MTEL Македонија {моб. оператор}

Член од
29 август 2008
Мислења
6.068
Поени од реакции
4.579
Кај мене не покажува R ама ако немам вклучено роаминг немам интернет воопшто. Сега сфаќам зошто било така.
Како и да е, Мај ми завршува пакетот од Лајка и ќе ми останат едно 20-30 гига и планирам да продолжам со нов годишен пакет од Мтел. Ако се префрлат и овие 20-30 гига ќе биде супер.
Se prefrlaat sami GB, sekoi 30 dena(ako ti ostanat) za da gi imas site treba posledniot den da si obnovis paket i ke gi imas sobraniteGB plus od noviot paket gb(nemas sms) i balkan roaming(toa sto imase na lycamobile)
Eve ti 3.meseci po 5gb od lyca super 200 12m,prefrlen na mtel veke 3 meseci

Attachments

Член од
7 февруари 2021
Мислења
327
Поени од реакции
890
Se prefrlaat sami GB, sekoi 30 dena(ako ti ostanat) za da gi imas site treba posledniot den da si obnovis paket i ke gi imas sobraniteGB plus od noviot paket gb(nemas sms) i balkan roaming(toa sto imase na lycamobile)
Eve ti 3.meseci po 5gb od lyca super 200 12m,prefrlen na mtel veke 3 meseci
Како е најлесно да се активира годишен пакет? Ставаш кредит преку сајт па активираш преку апликација?

Член од
29 август 2008
Мислења
6.068
Поени од реакции
4.579
Како е најлесно да се активира годишен пакет? Ставаш кредит преку сајт па активираш преку апликација?
I preku app,mozis da nadopolnis mozis preku web da nadopolnis, jas aktivirav 3 i 6m preku app, nadopolniv preku app na edniot br, na drugiot na benziska doponiv a aktivirav od app, koga ja nemase app, zvonev 073800010
Автоматски споено мислење:

I preku app,mozis da nadopolnis mozis preku web da nadopolnis, jas aktivirav 3 i 6m preku app, nadopolniv preku app na edniot br, na drugiot na benziska doponiv a aktivirav od app, koga ja nemase app, zvonev 073800010
Eve go toj od 6m
za 1300 toa e pocici i po 5gb, nema poevtina opcija...
za 216mkd,na 30 dena/6m/1300 top e brzinata, pocetnite detski bolesti/problemi izgleda se nadminaja-resija

Attachments

Последно уредено:

Zet

Член од
15 април 2024
Мислења
14
Поени од реакции
9
Тоа со R не е некој проблем и нема врска староста на телефонот и ја го имам истото, најчесто се дешава кај нас што бевме од lycamobile, аиначе заменската картичка е чекам од февруари, од алиекспрес да е нарачав побрзо ке стигнеше :)

corban83

Corban
Член од
22 јули 2024
Мислења
82
Поени од реакции
62
И сега поарни се мтел. Ваљда да може да се користи како мобилен оператор? Јас на почеток само имав проблеми со мрежата, ми паѓаше насекое

Член од
29 август 2008
Мислења
6.068
Поени од реакции
4.579
Тоа со R не е некој проблем и нема врска староста на телефонот и ја го имам истото, најчесто се дешава кај нас што бевме од lycamobile, аиначе заменската картичка е чекам од февруари, од алиекспрес да е нарачав побрзо ке стигнеше :)
Odi vo nekoj salon/partnerska i pobaraj zamenska ke ti dadat(MTel sim so istiot br) za pola saat e aktivna, za lycamobile korisnicite imaat posebno, se sto treba e da prijavis mene za 15 min, mi dadoja si proverija od Telco deka imam otvorena prijava za zamena na sim, i se resi problemot od togas nema problem ovoj eks lyca BR, sega na mtel sim ...

Член од
6 август 2014
Мислења
89
Поени од реакции
108
И сега поарни се мтел. Ваљда да може да се користи како мобилен оператор? Јас на почеток само имав проблеми со мрежата, ми паѓаше насекое
И понатаму нон стоп паѓа мрежата. Нема лек за тоа.

Член од
6 август 2014
Мислења
89
Поени од реакции
108
Е не сум сменил СИМ. Ајде ќе отидам да сменам, па да видиме...

Член од
29 август 2008
Мислења
6.068
Поени од реакции
4.579
Е не сум сменил СИМ. Ајде ќе отидам да сменам, па да видиме...
Uste edna problematicna lyca sim zameneta so mTel sim(na dojdovni povici ponekogas iako full mreza kazuvase nedostapen/ili izbravte nepostoecki br),testirano za pola cas od nad 30 broevi dojdovni ima od site, eve i speedtest, mislam deka problemot se resi

Attachments

ruller

Expert
Член од
5 септември 2011
Мислења
536
Поени од реакции
369
Aktiven do denes na polnok/vcera paketot xtra talk m, nadopolnuvam kredit 300 den uste vcera, si legnuvam vo 11 vecerta so seuste aktiven paket, se budam sabajlevo so sms deka mi e deakt paketot i ne mi e obnoven. Vleguvam vo app, gledam kredit 295 den. Zvonam vo kontakt centarot nikoj ne se javuva da mi objasni kade mi otidoa 5 den na nikakvi trosoci i me prinuduvaat da uplatam uste 100 den, vkupno 400 za da aktiviram paket sto dosega sum go koristel za 200!!! Mame vase da e..., za 400 den ke odam vo a1, nesposobni edni!!!!!

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.574
Поени од реакции
2.792
Aktiven do denes na polnok/vcera paketot xtra talk m, nadopolnuvam kredit 300 den uste vcera, si legnuvam vo 11 vecerta so seuste aktiven paket, se budam sabajlevo so sms deka mi e deakt paketot i ne mi e obnoven. Vleguvam vo app, gledam kredit 295 den. Zvonam vo kontakt centarot nikoj ne se javuva da mi objasni kade mi otidoa 5 den na nikakvi trosoci i me prinuduvaat da uplatam uste 100 den, vkupno 400 za da aktiviram paket sto dosega sum go koristel za 200!!! Mame vase da e..., za 400 den ke odam vo a1, nesposobni edni!!!!!
Imav pisano za ovoj problem so kradenjeto po 5den od nepoznati pricini na poveke broja pred mesec dena.Prijaviv i demek ke me pobaraat i standard nikoj ne me pobara za nisto.Go pravat toa pederskoto izvadi 5den da moras da nadopolnis 100den za da aktiviras paket.Avtomatska obnova tuka nemas kako na lajka taka da pazete na ova.Lajka za ovie bea biznis klasa so ogled kolku problemi imaat.Za sekoja sitnica treba da se javuvas call centar.I taa aplikacija sto ja izvadija e krsh neviden.Pisuva tamu aktiviraj paket i koga stiskam da aktiviram me nosi na nekoj globalrs web sajt bezveze.

Член од
7 февруари 2021
Мислења
327
Поени од реакции
890
Зошто не го активира сам пакетот уште пред 00:00? Така нема да имаш никаков проблем

Член од
29 август 2008
Мислења
6.068
Поени од реакции
4.579
Imav pisano za ovoj problem so kradenjeto po 5den od nepoznati pricini na poveke broja pred mesec dena.Prijaviv i demek ke me pobaraat i standard nikoj ne me pobara za nisto.Go pravat toa pederskoto izvadi 5den da moras da nadopolnis 100den za da aktiviras paket.Avtomatska obnova tuka nemas kako na lajka taka da pazete na ova.Lajka za ovie bea biznis klasa so ogled kolku problemi imaat.Za sekoja sitnica treba da se javuvas call centar.I taa aplikacija sto ja izvadija e krsh neviden.Pisuva tamu aktiviraj paket i koga stiskam da aktiviram me nosi na nekoj globalrs web sajt bezveze.
Mislam deka tie 5mkd, im begaat na *100# a i tie ne znaat kako i zosto ....
i drugi za ovie 5mkd, spodelija ama kaj mene do sega se nema sluceno , nadopolniv na 2 broja na edniot 1300, za 6m, na drugiot 700 za 3 meseci aktivirav preku app odma imav uste po 1 den od tekovniot paket od lyca, pak e glupavo ne znaes do koga e krajniot datum.samo na 30dena sledis,i nemas detalna smetka(povici/sms/data)kako sto imase lulyca app.

Btw da znaete nee kako na lyca vo 00h nojke obnovi/zavrsuvajne na paket ako ste aktivirale denes na 12.04 vo 11h, 30 dena do 11h, zavrsuva paketot a ne do 00h posledniot 30ti den ......ova e glupost ama .....

Attachments

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.641
Поени од реакции
1.006
Mislam deka tie 5mkd, im begaat na *100# a i tie ne znaat kako i zosto ....
i drugi za ovie 5mkd, spodelija ama kaj mene do sega se nema sluceno , nadopolniv na 2 broja na edniot 1300, za 6m, na drugiot 700 za 3 meseci aktivirav preku app odma imav uste po 1 den od tekovniot paket od lyca, pak e glupavo ne znaes do koga e krajniot datum.samo na 30dena sledis,i nemas detalna smetka(povici/sms/data)kako sto imase lulyca app.

Btw da znaete nee kako na lyca vo 00h nojke obnovi/zavrsuvajne na paket ako ste aktivirale denes na 12.04 vo 11h, 30 dena do 11h, zavrsuva paketot a ne do 00h posledniot 30ti den ......ova e glupost ama .....
И на А1 е така za aктивацијата, во колку часот активираш до толку ти трае пакетот

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom