Moжно ли е да се толку глупи?

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби,ама глуп си ако за образование дававш стотици иљади зелени,а незнаеш просто прашање.Башка што на глупиве Амери комшии им се Канада. Има ли некој и најпрост човек кај нас што незнае кој е главен град на Србија или Бугарија??

Една пријателка до вчера мислеше дека Подгорица е главен град на Србија :icon_lol:

Во другите земји, имаат повеќе пракса него теорија. Секој според струката си се води и усовршува, иако е пожелно општо познавање.

Не се глупави, едноставно не се замараат со непотребни работи. Зошто да знаат главни градови на држави, кога се инжињери или нешто друго? Тоа ми се допаѓа во нивниот систем на образование. Секоја струка си учи свое, а за другото има кој да му ја мисли. Подобро некој насочен само на едно нешто, отколку сезнајко кој нема подлабоки знаења. Затоа ние сме без врска. Сите знаат се, и сите во исто време појма немаат од ништо.

Абе не заебавај? Никој не вика дека ако е инженер или програмер или што ти знам дека треба да ги знае главните градови на сите држави, ама САД и Канада се најблиски соседи и тоа прашање треба да го знаат од општа култура уште од основно училиште. Немора да бидеш rocket scientist за да знаеш кој е главен град на соседната држава.

Кажи ми, ти знаеш кои се главни градови на Грција, Бугарија, Србија и Албанија? Ако знаеш тоа е од општа култура и затоа што си го учел уште во основно училиште.

- Утре имаме конференција во Париз!
Париз, што е тоа?
- Град во Франција, не знаеше?
Не бе брат инжинер сум ја, што ќе ми е тоа да го знам.

Е вака испаѓа вашево... :pos:

prakticni se oni znaat sto da ucat. Toa ne gi interesira. I sepak onoj sto zavrsil tamu vo pati podobar strucnjak od onoj sto zavrsil vo Makedonija ili Evropa. Ne za dzabe se prvi na rang listite po kvalitet.

- Утре имаме конференција во Париз!
Париз, што е тоа?
- Град во Франција, не знаеше?
Не бе брат инжинер сум ја, што ќе ми е тоа да го знам.

Е вака испаѓа вашево... :pos:

Не бе знаат за Париз по ајфеловата кула...ја имаат глеано на instagram .....само може мислат дека у нејзе живеат парижаните.:pos:

Исто ти е и овдека прашај кој е главен град на Австралија ке видиш што ке одговорат а сигурен сум дека и на форумот има што не знаат и не се чуди нели гледаш какви хибриди се раѓаат појма немаат за ништо такво време или такви луѓе едно мора да е.

И да не знаат, гогле знае.
А што е тоа гогле?
Пааа не знам, еден ред и пет букви и многу пари, а и Американци се у п.м.

Незнам што има тука чудно. Имаш пари си учиш во богато школо, имаш пари си купуваш оценки (колку и да се прави да изгледа дека не е така, така е), си купуваш оценки - неучиш, неучиш- немаш знаење..... имаш пари си отвараш нешто свое и газда си.
;)

Незнам што има тука чудно. Имаш пари си учиш во богато школо, имаш пари си купуваш оценки (колку и да се прави да изгледа дека не е така, така е), си купуваш оценки - неучиш, неучиш- немаш знаење..... имаш пари си отвараш нешто свое и газда си.
;)

Ако си природно глуп ќе ги изгубиш парите и ќе се обесиш за клинецот каде виси дипломата.

И Цитро имал искомплексиран професор во средно или основно па ги терал сите главни градови да ги учат, и затоа му е чудно.
Уживај Цитро, и мојот беше таков. Еве гледам сега многу ми служат во животов.

Добро е да се знаат главните градови од општа култура.Ма да, кога овде во Македонија би направиле слична анкета со прашање: Кој е главен град на Нигерија,Сомалија и слично се кладам дека 99% од нив нема да ги знаат.
На такво видео Африканците ќе трубат колку глупави се Европјаните незнаејќи ги нивните главни градови.
Па ќе се прашуваат:“Овие се високо-образовани?/Одат на факс? “ и слично....
Незнаењето на небитни ствари не те прави глуп туку немало потреба да се учат.Ако има потреба...ете го google earth па се е на дланка...

еве ви пример дека и ние сме за нигде
МАКЕДОНСКИ СТУДЕНТИ
http://www.telegraf.mk/aktuelno/67162-makedonski-studenti-glaven-grad-na-slovacka-e-ljubljana-video
Половина не ни знаат дека станува за одделни држави како на пример овој СЛОВАЧКА СЛОВЕНИЈА АВСТРИЈА АВСТРАЛИЈА исто би било да се направи што е разлика измеѓу ВИЕНА И БЕЧ 50 посто немаат појма

И Цитро имал искомплексиран професор во средно или основно па ги терал сите главни градови да ги учат, и затоа му е чудно.
Уживај Цитро, и мојот беше таков. Еве гледам сега многу ми служат во животов.

Еве на Цитро му служат научените градови да отвори тема да ги исмева тие од другата страна на Атлантикот како поим немаат географија, од чисто лични, себични, его-билдачки побуди :). Како тоа не им служат таквите информации на луѓето? :D

Bre bre Makedonce....Najde i ti za nesto da im smees na ovie "glupite". Nie tuka i bez fakulteti znaeme kolku ovci ima u galicnik i na koi kordinati lezi Delcevo. Makedonija vecna koi gi e*b harvard studentite! (morav da gugliram da doznaam kako se pise hardvard) Oni nas abe aj...!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom