Јас поради проблемот со мрежата го откажав бројот и зедов припејд број од Телеком.Ne mi e jasno zosto mnogu se palat na brzinata , pa 100 pati poarno da ja limitiraat na 30mbps i da bide stabilno , sto mi treba brzina so 5 gb mesecen soobrakaj , pa i 20 mbps se dovolni za normalno koristenje
Дали може ова да им го напишеш на имеил ? Не оти ќе има ефект, но ете можеби ќе види некој "нормален".......se gleda deka se potezok slucaj od lycamobile, ama dodeka se ima paket migriran ke zvonime i sekoj den ako treba a posle toa a1,
Автоматски споено мислење:
I kako sto vikaat Mtel prvi vie prijavuvate, taka i nie prvi sami treba da se rasprasuvame vo a1 sto e problemot da barame pomos od prijatel........
Problemot e na 4g samo na 3g, e ok, pocnuva i zavrsuva testot, nema diskonekcii....Mtel
Ni znaat sto e pa ni sakaat da pronajdat resenie ....vo nevrzan razgovor so tehnicar od A1, ne sakase mn,da spodeli ama kaza deka problemot nastanuva koga sim karticka na baznata vo momentot koga se pravi test na Lte mreza a brzinata ke pomine 100mbps,samata bazna diskonektirala bidejki gi gledala kako sim koi ne se na home network....(odnosno ne se sim na A1/a tie sim imale prioritet nivnite od A1)
mu vikam kako na lycamobile dodeka bese ova ne bese slucaj(vika tamu bila limitirana brzinata na 1/3 od momentalno dostapnata)ako ima problem brzina imaat samo a1 sim ,drugite 5/5 mbps max.
Vo prevod cirkuzot ke prodolzi ....
Na 4g ne moze da zavrsi testot, snemuva internet(se diskonektira)a nekogas snemuva i mreza(no service)!
2&3g e ok,problem zapocnuva koga preku 4g/Lte pocnuvas da trosis mb/sek.... Update na app 100mb, 4 pati se iskluci dodeka zavrsi 100% , na speedtest pocnuva 3 sekundi kacuva nad 100 i down.....Јас поради проблемот со мрежата го откажав бројот и зедов припејд број од Телеком.
Taka bilo na lyca, ama mTel nemal limit(takov bil dogovorot so a1)ama poradi golem napliv na portirajne/migrirajne i golema potrosuvacka, GB se slicuvalo ova.....Ne mi e jasno zosto mnogu se palat na brzinata , pa 100 pati poarno da ja limitiraat na 30mbps i da bide stabilno , sto mi treba brzina so 5 gb mesecen soobrakaj , pa i 20 mbps se dovolni za normalno koristenje
Pisano e so sliki/video i vo partnerski salon nivni/telko so dokaz videno pred niv deka se slucuva ova ....ama vikaat ke preneseme ....Дали може ова да им го напишеш на имеил ? Не оти ќе има ефект, но ете можеби ќе види некој "нормален".
2&3g e ok,problem zapocnuva koga preku 4g/Lte pocnuvas da trosis mb/sek.... Update na app 100mb, 4 pati se iskluci dodeka zavrsi 100% , na speedtest pocnuva 3 sekundi kacuva nad 100 i down.....
Taka bilo na lyca, ama mTel nemal limit(takov bil dogovorot so a1)ama poradi golem napliv na portirajne/migrirajne i golema potrosuvacka, GB se slicuvalo ova.....
i mene ne mi treba 200mbps na pripejd neka bidi 50/25 Ok e ... samo da ne se diskonektira .... bidejki dodeka ima 3g OK e, ama koga ke ja iskluci 3g A1, ke pocnat mnogu problemi....
Pisano e so sliki/video i vo partnerski salon nivni/telko so dokaz videno pred niv deka se slucuva ova ....ama vikaat ke preneseme ....
Prijavi kolega, mene dzabe mi spodeluvas site treba da prijavime, bidejki se pravat na matufi.....Koe 2G koga na 3G vo ruralni oblasti nema internet. Edinstveno moze da se koristi samo za povici. Prakticno i ne tolku funkcionale operator.
Izgleda i 2te zaedno .....Овие во мтел или врска немаат или не сакаат да ги решат проблемите...ама ќе бит да е првото
.....jbg toa eЕ па ќе си отидеме, па ќе си ја напикаат милионската инвестиција знаете-каде!
4 dena vo Srbija preku mts povici i poraki nema problem, mob, data nema pa taka osvem toa nema sto da se proveri, nazad vo MK, denes nisto nee smeneto isto 4g se diskonektira sam ....od call center ne krevaat 18min,(izgleda na spam im sum staven).....jbg toa e
Mi ponudija i mene mislam bese msat & postpejd a gratis pripejd so realme telefon....Важно читаат од форумиве и ги решававаат проблемите. Ми нудеа некоја промоција за 24 м. договор со постпејд, сателитска тв и гратис телефон реалми ц50 ама не бев заинтересиран. Лошо е што не ги објавуваат овие промоции на нивната веб страна за да бидат и другите подетално информирани. Ми се чини како да имаат лош маркетинг и не се активни на социјалниве мрежи.
Cek, kako posle 08 april ke se prefrlat ako na 08 aktiviras nov od mtel3/6/12/ ili 30 dneven kese prefrlat ako ne , ke zavrsi i ke pisuva 0 na se.Истекува за еден ден. Да видиме дали ќе се зголемат овие 13.4 на 18.4 гигабајти. Инаку стариот пакет од лајка 200 за 12 месеци ми истекува на 8 април. Ќе видиме дали после 8 април ќе останат овие гигабајти или ќе станат нула.