MTEL Македонија {моб. оператор}

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.097
Поени од реакции
1.167
Ne mi e jasno zosto mnogu se palat na brzinata , pa 100 pati poarno da ja limitiraat na 30mbps i da bide stabilno , sto mi treba brzina so 5 gb mesecen soobrakaj , pa i 20 mbps se dovolni za normalno koristenje
Јас поради проблемот со мрежата го откажав бројот и зедов припејд број од Телеком.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.022
Поени од реакции
1.333
......se gleda deka se potezok slucaj od lycamobile, ama dodeka se ima paket migriran ke zvonime i sekoj den ako treba a posle toa a1,
Автоматски споено мислење:

I kako sto vikaat Mtel prvi vie prijavuvate, taka i nie prvi sami treba da se rasprasuvame vo a1 sto e problemot da barame pomos od prijatel........
Problemot e na 4g samo na 3g, e ok, pocnuva i zavrsuva testot, nema diskonekcii....Mtel
Ni znaat sto e pa ni sakaat da pronajdat resenie ....vo nevrzan razgovor so tehnicar od A1, ne sakase mn,da spodeli ama kaza deka problemot nastanuva koga sim karticka na baznata vo momentot koga se pravi test na Lte mreza a brzinata ke pomine 100mbps,samata bazna diskonektirala bidejki gi gledala kako sim koi ne se na home network....(odnosno ne se sim na A1/a tie sim imale prioritet nivnite od A1)
mu vikam kako na lycamobile dodeka bese ova ne bese slucaj(vika tamu bila limitirana brzinata na 1/3 od momentalno dostapnata)ako ima problem brzina imaat samo a1 sim ,drugite 5/5 mbps max.
Vo prevod cirkuzot ke prodolzi ....
Na 4g ne moze da zavrsi testot, snemuva internet(se diskonektira)a nekogas snemuva i mreza(no service)!
Дали може ова да им го напишеш на имеил ? Не оти ќе има ефект, но ете можеби ќе види некој "нормален".

Член од
29 август 2008
Мислења
6.033
Поени од реакции
4.542
Јас поради проблемот со мрежата го откажав бројот и зедов припејд број од Телеком.
2&3g e ok,problem zapocnuva koga preku 4g/Lte pocnuvas da trosis mb/sek.... Update na app 100mb, 4 pati se iskluci dodeka zavrsi 100% , na speedtest pocnuva 3 sekundi kacuva nad 100 i down.....

Ne mi e jasno zosto mnogu se palat na brzinata , pa 100 pati poarno da ja limitiraat na 30mbps i da bide stabilno , sto mi treba brzina so 5 gb mesecen soobrakaj , pa i 20 mbps se dovolni za normalno koristenje
Taka bilo na lyca, ama mTel nemal limit(takov bil dogovorot so a1)ama poradi golem napliv na portirajne/migrirajne i golema potrosuvacka, GB se slicuvalo ova.....
i mene ne mi treba 200mbps na pripejd neka bidi 50/25 Ok e ... samo da ne se diskonektira .... bidejki dodeka ima 3g OK e, ama koga ke ja iskluci 3g A1, ke pocnat mnogu problemi....

Дали може ова да им го напишеш на имеил ? Не оти ќе има ефект, но ете можеби ќе види некој "нормален".
Pisano e so sliki/video i vo partnerski salon nivni/telko so dokaz videno pred niv deka se slucuva ova ....ama vikaat ke preneseme ....

Последно уредено:

Zet

Член од
15 април 2024
Мислења
11
Поени од реакции
7
2&3g e ok,problem zapocnuva koga preku 4g/Lte pocnuvas da trosis mb/sek.... Update na app 100mb, 4 pati se iskluci dodeka zavrsi 100% , na speedtest pocnuva 3 sekundi kacuva nad 100 i down.....

Taka bilo na lyca, ama mTel nemal limit(takov bil dogovorot so a1)ama poradi golem napliv na portirajne/migrirajne i golema potrosuvacka, GB se slicuvalo ova.....
i mene ne mi treba 200mbps na pripejd neka bidi 50/25 Ok e ... samo da ne se diskonektira .... bidejki dodeka ima 3g OK e, ama koga ke ja iskluci 3g A1, ke pocnat mnogu problemi....

Pisano e so sliki/video i vo partnerski salon nivni/telko so dokaz videno pred niv deka se slucuva ova ....ama vikaat ke preneseme ....

Koe 2G koga na 3G vo ruralni oblasti nema internet. Edinstveno moze da se koristi samo za povici. Prakticno i ne tolku funkcionale operator.

Член од
29 август 2008
Мислења
6.033
Поени од реакции
4.542
Koe 2G koga na 3G vo ruralni oblasti nema internet. Edinstveno moze da se koristi samo za povici. Prakticno i ne tolku funkcionale operator.
Prijavi kolega, mene dzabe mi spodeluvas site treba da prijavime, bidejki se pravat na matufi.....

Da zemime site masovni da prijavuvame za ovie diskonekcii, bidejki muva ne gi lazi, bar nie sto sme tuka (provereno na +10 telefoni isto e )

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.632
Поени од реакции
995
Овие во мтел или врска немаат или не сакаат да ги решат проблемите...ама ќе бит да е првото

Член од
6 август 2014
Мислења
81
Поени од реакции
103
Е па ќе си отидеме, па ќе си ја напикаат милионската инвестиција знаете-каде!

Член од
29 август 2008
Мислења
6.033
Поени од реакции
4.542
Е па ќе си отидеме, па ќе си ја напикаат милионската инвестиција знаете-каде!
.....jbg toa e

4 dena vo Srbija preku mts povici i poraki nema problem, mob, data nema pa taka osvem toa nema sto da se proveri, nazad vo MK, denes nisto nee smeneto isto 4g se diskonektira sam ....od call center ne krevaat 18min,(izgleda na spam im sum staven)

Hm..... dali e mozno da go resile problemot...???

Attachments

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.022
Поени од реакции
1.333
Најверојатно да, и кај мене функционира сега
Screenshot_2025-03-26-20-34-24-568_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

Член од
14 мај 2023
Мислења
109
Поени од реакции
108
Важно читаат од форумиве и ги решававаат проблемите. Ми нудеа некоја промоција за 24 м. договор со постпејд, сателитска тв и гратис телефон реалми ц50 ама не бев заинтересиран. Лошо е што не ги објавуваат овие промоции на нивната веб страна за да бидат и другите подетално информирани. Ми се чини како да имаат лош маркетинг и не се активни на социјалниве мрежи.

Член од
29 август 2008
Мислења
6.033
Поени од реакции
4.542
Важно читаат од форумиве и ги решававаат проблемите. Ми нудеа некоја промоција за 24 м. договор со постпејд, сателитска тв и гратис телефон реалми ц50 ама не бев заинтересиран. Лошо е што не ги објавуваат овие промоции на нивната веб страна за да бидат и другите подетално информирани. Ми се чини како да имаат лош маркетинг и не се активни на социјалниве мрежи.
Mi ponudija i mene mislam bese msat & postpejd a gratis pripejd so realme telefon....
treba povejke da se angaziraat so resavajne na problemi i da si ja sredat mobilnata(mvno telefonija) a za reklama najdobra reklama e od zadovolni korisnici ....
Za move i msat nema nekoja golema zamerka, osvem sto posta ne nosi smetki redovno....

Член од
14 мај 2023
Мислења
109
Поени од реакции
108
Истекува за еден ден. Да видиме дали ќе се зголемат овие 13.4 на 18.4 гигабајти. Инаку стариот пакет од лајка 200 за 12 месеци ми истекува на 8 април. Ќе видиме дали после 8 април ќе останат овие гигабајти или ќе станат нула.

Attachments

Член од
29 август 2008
Мислења
6.033
Поени од реакции
4.542
Истекува за еден ден. Да видиме дали ќе се зголемат овие 13.4 на 18.4 гигабајти. Инаку стариот пакет од лајка 200 за 12 месеци ми истекува на 8 април. Ќе видиме дали после 8 април ќе останат овие гигабајти или ќе станат нула.
Cek, kako posle 08 april ke se prefrlat ako na 08 aktiviras nov od mtel3/6/12/ ili 30 dneven kese prefrlat ako ne , ke zavrsi i ke pisuva 0 na se.

Kajgana Shop

На врв Bottom