МПО му се придружи на грчкото лоби во САД

• Креатор на темата Креатор на темата R.Haradinaj
  • Време на започнување Време на започнување
Абе торбо татарска.
Много си обичаш да лжеш.Јас имам роднини во Тетово и сигурно дека не се тепаат за бугарски пасош.Значи на другите можеш да им ги продаваш овие финти ама на мене неможеш:icon_cool.

А верувај дека се покажавме и ние во Тетово, а и богами во Бродец:wink:.
Него виделих сме ваши Блгарски Корифеи на Градски стадион.Завршија со дупнати глави.Кажи им следниот пат кога ќе доаѓаат нека понесат кациги со себе:icon_cool.
Ke pishuva li nekoj za MPO ili ke se zamarame so gluposti ? :wink:

Следваштија п'т ке доагаме на 13 јануари да поднесем цветја на плочата на Мара Бунева.Заповјадај да те видим.

И ајде нешто за темата.
Превземено од DJ SHEMА
Воедно и член на Македонската Дијаспора....а и на ВМ форумот

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]
MPO, Makedonska Politichka Organizacija, koja posle toa stanuva Makedonska "Patrikjeska" Organizacija e mnogu slichna so Pan Macedonian organizacijata na grcite. Kako shto se spomna tie smetaat deka nema makedonska nacija i jazik i deka nie sme bugarski makedonci.

Na vremeto, 20-30ti godini od ovoj vek, tie bile dosta pro makedonski. Ne se gleda mnogu pro bugarska orinetacija. Imam gledano stari arhivi na filmovi od toj period i tie pravat odlichni makedonski paradi niz srede amerika. Sekade pishuva Macedonia for Macedonians na William Gladston.

Sepak, Lebamovi navleguvaat vo organizacijata i zaveduvaat golem broj na ludje koi im ostavaa pari, imoti i shto li ne mislejkji deka davaat za Makedonija. Sepak, znam deka nivni chlenovi pravele dobrotvorni raboti za Makedonija. ALi ima ludje kako TOpchev, Chitkushev, itn koi se ogoreli bugarashi.

Pokojniot nash pretsedatel ima druzeno so del od ovie mpovci. A i red drugi vrmo ludje.

Jas sum bil vo nivnoto jadro, vo Ft. Wayne indiana. Se zapoznavam so edna zena tamu i mi vika jas tum taa i taa i ne sum bugarka. A i vikam zoshto taka mi kazuvash? (muvata na kapata).

Tragedija na makedonskiot narod e shto imala vakvi kvazi organizacii koi ne rabotele vistinski za Makedonija.
[/FONT][/FONT]

МПО е македонска организација формирана далечната 1920 ( или 1922 год) во САД. Создадена е од Македонци кои ја напуштиле Македонија по балканските и 1-Световна војна. Тие од таму ја донеле својата духовност и желби. Тоа било заложба за Независна Македонија. По националност ( свест) се чувствувале како, дотогаш, сите наши преродбеници и дејци-како Бугари. Затоа и спецификата на нивниот јазик и писмо кои биле многу блиски до бугарскиот. Тие во САД и Канада го замрзнале таа своја духовност. Секогаш биле за Независна и Обединета Македонија. Затоа и биле во постојан конфликт со комунистичката југословенска номенклатура која го замрзнала македонското државно-правно прашање.

Следваштија п'т ке доагаме на 13 јануари да поднесем цветја на плочата на Мара Бунева.Заповјадај да те видим.

Мислам дека треба да имате третман, исто како Србите кога чевствуваат на Зебрњак, Кумановско. И тие таму доаѓаат со своја национална иконографија и НИКОЈ досега не ги дирал. Не гледам причина да во Македонија има 2 аршина за ист повод. :smir:

Мислам дека треба да имате третман, исто како Србите кога чевствуваат на Зебрњак, Кумановско. И тие таму доаѓаат со своја национална иконографија и НИКОЈ досега не ги дирал. Не гледам причина да во Македонија има 2 аршина за ист повод. :smir:

За тоа граѓаните на Куманово си се криви..кој ве тера да ги пуштате да шират српска пропаганда.

Македонска Патриотическа Организација????? :pos2:

На кој Македонци? Едни сме...... Нема други......

Христо си го знаеме ние одамна.Стар бугарофил си е он:wink:.

Додуша јас го знам:wink:

Зошто излегуваш од топикот? Ме нарекуваш бугарофил? Најубаво да ме викаш вистинофил или правдофил, како сакаш.Инаку, јас веднаш можам да те викам србоман, ама не сакам оти знам дека тоа не води никаде. Не одговори на прашањето, кога веќе се јави, зошто за Бугарите ќотек а за Србите цвеќе. За една иста работа- чевствување на своите мртви во Македонија.

Зошто излегуваш од топикот? Ме нарекуваш бугарофил? Најубаво да ме викаш вистинофил или правдофил, како сакаш.Инаку, јас веднаш можам да те викам србоман, ама не сакам оти знам дека тоа не води никаде. Не одговори на прашањето, кога веќе се јави, зошто за Бугарите ќотек а за Србите цвеќе. За една иста работа- чевствување на своите мртви во Македонија.

Ти одговорив бе Христо, кој ви е крив што ги пуштате србите да слават кај вас...и да шират нивна пропаганда.Земете и вие нападнете ги..што им ќутите...

Кој ви е крив ..никој сами сте си криви!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom