли на home page од кретени.
Тупаџии.
Или мене памет.

Се молат искрените, едноличните, светците и длабоките луѓе да не одговараат на темава..

Муабетов ти е забеган скроз.

Има луѓе кои знаат да се изразуваат писмено и има луѓе кои не, за среќа тоа ниту едните ги прави паметни ниту другите глупи. Првенствено ти сите тука не навреди нарекувајќи не глупи затоа што седиме и пишуваме на форум и затоа што имаме фејсбук.
Ако сакам да ги преточам моите чувства на хартија или хеј, во денешно време тоа можам да го направам и електронски /*чисто колку да не трошам хартија*/ па едноставно ќе напишам статус на фејсбук и пост на кајгана, за којшто секако не треба да ме остави дечкото или да ми се сјебе животов зашто за информација на непознавачите и среќата може да се сподели со пријателите па и непријателите и како таква да се запише некаде.

Очигледно на мудреци како нас ни фали простор за изразување па истиот сме го нашле на форум или фејсбук, но не ми е јасно зашто ти седиш на форум и фејсбук кога не сакаш да ги читаш нашите глупи срања кој и онака се напишани од глупи луѓе? Мислам, која е поентата? - чисто информативно, ме заинтересира :)

п.с. извини што ти одговорив на темава, не знаев во која група да се сместам

Размислуваат значи постојат. Планираат значи се залагаат да ги постигнат одредените цели. Запрашај се пак?!

Примериве што ги даваш очигледно само ти ги земаш за сериозно. Ништо не е толку драматично како ти што го претставуваш. Чашата е поклон и не значи дека треба поклонот да го искористиш, може да ти биде како сувенир, а ако имаш добри киселини за топење стакло и порцелан во желудникот ке ти се најде за поручек.
Тоа со вториот пример како што те разбрав, новинарката зема интерјву од успешен човек со голем углед кој го стекнал на кој и да е начин сепак е нешто не е никој и ништо.

Секој бара начин да го искаже своето чуство, мислење, емоција,бара разговор на одреден начин.
Забрани им на поетите да пишуваат на музичарите да свират, како би ги искажале чуствата ако не преку тоа што ги прави срекни. Не мора да им судиш на лугето ако го дале своето мислење и се отвориле пред другите- иронично е. Не се сите корисници оштетени како што си замислуваш а воедно има и оштетени кои не користат социални мрежи. Форумите може да ги користиш како едукација и надградба на своето знаење доколку си расположен. Сите мислења и трудови од кој и да било член е добро да се прочитаат и анализираат, се дава контра мислење или согласност, секој со свој став.
Фб е сосема различно доколку не сакаш ништо на homepage, одредувај си ги пријателите аднувај ги оние само што го користат за игри или пак избриши си го својот профил и решен ке ти е проблемот.
Тоа за шлагот со јагодите апла тие глупаво. Зошто ги цитираш лугето кога го даваат само своето мислење без да побараат совет?

Ти треба памет и чврга дефинитивно. Мое мислење и цврсто стојам зад тоа. Демантирај ме ако грешам.
You misunderstood me. Sorry.

Dear facebook person who haz me in friends,

Човекот може да учи на два начина.
Едниот е читање а другиот дружење со паметни луѓе.

Секој ден е подарок!
Отворете го, прославете го и уживајте во него.

Не ги следи СИТЕ правила оти никогаш нема да стигнеш таму каде што сакаш. Следи ја твојата интуиција, мудрост и срцето и ќе добиеш многу повеќе. Животот нема правила.

Како што јас ги разбирам работите, ако сакаш виножито, ќе треба да го трпиш дождот.

Sincerely, a sixteen year-old.

Тупаџии.
Или мене памет.

Се молат искрените, едноличните, светците и длабоките луѓе да не одговараат на темава.

Како јаготка на шлагот, на тема: Разочарувања од спротивниот пол!

*facepalm* Are you even serious?
Only one person? I was thinking about threesome or smthn like that.

Брат или си ми ги читал мислите пред да ја отвориш темава...или тоа е доказ дека имало уште некој на кој му се гади мудрувањето за внимание.

Јас не користам фејсбук,веќе скоро 1.5 година....и сум пресреќен.

А од друга страна,не сум таму,поради тоа што таму сите го имаат достигнато зенот на мудроста.....јас искрено сега прв пат да се среќавав со фејсбук,и да немаше луѓе од мојата околина кои ги познавам....ќе мислев дека фејсбук е олицетворение на мудроста...и дека таму некој го има најдено светиот Грал.

А во реалноста тоа е една таква проста збирштина,на искомплексирани и исфрустрирани и нереализирани ликови.(секоја чест на исклучоците)

Така да мудрувањето,е прекрасно доколку го слушаш од човек кои зад себе има оставено пола животен век,на истите тие мудрости.А не копи паст мудреци.

А најтажно од се е кога некој копук/чка(на возраст над 24год) ќе напише дека сфатила некој сегмент од животот....а од друга страна ти истото тоа си го сфатил уште во најбурните тинејџерски години....и после како да не се разочараш од околината?:)

Муабетов ти е забеган скроз.

Има луѓе кои знаат да се изразуваат писмено и има луѓе кои не, за среќа тоа ниту едните ги прави паметни ниту другите глупи. Првенствено ти сите тука не навреди нарекувајќи не глупи затоа што седиме и пишуваме на форум и затоа што имаме фејсбук.
Ако сакам да ги преточам моите чувства на хартија или хеј, во денешно време тоа можам да го направам и електронски /*чисто колку да не трошам хартија*/ па едноставно ќе напишам статус на фејсбук и пост на кајгана, за којшто секако не треба да ме остави дечкото или да ми се сјебе животов зашто за информација на непознавачите и среќата може да се сподели со пријателите па и непријателите и како таква да се запише некаде.

Очигледно на мудреци како нас ни фали простор за изразување па истиот сме го нашле на форум или фејсбук, но не ми е јасно зашто ти седиш на форум и фејсбук кога не сакаш да ги читаш нашите глупи срања кој и онака се напишани од глупи луѓе? Мислам, која е поентата? - чисто информативно, ме заинтересира :)

п.с. извини што ти одговорив на темава, не знаев во која група да се сместам
Мислиш, кога луѓето немале компјутери, своите чувства ги изразувале на хартија. Денес ние таквите луѓе ги викаме поети.

Сега, бидејќи имаме компјутери (секој по еден pc, laptop, apple air...) секој си ги искажува своите чуства на тој електронски уред и така ги искажува своите емоции. Скоро исто како поетите.

Што е ова, сега па сите поети станаа околу мене. Уметнички души, не можам глава да кренам од нив...

Да прекинам со сарказамов.
Бидете нормални персони. Ако нешто ве мачи, јавете се на другарка, на мајка ви кажете и, плачете си по дома, сами. Не на цел форум или уште полошо цел facebook.
Изливот на емоции на статус не те прави поет, ниту мудрец.
Копирањето мудра мисла на статус од некој за кој што прв пат слушаш , нема да те направи попаметен, само репутацијата ќе ти ја сруши.
Тоа што ќе добиеш 20 лајкови нема да ти ја крене репутацијата, сето тоа е лажно. Лајкот е уствари „Леле колку мудра мисла, браво!“, а тоа доаѓа од устата на човек кој не знае дали треба да се отвори на самиот себе, мајка му или цел facebook.

Муабетов погоре, излив на емоции, да.
Ако желбата да истепаш 70% од луѓето кои ги читаш онлајн се смета за тоа, тогаш, да.
Ова, мудрец ме прави?
Мудрец не сака да истепа 70% од луѓето што ги знае, ги сожалува.
Ама кој кур, нит сум мудрец, нит пишувам мудри статуси и давам мудри совети.
Барем се поклопува.

Мислиш, кога луѓето немале компјутери, своите чувства ги изразувале на хартија. Денес ние таквите луѓе ги викаме поети.

Сега, бидејќи имаме компјутери (секој по еден pc, laptop, apple air...) секој си ги искажува своите чуства на тој електронски уред и така ги искажува своите емоции. Скоро исто како поетите.

Што е ова, сега па сите поети станаа околу мене. Уметнички души, не можам глава да кренам од нив...

Бидете нормални персони. Ако нешто ве мачи, јавете се на другарка, на мајка ви кажете и, плачете си по дома, сами. Не на цел форум или уште полошо цел facebook.
Копирањето мудра мисла на статус од некој за кој што прв пат слушаш , нема да те направи попаметен, само репутацијата ќе ти ја сруши.
Тоа што ќе добиеш 20 лајкови нема да ти ја крене репутацијата, сето тоа е лажно. Лајкот е уствари „Леле колку мудра мисла, браво!“, а тоа доаѓа од устата на човек кој не знае дали треба да се отвори на самиот себе, мајка му или цел facebook.

Ако желбата да истепаш 70% од луѓето кои ги читаш онлајн се смета за тоа, тогаш, да.
Ова, мудрец ме прави?
Барем се поклопува.

Вака сеа за првото си крајно контрадикторен пошто тебе очигледно те мачи мудрувањето (односно тебе тоа што те мачи се вика продавањето муда за бубрези ) , отвараш цела тема за тоа што те мачи , и велиш дека ти е преку глава од тие што се искажувале на форуми.

За второто , што не направиш како мене . Неможев више да го истрпам целото срање што се става таму и го избришав. Немам фејсбук веќе скоро 7 месеци и ништо не ми фали и плус неморам да читам статуси на српски со ептен поучни текстови како например "кучко мој е тргни се" или нешто во таков стил .

Поговорката се сменила од хартијата трпи све , особено тоалетната .

Сајбер времиња..тоа ти е.

до авторот на темава:
Тоа е твое мислење човеку. Не ни наметнувај твои ставови и правила затоа што на нам вака ни чини. Сите размислуваме фала богу и знаеме што правиме. Глобализација е во прашање и не е тоа само кај нас туку насекаде. Ако не ти одговара фрли го компјутерот, телевизорот и се електронско и врати се на свеќата и перото. Ти ќе бидеш фрикот во општеството а не ние.
Се одјавувам за вечерва

Ова, мудрец ме прави?
Барем се поклопува.

Види мислам дека секој сфаќа што сака да кажеш, ама нели тоа тебе те прави ограничена личност?
Ако нејќеш да читаш небулози на фејсбук=избриши ги.
Не сакаш да ти се жалат на факултет, у школо, на кафе=не се дружи со нив.
Те иритираат меланхонични фаци на форум=игнорирај ги или не го посетувај форумот.
Многу е едноставно, ама очигледно средената коса ти е приоритет.

Ова, мудрец ме прави?
Барем се поклопува.
И јас како тебе не пишам статуси. Фб го користам како подсетник за родендени и контакт со луге кои ми се понзаници а немам прилика да ги видам, разгледување слики на фамилијата внуци,внуки и нормално стегам лајкови од причина што ми се допагаат. Друго се што ме аднува се прифакам. Овие ретардирани можеш да ги прикачуваш во темите во Хумор или Чек Дис Аут, па ке си правиме сеир. Ама нема да ги окривуваме и да им судиме, како би ни било интересно. Емоциите се на помалата популација, брзо реагираат се изпразнуваат на секој можен начин, на машките спермата ги мава во глава, на девојките им гори мегу нозе веке пепел ке им се направи, дискретно го укажуваат тоа преку статуси.:D
Мудростите се мудрости, доколку ги применуваш ке ја сватиш суштината во правилна смисла на зборот, или доколку си се нашол во некоја ситуација секогаш мудроста ке ја укажеш како последица.

Еве ти една моја мудрост запаметија ке ти треба - Железото се кова додека е жешко, а кафето се пие кога ке поолади - мразија колку сакаш сепак е вистинита:)
--- надополнето: 16 јануари 2012 во 06:18 ---
А најтажно од се е кога некој копук/чка(на возраст над 24год) ќе напише дека сфатила некој сегмент од животот....а од друга страна ти истото тоа си го сфатил уште во најбурните тинејџерски години....и после како да не се разочараш од околината?:)
Да сватиш и да доживееш да осетиш на своја кожа има разлика. Секој постар има повеке искуство, повеке е зрел повеке знае, само има некои кои не знаат тоа да го изкажат. Пак ке напоменам нема зошто тебе тоа да те прави разочаран, едноставно го игнорираш, или пак ти се соживуваш со статусите на пријателите и многу сериозно тоа те навредува. Некој порано некој покасно ке свати ама никој на никого не треба да го омаловажува, каде е моралната норма во лугето, зошто не ги цените другите не ги поддржите, па тие не се масовни убијци, едноставно виртуелни пријатели ви се кои тропаат глупости од досада што и да е, можеби вашиот лајк ги прави срекни:eek:
Јас мислам дека треба уште една опција да се воведе во ФБ dislike па ке биде многу поинтересно, тогаш пак да си го активираш профилот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom